Wedstrijden

Ondersteund door de gastvrijheid van buitensportcentrum Outdoor Valley vinden er jaarlijks diverse mountainbikewedstrijden plaats waarbij Mountainbikeclub Dirty Hill betrokken is en/of waar leden met regelmaat aan deelnemen. 

Choco Nightbike Experience

Elk jaar openen we het mountainbikeseizoen met een korte wedstrijd in het donker: de Choco Nightbike Experience. Deze wedstrijd wordt gecombineerd met de nieuwjaarsborrel zodat eenieder zijn sportieve voornemens kan delen. Fietsen in het donker zorgt voor een mooi schouwspel voor de toeschouwers door de zoevende lichtjes over het parcours. De Choco Nightbike Experience vindt meestal op de tweede of derde vrijdagavond van het jaar plaats.

Dirt Cup (clubcompetitie)

De Dirt Cup is de jaarlijkse clubcompetitie die bestaat uit vijf of zes wedstrijden. Ieder onderdeel is een bepaalde discipline van het mountainbiken. Denk hierbij aan Cross Country (XC), Enduro, Trial, en XC Eliminator. Aan het eind van de competitie is duidelijk wie de meest complete mountainbiker, mountainbikester of het mountainbikertje van het seizoen is en zich de clubkampioen mag noemen. Deelname aan de Dirt Cups is kosteloos, maar wel voor Dirty Hiller’s only! Je kunt dus alleen meedoen als je lid bent.

In de Dirt Cup wordt gestreden in de volgende categorieën (2024):

Jeugd

  • Groep 5*: Geboortejaar: 2014, 2015 en 2016
  • Groep 4*: Geboortejaar: 2012 en 2013
  • Groep 3*: Geboortejaar: 2010 en 2011

Volwassenen

Iedereen met geboortejaar 2009 of eerder start in een van de onderstaande 2 categorieën (naar keuze):

  • Groep 2*: Funklasse / niveau Fat Alberts
  • Groep 1*: Topklasse / niveau Furious Freds, snelle rijders, wedstrijdrijders en leden met wedstrijdlicentie.

* Meisjes/dames rijden ook in deze categorieën mee, maar worden apart geklasseerd (podium). * Een jeugdlid mag (op verzoek, voorafgaand aan de wedstrijd) in een hogere jeugdgroep starten.

Wil je meer weten over de Dirt Cup of wil je graag helpen bij het organiseren van de wedstrijden? Neem dan contact op met de wedstrijdcommissie.

Actuele informatie over de Dirt Cup vind je bij de nieuwsberichten.

Berichten over de Dirt Cup  Foto’s van de Dirt Cup

Transhoek – Mountainbike Duo Estafette

De Transhoek is een jaarlijkse mountainbike estafette over het vaste parcours in Bergschenhoek. De wedstrijd gaat over 14 ronden en kan alleen in teamverband worden gereden. Ieder team bestaat uit 2 personen waarvan 1 persoon steeds aan het rijden is. Sinds 2014 is de organisatie van de Transhoek in handen van Mountainbikeclub Dirty Hill. Aan de Transhoek kunnen zowel Dirty Hill-leden als niet-leden deelnemen. 

Meer informatie kun je vinden op de speciale website van de Transhoek.

Landelijke Jeugd Competitie Mountainbike (LJC)

De LJC is een serie mountainbikewedstrijden voor de jeugd. De wedstrijden worden in het gehele land verreden. Ambitieuze jongeren van 8 t/m 14 jaar kunnen in deze competitie de krachten met elkaar meten. Mountainbikeclub Dirty Hill streeft er naar om elk jaar een LJC-wedstrijd op het parcours in Bergschenhoek te organiseren. 
 
Meer informatie over de LJC kun je vinden op de website van de KNWU

LJC Bergschenhoek 2024

MTB Cup Zuid-Holland

MTB Cup ZH is een in 2015 opgezette mountainbikecompetitie voor Zuid-Holland en omstreken. De competitie bestaat uit een serie wedstrijden op verschillende parcoursen in Zuid-Holland en omgeving. De competitie is bedoeld voor iedereen die op een leuke manier andere parcours en andere rijders wil leren kennen in een sportieve en uitdagende omgeving.

Meer informatie kun je vinden op de website van MTB Cup Zuid-Holland.

Berichten over de MTB Cup ZH

Andere wedstrijden

Hoewel de club voornamelijk leden heeft die op een recreatieve manier bezig zijn met de mountainbikesport, zijn er ook leden die regelmatig deelnemen aan wedstrijden ergens in het land.