Wie zijn we?

Mountainbikeclub Dirty Hill is een club met ruim 250 leden waar het recreatief mountainbiken centraal staat. De club organiseert diverse activiteiten. Denk hierbij aan wekelijkse trainingen aan verschillende (leeftijds-) categorieën, wedstrijden en clubweekenden. De invulling is zo divers dat verschillende typen mountainbikers zich thuis voelen binnen de vereniging. De sfeer in club is informeel en gezellig. Leden gunnen elkaar wat, moedigen elkaar aan en helpen elkaar als dat nodig is. 

Kennismaken? Kom een keer meetrainen!

Als het je leuk lijkt om ook lid te worden van Dirty Hill, is het mogelijk om vrijblijvend drie trainingen mee te doen. Op die manier kun je een beetje proeven aan de sfeer binnen de club en beoordelen of het aan je verwachtingen voldoet. Voor meer informatie kijk op kennismaken

Het ontstaan van Dirty Hill 

Begin jaren ’90 trof een groep enthousiaste mountainbikers elkaar regelmatig op het vaste mountainbikeparcours in het Hoge Bergse Bos. Eind 1994 leidde dat tot de oprichting van mountainbikevereniging Dirty Hill. Sindsdien worden in verenigingsverband diverse activiteiten georganiseerd.

Door de jaren heen heeft de club grote landelijke bekendheid gekregen. Dit komt in eerste plaats vooral door het vaste parcours waarvan wij als club gebruik kunnen maken. Door de grote hoogteverschillen en technische elementen is dit parcours uniek in de regio en een uitdaging voor mountainbikers uit het hele land.

Ook de organisatie van enkele belangrijke landelijke wedstrijden heeft bijgedragen aan de bekendheid van de club. Zo organiseerde de club in 1998 het NK Mountainbike, in 2005 het NK Beloften en sinds 2012 regelmatig één van de wedstrijden uit de Landelijke Jeugd Competitie.

Door deze bekendheid en de groeiende populariteit van het mountainbiken is de club groter geworden. Van de enkele tientallen oprichters in 1994 naar ruim 250 leden op dit moment…

Leden van Dirty Hill

Dirty Hill telt ruim 250 leden. Een paar cijfers over ons ledenbestand:

  • De helft van de leden is tussen de 35 en 55 jaar oud.
  • En een kwart van de leden zijn kinderen tot 16 jaar.
  • Bijna 20% van de leden zijn vrouw.
  • Er zijn veel ‘familielidmaatschappen’ waarbij zowel ouder(s) als kinderen actief lid zijn.
  • Ruim 40% van de leden is 3 jaar of langer lid.
  • Ruim 60% van de leden is woonachtig in de Rotterdamse regio.
  • Ook vanuit Haaglanden en omgeving Gouda weet men de vereniging goed te vinden, want hier komt een kwart van de leden vandaan.