De toercommissie nodigt jou en je MTB uit…

…voor de activiteiten van de toercommissie voor de eerste helft van 2019!

Wanneer en wat?

Naast het traditionele clubweekend, waarvan we al eerder de data (21 t/m 23 juni) hebben gecommuniceerd (en we nog druk bezig zijn met de locatie en alle regelzaken), kunnen we jullie nu ook een aantal andere interessante activiteiten voor de eerste helft van 2019 presenteren. Pak je agenda en noteer maar alvast de volgende data:

  • Zondag 31 maart 2019: Parkstad MTB routes o.l.v  Discovery
  • Zondag 19 mei 2019: Aken (reprise secret trails)
  • Zaterdag 6 juli 2019: Nideggen trailrides (met 2 gidsen)
  • Zondag 7 juli 2019: Monschau (GPS)

Hieronder leggen we je uit wat je kunt verwachten. Daarna nog wat extra info m.b.t aanmelden.

Voor Nideggen is snel aanmelden noodzakelijk (uiterlijk 24 februari) i.v.m een optie hierop, die snel verloopt. Hier geldt het principe dat de eerste 14 aanmeldingen mee kunnen.

Parkstad routes

Binnenkort worden de aangepaste en verbouwde Parkstad routes in Limburg (regio Heerlen) opnieuw geopend. We hebben contact gezocht met MTB club Discovery, die de routes beheert en een paar leden bereid gevonden om ons over deze nieuwe routes te gidsen. Zij kennen deze technische en pittige routes natuurlijk op hun duimpje en betekent dat wij kunnen rekenen op een bijzondere, maar tegelijk ook veilige dag. We komen niet voor onverwachte gevaren te staan en we zullen er verzekerd van zijn dat we de meeste uitdagende stukken niet zullen missen. Geen gedoe met gps en zoeken naar verbindingsstukken en van eventuele onduidelijkheden in de bewegwijzering  hoeven we ook niet wakker te liggen.

Als je mee wilt, geef je dan via onderstaand formulier op, graag zo snel mogelijk, dan kan ik Discovery doorgeven hoeveel Dirty Hillers er komen. Als tegenprestatie verzorgen wij een citytour op de MTB door Rotterdam en over ons parcours. Hier hoef je overigens niet aan mee te doen, maar het mag wel natuurlijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit, vervoer en eten en drinken aldaar is voor eigen rekening. We starten in Limburg om 10.00 uur. Meer info volgt na aanmelding.

Aken

Voor wie mee geweest is in oktober, hoeven we niets meer toe te voegen. Maar voor wie er niet bij was, kunnen we zeggen: vette trails, super toffe gidsen en prachtige omgeving. Al zul je in de afdalingen weinig tijd hebben om om je heen te kijken.

In Aken gaat het niet om de kilometers of hoogtemeters, maar om adrenaline en de kick van de afdalingen. Een fully met dropper is hiervoor speciaal gemaakt en aan te bevelen. Maar er zijn enkelen mee geweest met een hardtail zonder dropper, dus dat is ook te doen. Je moet wel van technisch uitdagende trails houden en je grenzen willen verleggen.

Er staat een leuk filmpje van Marcel Verweij bij het verslag van vorig jaar om een indruk te krijgen of om je herinneringen op te halen. Dit jaar dus 2 mogelijkheden om mee te gaan. Aanmelden kan voorlopig alleen nog voor 19 mei, vul daarvoor het formulier hieronder in. We starten hier ook om 10.00 uur en de kosten voor de gidsen zijn voor rekening van de toercommissie. Ook hier volgt meer info t.z.t. na aanmelding.

Monschau/Nideggen

Op zaterdag 6 juli staat Nideggen op het programma. Wie wel eens heeft gekeken op hun site of is mee geweest met Trail Addicts weet wat je kunt verwachten met deze mannen. Exclusief voor Dirty Hill leden hebben we een dag kunnen reserveren om met 2 gidsen te gaan biken in Nideggen op zaterdag 6 juli.

Het gebied in Nideggen is niet geschikt om zonder gids te gaan biken, het is deels een natuurgebied en daar mag je niet biken. Onze gidsen kennen het gebied goed en weten waar je wel kunt rijden en natuurlijk waar de mooiste trails liggen. Wie voorpret wil hebben, doet er goed aan “bucket trail Nideggen” te googlen en/of “Trail ride Monschau”.

Op zondag 7 juli krijgen we een gps route in de buurt van Monschau  (ligt ca. 30 minuten met de auto van Nideggen) en gaan we op eigen gelegenheid trappen. Deze tochten zijn wel voor ervaren bikers (Ardennen/Eifel) met een goede conditie. Het aantal kilometers is niet het punt, maar wel de hoogtemeters en het is technisch zeer uitdagend.

Voor de zaterdag in Nideggen is het aantal plaatsten beperkt tot 14, de deelname wordt bepaald op basis van volgorde van aanmelding. I.v.m. het definitief vastleggen van de gidsen is snel reageren van belang, graag aanmelden voor 24 februari.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt dus. Om er voor te zorgen dat wie misgrijpt voor Nideggen, toch een leuk bikeweekend of dag kan hebben, kun je bijv. op zaterdag zelf/met anderen een route in de buurt rijden en zondag Monschau meedoen met de groep.

De Hoge Venen zijn om de hoek en daar liggen enkele vaste routes en we kunnen ook een mooie gps aanleveren voor het Ahrtal (klein uurtje rijden vanaf Monschau). De Toercommissie betaalt deels de kosten voor de gidsen in Nideggen, maar helaas zullen we wel een eigen bijdrage van 10 euro p.p. moeten vragen.

De zondag in Monschau is kosteloos. De overnachting wordt wel vanuit Toercommissie geregeld, maar de kosten zijn op eigen rekening. In juli is een nachtje kamperen goed te doen en dat houdt de kosten laag (ca. 15 euro p.p.). Is kamperen voor jou echt geen optie, dan mag je natuurlijk ook zelf een (hotel)overnachting regelen, geef dat dan aan op  het formulier. Het is natuurlijk wel het leukst om ’s avonds met clubgenoten voor je tent te bomen over de tocht van die dag of die van de dag er na. Tot slot zijn de kosten voor vervoer van en naar en eten en drinken vanzelfsprekend ook voor eigen rekening.

Teutoburgerwald en meer ideeën voor de tweede helft van 2019

In de buurt van Osnabrück, niet al te ver over de grens bij Hengelo/Almelo, doemt er een steile heuvelrug op in het landschap. Of dat een mtb gebied is? Zeker weten, elk jaar wordt hier de Teutotour georganiseerd, een mtb toertocht van 50 kilometer over veel uitdagende wandelpaden. De datum is altijd het eerste weekend van september, maar in 2019 is dat of het weekend van 31 aug. en 1 sept. of een weekend later. We gokken op het eerste, maar schrijf de datum onder voorbehoud op. Zodra meer bekend is, zullen we dit publiceren. Het idee is om hier 2 dagen te biken, op zaterdag een gps route en zondag de toertocht. We hebben ook een lijntje met een fanatieke mtb club in Emsland en mogelijk kunnen zij ons de zaterdag gidsen. Ook  gaan we nog een keer naar Aken op zo. 6 okt., voor wie er geen genoeg van kan krijgen of voor wie eerder niet kon.

Daarnaast gaan we mogelijk nog een dag naar het Reichswald (net over de grens bij Nijmegen), met iemand die daar de weg kent. En we zijn bezig met onderzoeken of de Trans Utrecht te organiseren valt in het kader van het 25 jarig bestaan. Tot slot willen we ook het Nightbike evenement in Hellendoorn in december weer op de agenda zetten, dat zal ook weer met een overnachting zijn.

Wij zien jullie aanmeldingen graag tegemoet!

Wilko, Helmut, Jaco en Richard

Aanmelden