Trainingen

Als je lid bent van de club, kun je zonder extra kosten trainingen volgen.

Trainingsgroepen Jeugd

De jeugd is verdeeld in twee leeftijdsgroepen en een wedstrijdgroep. Per trainingsgroep wordt 1x per week getraind onder begeleiding van één of twee speciale jeugdtrainers.

Jeugd van 8 t/m 11 jaar

De jongste jeugd van 8 t/m 11 jaar heeft training op woensdagmiddag (14.30 – 16.00 uur) of zondagochtend (10.00 – 11.30 uur). In onderling overleg met de jeugdtrainers wordt bepaald wie op woensdag en wie op zondag meedoet. 

Jeugd van 12 t/m 16 jaar

De oudere jeugd van 12 t/m 16 jaar heeft training op zondagochtend (10.00 – 12.00 uur). 

Wedstrijdtraining jeugd van 8 t/m 14 jaar

Deze training is bedoeld voor jeugdleden die – naast de reguliere trainingen – extra willen trainen omdat ze wedstrijden (willen gaan) rijden of gewoon graag sneller willen worden. Deze groep traint op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Als het donker is, wordt de training daar op aangepast en getraind met fietslampen.  

Als je 17 jaar of ouder bent, train je mee met de volwassenen.

Trainingsgroepen Volwassen

Vanwege de grootte van de vaste trainingsgroep en de diversiteit aan trainingsdoel/-beleving, is de groep met volwassenen in tweeën opgesplitst. Per trainingsgroep wordt er 1x per week getraind onder begeleiding van één of twee trainers.

Fat Alberts

De trainingsgroep Fat Alberts is met name geschikt voor bikers die voornamelijk recreatief mountainbiken, niet per se snel willen fietsen en/of nog niet zo veel mountainbike ervaring hebben. Ook geschikt voor beginners die eerst hun niveau willen bepalen. De trainingen vinden het gehele jaar plaats op zondagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Furious Freds

De trainingsgroep Furious is vooral geschikt voor bikers die veel mountainbike ervaring hebben, graag wat sneller fietsen en/of bikers die wedstrijden (willen) rijden.

In het voorjaar en de zomer vinden de trainingen plaats op woensdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur.

In het najaar en de winter vinden de trainingen plaats op zondagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur. 

Locatie trainingen

Het vertrekpunt is altijd het terrein van Outdoor Valley, Hoeksekade 141, Bergschenhoek. Een aantal keer per jaar wordt er op een andere locatie/mtb-route getraind. Dit wordt vooraf aangekondigd op de website en in de (besloten) Facebookgroep.

Datum en tijd trainingen

De datum, tijd en de naam van de trainer vind je in de clubkalender.

Slechte weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een training niet doorgaat. Kijk bij twijfel altijd even op de website. Mocht er een training worden afgelast dan staat dat uiterlijk 1 uur van tevoren bij de laatste mededelingen op deze website.

Verder spreekt het voor zich dat je op tijd aanwezig bent, let dus goed op de begintijden! We wachten niet op laatkomers!

Wat heb je nodig?

Om mee te doen met de trainingen heb je nodig:

  • een geschikte mountainbike met goede remmen, stevige wielen en dikke banden;
  • een helm voor de bescherming van je hoofd;
  • handschoenen voor goede houvast en bescherming van je handen.

Heb je (nog) geen eigen mountainbike? Voor jeugdige rijders hebben we een tweetal mountainbikes (en helmen) tot onze beschikking, die tegen een kleine vergoeding van €7,50 (per bike) kunnen worden gebruikt. Wil je van zo’n mountainbike gebruik maken om mee te trainen? Laat dit dan vooraf aan ons weten, om teleurstellingen te voorkomen.

Volwassenen kunnen eventueel een goede mountainbike en helm huren bij Outdoor Valley.

Een keer meedoen?

Om te ervaren hoe het is om een training bij Dirty Hill mee te doen en om de sfeer te proeven, kun je vrijblijvend een keer meedoen.

Voor de jeugd geldt dat eerst contact gelegd dient te worden met de jeugdtrainer. Dit kan via het contactformulier.

Voor de volwassenen geldt dat je bij de groep Fat Alberts (zie hierboven) niet vooraf hoeft aan te melden. Als je zorgt dat je minimaal 10 minuten voor aanvang van een training aanwezig bent, kun je bij de trainer aangeven dat je voor het eerst meedoet.

Wil je een keer meetrainen met de Furious Freds? Train dan eerst een keer mee met de Fat Alberts en geef bij de trainer aan dat je voornemens bent om met de Furious Freds mee te trainen. De trainer kan dan inschatten of de Furious Freds een geschikte groep voor je is.

Ben je er bij voorbaat al van overtuigd dat je absoluut bij de Furious Freds op zijn plek bent? Stuur dan een mailtje naar de trainer om aan te kondigen dat je mee zal doen en beschrijf dan kort je mountainbike ervaring.