Het parcours

De thuisbasis van mountainbikeclub Dirty Hill is het mountainbikeparcours in recreatiegebied het Hoge Bergse Bos te Bergschenhoek. Dit valt binnen de grenzen van de gemeente Lansingerland en ligt net ten noorden van Rotterdam. Door de grote hoogteverschillen en technische elementen is dit parcours uniek in de regio en een uitdaging voor mountainbikers uit het hele land Het parcours bestaat uit drie secties die met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is een aaneengesloten parcours gecreëerd met een totale lengte van 7 km en ruim 160 positieve hoogtemeters. Het grootste deel van het parcours is voorzien van een zogenaamde half verharding van metselpuingranulaat. Dit materiaal zorgt ervoor dat het parcours, in het bijzonder na regenval, beter en veiliger te berijden is.

Renovatie “kleine berg”

Begin 2015 is de zogenaamde “kleine berg” volledig op de schop gegaan. Alle bomen zijn verwijderd en de berg is voorzien van een nieuwe leeflaag. Op dit deel van het parcours is een nieuwe route aangelegd. Geheel in de traditie van de ‘oude’ kleine berg is het een uitdagend en technisch rondje geworden, en te herkennen aan de gebruikelijke routepaaltjes. Uiteraard willen we ook graag dat de ‘kleine berg’ zo snel mogelijk weer zo groen en begroeid wordt als voorheen.

Aanleg skillspark

Op de “kleine berg” wordt hard gewerkt aan de realisatie van een skillspark voor de gevorderde mountainbikers. Dit is een parkje met ‘technical trail features’ oftewel aangelegde technische uitdagingen. Onderdelen van het skillspark zijn een rockgarden, een northshore (soort smalle houten steiger), drop-offs, jumps en kombochten. Voor de bouw van het skillspark wordt de tijd genomen. Telkens wordt een deel gerealiseerd en vervolgen door een kleine groep mountainbikers getest. Indien nodig wordt het onderdeel aangepast. Het skillspark is nog niet toegankelijk.

Routevideo mountainbike parcours Bergschenhoek

Bekijk de onderstaande video om een indruk te krijgen van ons parcours. De video is gemaakt in juni 2015.

Ronderecord

Tijdens de duo-estafette wedstrijd Transhoek op 6 september 2015 is een nieuw ronderecord neergezet. De snelste – officieel – geregistreerde tijd staat nu op ruim 18 minuten met 18:21,877. Deze tijd is neergezet door een van leden van het team De Linkspoten bestaande uit Marijn Treurniet en Wilco den Hollander. Op Strava en andere tijdregistratie-apps zijn snellere tijden te vinden, maar deze zijn natuurlijk niet officieel getimed.

Updates via Facebook

Ben je een gebruiker van het parcours en wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Like dan de Facebookpagina "Mountainbike Parcours Bergschenhoek", zodat de updates automatisch in je nieuwsoverzicht verschijnen.