Trainingen

Als je lid bent van de club, kun je zonder extra kosten trainingen volgen.

Geen lid? Kijk dan bij kennismaken.

Trainingsgroepen Jeugd

De jeugd is verdeeld in twee leeftijdsgroepen en een wedstrijdgroep. Per trainingsgroep wordt 1x per week getraind onder begeleiding van één of twee speciale jeugdtrainers.

Jeugd van 8 t/m 11 jaar

De jongste jeugd van 8 t/m 11 jaar heeft training op woensdagmiddag (14.30 – 16.00 uur) of zondagochtend (10.00 – 11.30 uur). In onderling overleg met de jeugdtrainers wordt bepaald wie op woensdag en wie op zondag meedoet. 

Jeugd van 12 t/m 16 jaar

De oudere jeugd van 12 t/m 16 jaar heeft training op zondagochtend (10.00 – 12.00 uur). 

Hurricanes – MTB Racing Team (12 t/m 16 jaar)

De Hurricanes is het Dirty Hill MTB Racing Team voor de jeugd van 12 t/m 16 jaar. In de trainingen is veel aandacht voor techniek, wedstrijdtactiek en het verbeteren van de conditie. Als lid van de Hurricanes doe je regelmatig mee aan MTB wedstrijden.

Trainingen zijn op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 en op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 20.30. Als het donker is, wordt de training daar op aangepast en getraind met fietslampen. Meedoen is mogelijk na voorafgaand overleg met de trainer(s) van de Hurricanes.

Als je 17 jaar of ouder bent, train je mee met de volwassenen.

Trainingsgroepen Volwassen

Vanwege de grootte van de vaste trainingsgroep en de diversiteit aan trainingsdoel/-beleving, is de groep met volwassenen in tweeën opgesplitst. Per trainingsgroep wordt er 1x per week getraind onder begeleiding van één of twee trainers.

Fat Alberts

De trainingsgroep Fat Alberts is met name geschikt voor bikers die voornamelijk recreatief mountainbiken, niet per se snel willen fietsen en/of nog niet zo veel mountainbike ervaring hebben. Ook geschikt voor beginners die eerst hun niveau willen bepalen. De trainingen vinden het gehele jaar plaats op zondagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Furious Freds

De trainingsgroep Furious is vooral geschikt voor bikers die veel mountainbike ervaring hebben, graag wat sneller fietsen en/of bikers die wedstrijden (willen) rijden.

In het voorjaar en de zomer vinden de trainingen plaats op woensdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur.

In het najaar en de winter vinden de trainingen plaats op zondagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur. 

Locatie trainingen

Het vertrekpunt is altijd het terrein van Outdoor Valley, Hoeksekade 141, Bergschenhoek. Een aantal keer per jaar wordt er op een andere locatie/mtb-route getraind. Dit wordt vooraf aangekondigd op de website en in de (besloten) Facebookgroep.

Datum en tijd trainingen

De datum, tijd en de naam van de trainer vind je in de clubkalender.

Slechte weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een training niet doorgaat. Kijk bij twijfel altijd even op de website. Mocht er een training worden afgelast dan staat dat uiterlijk 1 uur van tevoren bij de laatste mededelingen op deze website.

Verder spreekt het voor zich dat je op tijd aanwezig bent, let dus goed op de begintijden! We wachten niet op laatkomers!