Wedstrijden

Ondersteund door de gastvrijheid van het buitensportcentrum Outdoor Valley vinden er jaarlijks diverse mountainbikewedstrijden plaats waarbij Mountainbikeclub Dirty Hill betrokken is en/of waar leden met regelmaat aan deelnemen. Meer informatie over de wedstrijden vind je hier.

Choco Nightbike Experience

Elk jaar openen we het mountainbikeseizoen met een korte wedstrijd in het donker; de Choco Nightbike Experience. Deze wedstrijd wordt gecombineerd met de nieuwjaarsborrel zodat een ieder zijn sportieve voornemens kan delen. Fietsen in het donker zorgt voor een mooi schouwspel voor de toeschouwers door de zoevende lichtjes over het parcours. De choco nightbike experience vindt meestal op de tweede of derde vrijdagavond van het jaar plaats.

Dirt Cup (clubcompetitie)

De Dirt Cup is een jaarlijkse clubcompetitie die bestaat uit vijf of zes wedstrijden. Ieder onderdeel is een bepaalde discipline uit de fietssport. Denk hierbij aan Cross Country (XC), Enduro, Trial, en XC Eliminator. Aan het eind van de competitie is duidelijk wie de meest complete mountainbiker, mountainbikester of het mountainbikertje van het seizoen is en zich de clubkampioen mag noemen. Deelname aan de Dirt Cups is kosteloos, maar wel voor Dirty Hiller’s only! Je kunt dus alleen meedoen als je lid bent.

In de Dirt Cup wordt gestreden in de volgende categorieën:

  • Fat Albert/Furious Fred: volwassen heren
  • Muddy Mary: volwassen dames
  • Dirty Dan: jeugd 15 t/m 18 jaar*
  • Racing Ralph: jeugd 13 en 14 jaar*
  • Rocket Ron: jeugd 11 en 12 jaar*
  • Little Albert: jeugd 10 jaar en jonger*

*De leeftijd die je hebt op de dag van het 1e wedstrijdonderdeel, bepaalt in welke categorie je deze Dirt Cup rijdt.

Wil je meer weten over de Dirt Cup of wil je graag helpen bij het organiseren van de wedstrijden? Neem dan contact op met de wedstrijdcommissie.

Actuele informatie over de Dirt Cup vind je bij de nieuwsberichten.

» Berichten over de Dirt Cup » Foto’s van de Dirt Cup

Transhoek – Mountainbike Duo Estafette

De Transhoek is een jaarlijkse mountainbike estafette, die voor het eerst werd georganiseerd in 2008. Sinds 2014 is de organisatie van de Transhoek in handen van Mountainbikeclub Dirty Hill. De wedstrijd kan alleen in teamverband worden gereden; ieder team bestaat uit 2 personen waarvan 1 persoon steeds aan het rijden is over de vaste mountainbikeroute in Bergschenhoek. Aan de Transhoek kunnen zowel leden als niet-leden deelnemen. Meer informatie kun je vinden op de speciale website van de Transhoek.

Landelijke Jeugd Competitie Mountainbike (LJC)

Tot en met 2015 vond jaarlijks onder de vlag van Mountainbikeclub Dirty Hill één van de landelijke jeugd mountainbikewedstrijden in Bergschenhoek plaats. De LJC is een reeks mountainbikewedstrijden voor ambitieuze jongeren van 8 t/m 14 jaar om zich te kunnen te tonen en zich te kunnen meten met sportieve leeftijdgenoten uit het hele land.
 
In 2016 wordt er door Dirty Hill geen LJC wedstrijd in Bergschenhoek georganiseerd. Reden is dat de wedstrijden veel inspanning en tijd kosten. Daarnaast is de deelname vanuit de eigen vereniging dusdanig klein dat Dirty Hill heeft besloten haar energie voor andere activiteiten te gebruiken. U bent natuurlijk van harte uitgenodigd om vrijblijvend te komen trainen op het deels vernieuwde en uitdagende parcours!
 
Meer informatie over de LJC kun je vinden op www.ljc-mtb.nl.

MTB Cup Zuid-Holland

MTB Cup ZH is een in 2015 opgezette mountainbikecompetitie voor Zuid-Holland en omstreken. De competitie bestaat uit een viertal wedstrijden op verschillende parcoursen in de omgeving. Deze competitie is bedoeld voor iedereen die op een leuke manier andere parcours en andere rijders wil leren kennen in een sportieve en uitdagende omgeving.

De eerste wedstrijd die onder de vlag van Dirty Hill werd georganiseerd was op zaterdag 15 augustus 2015.

Meer informatie kun je vinden op de website van MTB Cup Zuid-Holland.

Andere wedstrijden

Hoewel de club voornamelijk leden heeft die op een recreatieve manier bezig zijn met de mountainbikesport, is er ook een aantal leden dat met regelmaat andere wedstrijden rijdt. Zo hebben ongeveer 20 leden in 2015 deelgenomen aan het NK mountainbike in Zoetermeer.