Clubkalender

mei
18
za
2024
Cube Stores Nederland LJC Bergschenhoek 2024
mei 18 @ 09:00 – 17:00
Cube Stores Nederland LJC Bergschenhoek 2024 @ Outdoor Valley | Bergschenhoek | Zuid-Holland | Nederland

Landelijke Jeugdcompetitie (LJC)

Op zaterdag 18 mei 2024 organiseert mountainbikeclub Dirty Hill een LJC-wedstrijd.

De wedstrijd vindt plaats nabij het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek op een gedeelte van het vaste MTB-parcours van Bergschenhoek.

Voor leden van Dirty Hill die meedoen, telt het resultaat ook mee voor de puntentelling in het Dirt Cup klassement. Ook geldt een afwijkende inschrijfprocedure, lees daar verderop meer over.

Hoofdsponsor: CUBE Stores Nederland

Mede dankzij de sponsoring door CUBE Stores Nederland, kunnen wij ook dit jaar weer de LJC wedstrijd in Bergschenhoek mogelijk maken. 

Op deze website zie je de locaties van hun winkels, die inmiddels over het hele land verspreid zijn; Vlaardingen, Leersum en Nijmegen, en tegenwoordig ook in Friesland, Limburg en Zeeland.

Breng eens een bezoek aan één van deze winkels om te zien hoeveel moois ze daar hebben!

De locatie

Natuur- en recreatiegebied

Het gebied waar deze wedstrijd plaatsvindt is in beheer van Staatsbosbeheer. De natuurlijke omgeving en relatie die wij met Staatsbosbeheer hebben willen we graag goed houden. We vragen daarom jouw hulp om het gebied netjes en schoon achter te laten en afval in de afvalzakken te gooien.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Hoofdterrein

Op het hoofdterrein bij Outdoor Valley vind je alles compact bij elkaar, zoals de jury, aanmelding, bijschrijving, betaling inschrijfgeld, technische keuring van de fiets, EHBO, aanspreekpunt Dirty Hill en startvak.

De wedstrijd vindt plaats op een gedeelte van het MTB-parcours van Bergschenhoek, dat te bereiken is via zowel de A16 als de A20, maar ook via de A12 en vervolgens de N209.

Navigeer naar: Hoeksekade 141, 2661 JL, te Bergschenhoek.

Parkeren

Verkeersregelaars en bordjes leiden je naar de parkeerplaatsen. We vragen je hun aanwijzingen te volgen, zodat het parkeren voor iedereen soepel verloopt.

Let op: het is niet mogelijk om direct bij de start bij Outdoor Valley te parkeren en het is niet toegestaan om langs de kant van de weg (Hoeksekade) te parkeren, in verband met de veiligheid en doorstroming.

We vragen u gebruik te maken van de parkeerplaatsen in de omgeving, zoals (op volgorde van afstand tot hoofdterrein):

Horeca

Bij Outdoor Valley is een bar/restaurant, waar op eigen gelegenheid iets gegeten en gedronken kan worden. Het meebrengen van eigen consumpties op het terrein van Outdoor Valley is niet toegestaan!

Op het terrein van Outdoor Valley is ook een apart toiletgebouw; de wc's zijn aan het einde van de lange gang.

Teamplaatsen

Wil je een teamtent plaatsen? Meld deze dan vooraf aan door een bericht te sturen naar de organisatie. Teamtenten dienen op de wedstrijddag op het daarvoor aangewezen terrein opgezet te worden. 

Kamperen

Het is verboden te kamperen op het terrein rondom het parcours en Outdoor Valley.

Wil je dichtbij overnachten? Dan kan dat bijvoorbeeld bij Camping Boerderij het Lansingerland of Camping De Koornmolen.

Vóór deelname

Wedstrijdlicentie verplicht

Deelnemen aan een LJC-wedstrijd kan alleen als je in het bezit bent van een (jeugd)wedstrijdlicentie.

Jeugdleden van Dirty Hill, die eenmalig willen deelnemen, kunnen gebruik maken van een dag-startlicentie (zie verderop: "Voorinschrijven leden Dirty Hill"). Op de wedstrijddag ontvang je ook een stuurbord dat jouw eigendom blijft.

Transponder verplicht

Bij LJC-wedstrijden wordt gebruik gemaakt van chipmeting. Transponders (waarin een chip zit) kunnen inclusief abonnement worden aangeschaft de website van MYLAPS.

Leden van de organiserende club (Dirty Hill dus) die eenmalig aan een wedstrijd deelnemen en niet in het bezit zijn van een transponder, kunnen deze op de wedstrijddag huren voor €10,-. Dit geldt ook voor deelnemers die hun eigen transponder vergeten zijn.

Let op! Op de dag zelf is een beperkt aantal transponders te huur. Als ze op zijn, kan niet worden deelgenomen.

Inschrijfgeld en betaling

De kosten bij voorinschrijving zijn €5,-. Bij inschrijving op de dag zelf (= bijschrijving) komt hier €5,- bovenop, dus zijn de kosten in totaal €10,-.

Heb je zelf geen persoonlijke MyLaps-chip (transponder)? Dan dien je deze te huren. De kosten hiervan zijn €10,- per chip/wedstrijd. De chip dient direct na afloop van de wedstrijd te worden ingeleverd bij de jurywagen.

Het betalen van het inschrijfgeld (en eventueel huur transponder) kan alleen op de dag zelf, uiterlijk 30 minuten vóór de start van de betreffende categorie.

Betalen kan ter plekke, op 2 manieren:

 • Betaaloptie 1: een QR-code scannen met de camera van je smartphone en de betaling via je bank-app afronden, of;
 • Betaaloptie 2: contant te betalen, maar let op: alleen gepast!

Voorinschrijven leden Dirty Hill

Voor leden van Dirty Hill die willen deelnemen aan deze LJC-wedstrijd in Bergschenhoek, geldt één van drie opties hieronder:

OPTIE 1: Je hebt al een wedstrijdlicentie

Ben je al bekend met de LJC én in het bezit van een jeugd-wedstrijdlicentie? In dit geval kun je jezelf (net als niet-leden) tot en met zondag 12 mei 2024 inschrijven via MijnKNWU.

OF

OPTIE 2: Je wilt eenmalig meedoen

Wil je deze wedstrijd eenmalig met de LJC meedoen en daarna in 2024 geen andere LJC-wedstrijden rijden? Voor leden van de organiserende club (Dirty Hill dus) staat de KNWU het toe dat ze ook zonder wedstrijdlicentie (maar met een dag-startlicentie) kunnen deelnemen.

Voer hiervoor onderstaande stappen uit:

 • Stap 1: KNWU-account aanmaken
  Als je nog geen MijnKNWU-account hebt, dien je die eerst (gratis) aan te maken via deze link. Geef hetzelfde e-mailadres op als voor je lidmaatschap bij de club.
  Weet je niet zeker of je al een account hebt? Check dit dan via deze pagina.
 • Stap 2: KNWU ID noteren
  Nu je een MijnKNWU-account hebt, kun je via Mijn account jouw KNWU ID bekijken. Noteer deze voor de volgende stap.
 • Stap 3: Bericht sturen naar de LJC organisatie
  Stuur uiterlijk zondag 12 mei 2024 een bericht naar de clubleden die zich met de organisatie van deze LJC bezighouden (door hier te klikken) en vermeld jouw KNWU ID, geboortedatum en dat je ingeschreven wilt worden voor de LJC wedstrijd. Zij voegen jou dan met een omweg aan de deelnemerslijst van de KNWU toe.

Kostenplaatje optie 2:

 • Dagstartlicentie: €2,-
 • Inschrijfkosten: €0,- (gratis voor leden)
 • Huur transponder: €10,-

OF

OPTIE 3: Je wilt vaker LJC-wedstrijden rijden

Wil je deze wedstrijd meedoen en daarna ook deelnemen aan komende LJC-wedstrijden?

Voor het rijden van meerdere LJC-wedstrijden heb je een wedstrijdlicentie "Jeugd (U15)" nodig. Deze kun je aanvragen door dit stappenplan te volgen. Nadat jouw licentieaanvraag is goedgekeurd, kun je je inschrijven via MijnKNWU zoals ook niet-leden dat moeten doen.

Ook heb je voor elke wedstrijd een MyLaps-transponder nodig. Als je zelf niet beschikt over een transponder, kun je die via MyLaps aanschaffen.

Kostenplaatje optie 3:

 • Wedstrijdlicentie Jeugd (U15): €51,-
 • Inschrijfkosten per wedstrijd: €5,-
 • Aanschaf en abonnement transponder: €55,99 (1e jaar)

Voorinschrijven niet-leden

Vooraf inschrijven kan tot en met zondag 12 mei 2024 en alleen via MijnKNWU. Klik op jouw categorie en kies voor "Inschrijven".

Na zondag 12 mei kun je alleen nog op de wedstrijddag zelf (zaterdag 18 mei 2024) bijschrijven (zie hieronder) tot een half uur voor de start van de betreffende categorie.

Inschrijven

Bijschrijven (op de dag zelf)

Bijschrijven op de dag zelf kan tot uiterlijk 30 minuten voor de start van de betreffende categorie. Kosten hiervoor zijn het inschrijfgeld €5,- + €5,- extra.

Bijschrijvers die al in het bezit zijn van een stuurbord (al aan een eerdere LJC-wedstrijd hebben deelgenomen) dienen bij de inschrijving het stuurbordnummer te vermelden. Ook het chipnummer van de transponder dient te worden vermeld.

Deelnemers die hebben bijgeschreven op de dag zelf worden niet opgeroepen volgens het klassement maar starten achteraan, op volgorde van inschrijven. Ook bij loting zijn ze uitgesloten van de loting, maar worden later opgeroepen.

Let op! Ook voor het bijschrijven is een KNWU-account en een wedstrijdlicentie nodig!

Afmelden

Heb je je ingeschreven, maar kan je toch niet deelnemen? Afmelden voor de wedstrijd kan, tot sluiting van de inschrijving (de zondag voor de wedstrijd), via MijnKNWU worden gedaan. Daarna kun je ons een bericht sturen waarin je je afmeld en daarbij jouw naam, categorie en geboortedatum vermeld.

Vóór de wedstrijd

Aanmelden en betalen

Uiterlijk 30 minuten voordat de wedstrijd van jouw categorie start, dien je je aanwezig te melden bij de organisatie; de Dirty Hill-tent. Daar dien je ook het inschrijfgeld te betalen.

In het geval je nog niet ingeschreven bent, dien je dat hier ook te doen.

Fietskeuring (verplicht)

Voor aanvang van de wedstrijd vindt een (voor iedere deelnemer verplichte) materiaal- en fietscontrole plaats. Deze controle wordt verzorgd door medewerkers van een Cube Store en vindt plaats rechts achterin het evenemententerrein (in de buurt van de Dirty Hill tent).

De regels zijn:

 • Er mag alleen worden deelgenomen met mountainbike fietsen en niet met veldfietsen.
 • De bandbreedte moet breder zijn dan 40 mm, gemeten van wang tot wang over het karkas van de band (exclusief eventuele noppen).
 • Er mogen geen scherpe uitsteeksels, zoals een standaard of iets dergelijks aanwezig zijn.
 • De uiteinden van sturen en bar-ends moeten afgedicht zijn.
 • De fiets moet in het bezit zijn van goed werkende remmen.
 • Het stuur van de fiets moet een recht stuur zijn, géén racestuur. De stuurbocht mag niet groter zijn dan 45°.
 • Bij afkeuring krijgt de deelnemer in overleg met de jury, in principe de kans om het euvel te (laten) herstellen, mits er voldoende tijd is voor de betreffende start.
 • Als de fiets gecontroleerd is, wordt deze voorzien van een sticker, dat geplakt is op het stuurbord. Fietsen zonder sticker mogen NIET starten.

Verkennen parcours

Deelnemers mogen op de wedstrijddag pas verkennen nadat de fiets de technische controle heeft gehad (dus nummerbord met controlesticker). Vrijdag 17 mei 2024 is het niet mogelijk het parcours te verkennen, omdat het dan nog wordt opgebouwd.

Helmplicht

Er geldt een helmplicht voor iedereen die zich tijdens de wedstrijd en/of het in-/uitrijden fietsend op het parcours begeeft. Dus ook voor begeleiders!

Opstellen bij startvak

Alle renners worden verzocht 15 minuten voor de start van de wedstrijd in de buurt van het startvak aanwezig zijn. Het startsignaal wordt gegeven door middel van een duidelijk fluitsignaal of startschot, de starter roept “start binnen 1 minuut”, dan na 30 seconden ”start binnen 30 seconden”. Binnen die 30 seconden volgt op willekeur het startsignaal.

Tijdens de wedstrijd

Categorieën

De wedstrijden worden gereden in onderstaande categorieën:

Categorie Jongens (geb.jaar) Meisjes (geb.jaar)
Cat. 1 2016 2016 / 2016
Cat. 2 2015 2014
Cat. 3 2014 2013
Cat. 4 2013 2012
Cat. 5 2012 2011
Cat. 6 2011 2010
Cat. 7 2010 2009*

*15-jarige meisjes (uit 2009) kunnen alleen bij Cat 7 meerijden met dispensatie van de KNWU wanneer zij niet bij de nieuwelingen meisjes (kunnen) rijden

De startvolgorde van de voorinschrijvers wordt bepaald op basis van de rangorde in het klassement van de LJC. Bijschrijvers starten achteraan.

Een toelichting per categorie kun je lezen in het LJC handboek (pagina 6) op de website van de KNWU.


Programma

Bekijk in het programma hieronder op welk tijdstip de wedstrijd van jouw categorie start.

Tijdstip Activiteit Duur
Vanaf 9:00 Aanmelden/bijschrijven cat. 1 t/m 4
Vanaf 9:00 Technische fietscontrole
9:30-10:15 Inrijden cat. 1 t/m 4
10:30 Start categorie 1 +/- 15 minuten
11:00 Start categorie 2 +/- 20 minuten
11:30 Start categorie 3 +/- 25 minuten
12:05 Start categorie 4 +/- 30 minuten
Vanaf 12:10 Aanmelden/bijschrijven cat. 5 t/m 7
12:45 Pauze en prijsuitreiking cat. 1 t/m 4
12:45-13:15 Inrijden cat. 5 t/m 7
13:30 Start categorie 5 +/- 35 minuten
14:15 Start categorie 6 +/- 45 minuten
15:15 Start categorie 7 +/- 55 minuten
16:30 Prijsuitreiking cat. 5 t/m 7 en afronding

Aanmelden en bijschrijven kan tot 30 minuten voor aanvang van de categorie waaraan je deelneemt!


Verzorging en technische assistentie

Langs het gehele parcours is technische assistentie, door omstanders, voor kleine reparaties (b.v. aflopende kettingen) toegestaan.

 • Wisselen van fiets is niet toegestaan. Hierop volgt diskwalificatie;
 • Wisselen van wielen is toegestaan, echter alleen in de verzorgings-, voedings-, technische assistentiezone(s);
 • Aangeven van voedsel, drank en zonnebrillen is alleen toegestaan in de verzorgings-, voedings-/ technische assistentiezone(s);
 • Categorie 1 t/m 4 mogen geen bidons op de fiets hebben, deze kunnen wel aangegeven worden in de verzorgings-, voedings-, technische assistentiezone(s).

Na de wedstrijd

Inleveren gehuurde transponder

Heb je een transponder gehuurd bij de organisatie? Breng die dan direct na de wedstrijd weer terug.

Stuurborden houden

Het stuurbord waarmee je rijdt, blijft van jou. Ook als dit de enige LJC-wedstrijd is waaraan je meedoet. Je hoeft het na de wedstrijd dus niet in te leveren.

Afspuiten fiets

Is je fiets vies geworden en wil je die afspuiten? Dat kan bij de afspuitplaats op het terrein van Outdoor Valley door gebruik te maken van de Bike Cleaner. Lees op deze website hoe het werkt.

Uitslagen

Na afloop van de wedstrijd zal de jury (van de KNWU) zo snel als mogelijk een print maken van de uitslagen en op een centrale locatie publiceren. Eventuele protesten op de uitslag dienen binnen een half uur na publicatie ingediend te worden bij de voorzitter van de jury.

Prijzen dagklassement

In het dagklassement zijn er, per categorie, prijzen te winnen voor de eerste 3 geklasseerde jongens en de eerste 3 geklasseerde meisjes, met uitzondering van meisjes in categorie 7.

Prijsuitreikingen

Na afloop van de wedstrijd van categorie 4 en de wedstrijd van categorie 7 (zie: Programma) zullen er prijsuitreikingen plaatsvinden van de categorieën die daarvoor hebben gereden.

Prijswinnaars worden geacht aanwezig te zijn bij elke huldiging! Als een prijswinnaar, zonder medeweten van de organisatie én/of zonder geldige reden, afwezig is tijdens de huldiging zal de prijs/herinnering niet worden uitgereikt of nagestuurd.

 

Voor vragen kun je een bericht sturen naar de organisatie.

Met sportieve groeten,

Mountainbikeclub Dirty Hill / Organisatie LJC

mei
19
zo
2024
Pinkstervakantie
mei 19 hele dag

Er zijn geen trainingen

mei
22
wo
2024
Training jeugd: O11w
mei 22 @ 14:30 – 16:00

Trainers:

O11w: Richard de Haan of Dolf Okkerman

De trainingsgroepen voor de jeugd zijn in 2024 ingedeeld op geboortejaar.

Training Furious Freds
mei 22 @ 19:00 – 21:00

De Furious Freds trainen elk jaar vanaf het moment dat de zomertijd zijn intrede heeft gedaan totdat het niet lang genoeg licht is om tot 21:00 uur training te geven.

Verzamelen vanaf 18:50 uur op het parkeerterrein van Outdoor Valley; de start van de training is om 19:00 uur.

In principe gaan de trainingen het hele seizoen door, tenzij er een Dirt Cup is gepland, het weer het niet toelaat of er geen trainer beschikbaar is.

Mededelingen worden in de WhatsApp groep van deze trainingsgroep gedaan. Wil je toegang krijgen tot deze WhatsApp-groep? Doe dan een verzoek via het formulier.

 

mei
23
do
2024
Training Hurricanes
mei 23 @ 19:00 – 20:30
Training jeugd: O13-Rockets
mei 23 @ 19:00 – 20:30

Trainers:

O13-Rockets: Joost Modderman

De trainingsgroepen voor de jeugd zijn in 2024 ingedeeld op geboortejaar.

mei
25
za
2024
Funduro trailride @ Trailcentre Spa
mei 25 @ 09:00 – 15:00

Meer informatie over deze activiteit kun je lezen in het bericht op de website.

mei
26
zo
2024
Training Fat Alberts 2024
mei 26 @ 10:00 – 12:00

Verzamelen 9.45 uur op het terrein van Outdoor Valley, bij de Berghut. Start 10:00 uur.
(weer op elke zondag, dus ook elke eerste zondag van de maand tijdens Dirty Hill On Tour! Behalve in de vakantie)

Training jeugd: O11z, O13z, O15z, O17z
mei 26 @ 10:00 – 12:00

Verzamelen 9:45 uur op het terrein van Outdoor Valley, bij de Berghut.

Trainers:
O11z: Hans van Aarst of Ernst Burgers
O13z: Menno van der Avoort
O15z: Michel Mostert
O17z: Ido Bikker, Valentijn Visch of Maartje Wilmink

De trainingsgroepen voor de jeugd zijn in 2024 ingedeeld op geboortejaar.

mei
29
wo
2024
Training jeugd: O11w
mei 29 @ 14:30 – 16:00

Trainers:

O11w: Richard de Haan of Dolf Okkerman

De trainingsgroepen voor de jeugd zijn in 2024 ingedeeld op geboortejaar.

Training Furious Freds
mei 29 @ 19:00 – 21:00

De Furious Freds trainen elk jaar vanaf het moment dat de zomertijd zijn intrede heeft gedaan totdat het niet lang genoeg licht is om tot 21:00 uur training te geven.

Verzamelen vanaf 18:50 uur op het parkeerterrein van Outdoor Valley; de start van de training is om 19:00 uur.

In principe gaan de trainingen het hele seizoen door, tenzij er een Dirt Cup is gepland, het weer het niet toelaat of er geen trainer beschikbaar is.

Mededelingen worden in de WhatsApp groep van deze trainingsgroep gedaan. Wil je toegang krijgen tot deze WhatsApp-groep? Doe dan een verzoek via het formulier.

 

mei
30
do
2024
Training Hurricanes
mei 30 @ 19:00 – 20:30
Training jeugd: O13-Rockets
mei 30 @ 19:00 – 20:30

Trainers:

O13-Rockets: Joost Modderman

De trainingsgroepen voor de jeugd zijn in 2024 ingedeeld op geboortejaar.

jun
2
zo
2024
Training Fat Alberts 2024
jun 2 @ 10:00 – 12:00

Verzamelen 9.45 uur op het terrein van Outdoor Valley, bij de Berghut. Start 10:00 uur.
(weer op elke zondag, dus ook elke eerste zondag van de maand tijdens Dirty Hill On Tour! Behalve in de vakantie)

Training jeugd: O11z, O13z, O15z, O17z
jun 2 @ 10:00 – 12:00

Verzamelen 9:45 uur op het terrein van Outdoor Valley, bij de Berghut.

Trainers:
O11z: Hans van Aarst of Ernst Burgers
O13z: Menno van der Avoort
O15z: Michel Mostert
O17z: Ido Bikker, Valentijn Visch of Maartje Wilmink

De trainingsgroepen voor de jeugd zijn in 2024 ingedeeld op geboortejaar.

jun
5
wo
2024
Training jeugd: O11w
jun 5 @ 14:30 – 16:00

Trainers:

O11w: Richard de Haan of Dolf Okkerman

De trainingsgroepen voor de jeugd zijn in 2024 ingedeeld op geboortejaar.