Het parcours

De thuisbasis van mountainbikeclub Dirty Hill is het mountainbikeparcours in recreatiegebied het Hoge Bergse Bos te Bergschenhoek. Dit valt binnen de grenzen van de gemeente Lansingerland en ligt net ten noorden van Rotterdam. Door de grote hoogteverschillen en technische elementen is dit parcours uniek in de regio en een uitdaging voor mountainbikers uit het hele land.

  • Het parcours bestaat uit drie secties die met elkaar verbonden zijn;
  • Totale lengte van 7 km;
  • Ruim 160 positieve hoogtemeters.
  • Half verharding van metselpuingranulaat. Dit materiaal zorgt ervoor dat het parcours, in het bijzonder na regenval, beter en veiliger te berijden is.

Startlocatie

Startlocatie van de route is:

Hoeksekade 141 
2661 JL Bergschenhoek

Coördinaten: N 51.58.665 / E 4.32.091

Drie secties en een skillspark

Op de plattegrond is goed te zien dat het parcours uit drie secties bestaat. Deze worden in het dagelijks gebruik ‘de kleine berg’, ‘middenberg’ en ‘de grote berg’ genoemd.

  • De kleine berg is de bult die direct tegen de parkeerplaats van Outdoor Valley aanligt; de startberg van het parcours. Op de kleine berg is ook een skillspark voor de gevorderde mountainbikers aangelegd. Onderdelen van het skillspark zijn een rockgarden, een northshore (soort smalle houten steiger), drop-offs, een jumpline en kombochten. 
  • De grote berg is de bult waar je het hoogste punt van het parcours bereikt. Ook wel de skiberg genoemd vanwege de kunstskibaan die op een gedeelte van deze berg ligt.
  • De middenberg is het gedeelte dat de grote en kleine berg met elkaar verbind. Dat is de ‘kale’ berg in het midden van het parcours.

Plattegrond

 

Updates via Facebook

Ben je een gebruiker van het parcours en wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Like dan de Facebookpagina "Mountainbike Parcours Bergschenhoek", zodat de updates automatisch in je nieuwsoverzicht verschijnen.