Trainingen

Als je lid bent van de club, kun je zonder extra kosten trainingen volgen.

Geen lid? Kijk dan bij kennismaken.

Trainingsgroepen Jeugd

Voor de jeugd van 8 tot en met 16 jaar zijn er verschillende trainingsgroepen. Deze zijn ingedeeld naar geboortejaar of doel (recreatief of competitief). Per trainingsgroep wordt getraind onder begeleiding van een speciale jeugdtrainer.

De datum, tijd en de naam van de trainer vind je in de clubkalender.

Met ingang van 2024 zijn de trainingsgroepen voor de jeugd ingedeeld op geboortejaar. Daarmee sluiten we beter aan op de categorie-indeling van de KNWU. De namen van de trainingsgroepen zijn hier op aangepast. Uit de naam van de trainingsgroep blijkt voor welke leeftijd deze is bedoeld én op welke dag de training plaatsvindt.  

Trainingsgroepen jeugd (recreatief)

Op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur zijn er de volgende trainingen voor de jeugd:

TrainingsgroepLeeftijdGeboortejaar (geldt voor 2024)
O11z
Onder de 11 jaar zondag
Voor jeugdleden die in het huidige kalenderjaar 8, 9 of 10 jaar oud worden.2016, 2015 of 2014
O13z
Onder de 13 jaar zondag
Voor jeugdleden die in het huidige kalenderjaar 11 of 12 jaar oud worden.2012 of 2013
O15z
Onder de 15 jaar zondag
Voor jeugdleden die in het huidige kalenderjaar 13 of 14 worden.2010 of 2011
O17z
Onder de 17 jaar zondag
Voor jeugdleden die in het huidige kalenderjaar 15 of 16 jaar oud worden.2008 of 2009

Vanaf het begin van het kalenderjaar waarin je 17 jaar wordt, train je mee met de volwassen. In 2024 is dat vanaf geboortejaar 2007.

Op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur is er de volgende training voor de jeugd:

TrainingsgroepLeeftijdGeboortejaar (geldt voor 2024)
O11w
Onder de 11 jaar woensdag
Voor jeugdleden die in het huidige kalenderjaar 8, 9 of 10 jaar oud worden.2016, 2015 of 2014

Eenmaal per jaar doorschuiven

Eenmaal per jaar wordt er doorgeschoven naar een oudere groep. Van elke trainingsgroep schuift één keer per jaar een deel van de jeugdleden door naar de oudere groep. Dit gebeurt aan het begin van het kalenderjaar, direct na de winterstop. Het is niet mogelijk om te blijven trainen in de trainingsgroep waar je te oud voor bent.  

Alleen bij hoge uitzondering is het mogelijk om regulier te trainen bij een oudere trainingsgroep. Dit kan alleen met expliciete instemming van zowel het jeugdlid, ouder(s) en de latende en ontvangende trainer van de trainingsgroep.

O13-Rockets (competitief)

De O13-Rockets training is bedoeld voor de jeugd onder de 13 die – naast de reguliere training in groep O11 of O13 op zondag of woensdag – extra willen trainen omdat ze sneller willen worden en/of wedstrijden (willen gaan) rijden. In de trainingen is veel aandacht voor techniek, wedstrijdtactiek en het verbeteren van de conditie. De jeugd én ouder(s) worden stapsgewijs begeleid op weg naar de deelname aan MTB-wedstijden in de regio of landelijk; iedereen in zijn eigen tempo.

Trainingen zijn het gehele jaar op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Als het donker is, wordt er getraind met lampjes. Meedoen is mogelijk na voorafgaand overleg met de trainer(s) van de Rockets

O17-Hurricanes wedstrijdtraining (competitief)

De O17-Hurricanes is dé trainingsgroep voor jeugdleden die graag wedstijden willen rijden. Het is de volgende stap ná de O13-Rockets. Qua leeftijd is de O17-Hurricanes bedoeld voor jeugdleden onder de 17.

In de trainingen is veel aandacht voor techniek, wedstrijdtactiek en het verbeteren van de conditie. Als lid van de Hurricanes doe je mee aan cross-country MTB wedstrijden in het hele land en soms in het buitenland.

Trainingen zijn in het voorjaar en zomer op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Meedoen is mogelijk na voorafgaand overleg met de trainer(s) van de Hurricanes.

Trainingsgroepen Volwassen

Vanwege de grootte van de vaste trainingsgroep en de diversiteit aan trainingsdoel/-beleving, is de groep met volwassenen in tweeën gesplitst. Per trainingsgroep wordt er 1x per week getraind onder begeleiding van één of twee trainers.

Fat Alberts

De Fat Alberts is een groep enthousiaste mountainbikers die hun basisvaardigheden wil verbeteren. Er wordt getraind op conditie en rijvaardigheid om in staat te kunnen zijn het parcours met al zijn uitdagingen met meer vertrouwen maar vooral plezier te rijden.

De rode draad van de training is vaardiger te worden op de mtb in bochten, tijdens afdalingen en klimmen en op de verschillende features die het parcours rijk is. De groep wordt begeleid door gemotiveerde trainers, maar er is altijd hulp binnen de groep voor uitleg en advies!

Wil je een keer vrijblijvend meetrainen en beschik je over een basis fietsconditie, meld je dan aan. De trainingen vinden plaats op de zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, behalve tijdens de winter- en zomerstop. (bekijk altijd de clubkalender)

Ben je pas gestart of wil je beginnen met mountainbiken, neem dan contact op met Outdoor Valley voor een basiscursus. Daarna zien we je graag bij de Fat Alberts!

Furious Freds

De trainingsgroep Furious Freds is vooral geschikt voor bikers die veel mountainbike ervaring hebben, graag wat sneller fietsen en/of bikers die wedstrijden (willen) rijden.

In het voorjaar en de zomer vinden de trainingen plaats op woensdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Locatie trainingen

Het verzamel- en vertrekpunt is altijd het terrein van Outdoor Valley, Hoeksekade 141, Bergschenhoek. Een aantal keer per jaar wordt er op een andere locatie/mtb-route getraind. Dit wordt vooraf aangekondigd op de website en in de (besloten) Facebookgroep.

Datum en tijd trainingen

De datum, tijd en de naam van de trainer vind je in de clubkalender.

Slechte weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een training niet doorgaat. Kijk bij twijfel altijd even op de website. Mocht er een training worden afgelast dan staat dat uiterlijk 1 uur van tevoren bij de laatste mededelingen op deze website.

Verder spreekt het voor zich dat je op tijd aanwezig bent, let dus goed op de begintijden! We wachten niet op laatkomers!