Trainingen

Als je lid bent van de club, kun je zonder extra kosten trainingen volgen.

Geen lid? Kijk dan bij kennismaken.

Trainingsgroepen Jeugd

Voor de jeugd vanaf 8 tot en met 16 jaar zijn er verschillende trainingsgroepen. Deze zijn ingedeeld naar leeftijd, niveau of doel (recreatief of wedstrijden). Per trainingsgroep wordt getraind onder begeleiding van één of twee speciale jeugdtrainers.

De datum, tijd en de naam van de trainer vind je in de clubkalender.

Groep A (8 t/m 11 jaar)

De jongste jeugd van Groep A heeft training op zondagochtend (10.00 tot 11.45 uur) of op woensdagmiddag (14.30 – 16.00 uur). In overleg met de trainers wordt bepaald wie op woensdag en wie op zondag meedoet.

Op zondag zijn er drie trainingen voor Groep A, ingedeeld naar niveau:

A1: Dit is de ‘startersgroep’. Hier leer je de basisvaardigheden van het mountainbiken, zoals schakelen en remmen, houding en balans, klimmen en bochten en vooral kijken.
A2: In deze groep bouw je verder aan je mountainbiketechniek en leer je stapsgewijs snelle bochten nemen, beter klimmen en dropjes rijden. Ook komt er wedstrijdtechniek en -tactiek aan bod.
A3: Voor de meer gevorderde jeugd. Hier leer je de vaardigheden en technieken om veilig het hele parcours te rijden.

Op woensdag is er één training voor Groep A van niveau A1/A2/A3.

Groep B (12 t/m 16 jaar)

De oudere jeugd van Groep B heeft training op zondagochtend (10.00 – 12.00 uur). Deze groep kan goed mountainbiken. De trainer stemt de inhoud van de training af op de wensen vanuit de groep.

Rockets – wedstrijdtraining (9 t/m 11 jaar)

De Rockets wedstrijdtraining is bedoeld voor de jeugd die – naast de reguliere training op A2/A3 niveau – extra willen trainen omdat ze wedstrijden (willen gaan) rijden of gewoon graag sneller willen worden. In de trainingen is veel aandacht voor techniek, wedstrijdtactiek en het verbeteren van de conditie. De jeugd (en ouders!) wordt stapsgewijs begeleid op weg naar de deelname aan MTB-wedstijden in de regio of landelijk; iedereen in zijn eigen tempo.

Trainingen zijn op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Meedoen is mogelijk na voorafgaand overleg met de trainer(s) van de Rockets.

Hurricanes – MTB Racing Team (12 t/m 16 jaar)

De Hurricanes is hét Dirty Hill Racing Team voor de jeugd van 12 t/m 16 jaar. In de trainingen is veel aandacht voor techniek, wedstrijdtactiek en het verbeteren van de conditie. Als lid van de Hurricanes doe je mee aan cross-country MTB wedstrijden in het hele land en soms in het buitenland.

Trainingen zijn op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Meedoen is mogelijk na voorafgaand overleg met de trainer(s) van de Hurricanes.

Als je 17 jaar of ouder bent, train je mee met de volwassenen.

Trainingsgroepen Volwassen

Vanwege de grootte van de vaste trainingsgroep en de diversiteit aan trainingsdoel/-beleving, is de groep met volwassenen in tweeën opgesplitst. Per trainingsgroep wordt er 1x per week getraind onder begeleiding van één of twee trainers.

Fat Alberts

De trainingsgroep Fat Alberts is met name geschikt voor bikers die voornamelijk recreatief mountainbiken, niet per se snel willen fietsen en/of nog niet zo veel mountainbike ervaring hebben. Ook geschikt voor beginners die eerst hun niveau willen bepalen. De trainingen vinden het gehele jaar plaats op zondagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Furious Freds

De trainingsgroep Furious is vooral geschikt voor bikers die veel mountainbike ervaring hebben, graag wat sneller fietsen en/of bikers die wedstrijden (willen) rijden.

In het voorjaar en de zomer vinden de trainingen plaats op woensdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur.

In het najaar en de winter vinden de trainingen plaats op zondagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur. 

Locatie trainingen

Het vertrekpunt is altijd het terrein van Outdoor Valley, Hoeksekade 141, Bergschenhoek. Een aantal keer per jaar wordt er op een andere locatie/mtb-route getraind. Dit wordt vooraf aangekondigd op de website en in de (besloten) Facebookgroep.

Datum en tijd trainingen

De datum, tijd en de naam van de trainer vind je in de clubkalender.

Slechte weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een training niet doorgaat. Kijk bij twijfel altijd even op de website. Mocht er een training worden afgelast dan staat dat uiterlijk 1 uur van tevoren bij de laatste mededelingen op deze website.

Verder spreekt het voor zich dat je op tijd aanwezig bent, let dus goed op de begintijden! We wachten niet op laatkomers!