Funduro Trailrides voorjaar/zomer 2024

De Fundurocommisie heeft naast het Funduroweekend in Les Hautes Rivières in september (zie artikel hier) ook nog twee mooie trairides op het programma staan.

Met of zonder bubbles?

Op zaterdag 25 mei gaan we naar het trailcentre in Spa en op zondag 30 juni gaan we naar (het inmiddels officiële) trailcentre Chaudfontaine, beide in België. Het voordeel van een trailcentre is dat er trails van verschillende moeilijkheidsgraden liggen, zodat ook minder ervaren trailrijders meekunnen. Ook hoeven we dan niet voor een hele dag eten en drinken mee te sjouwen, je komt regelmatig weer bij de auto uit en kunt dan je proviand aanvullen. De Fundurocomissie zal, in dien nodig, op deze trailrides ook uitleg willen geven over hoe bepaalde hindernissen (features) te berijden zijn. Uiteindelijk bepaal je zelf of je de hindernis neemt of niet. 

Bescherming nodig?

De sfeer is ontspannen, rustig naar boven peddelen over brede paden of wegen en boven op elkaar wachten tot we achter elkaar weer een mooie afdaling kunnen rijden. Een full suspension fiets met banden met extra casing zijn hier wel op z’n plaats. Anders wordt het biba’s leuren en/of langs de fysio. Ook bescherming vinden we hier geen luxe, uiteraard een helm, Fullface of op z’n minst een extra stevige trailhelm, rugbescherming, kniebeschermers, dichte handschoenen en aanbevolen zijn elleboogbeschermers en borstbescherming. Eventueel goggles of een goede fietsbril.

Goede conditie

De klims zijn niet al te steil, maar wel een stuk langer dan die in Nederland, dus je conditie moet wel op peil zijn, want als je naar beneden gaat zul je nog wat over moeten hebben om jouw alu- of carbonmonster in bedwang te houden, zodat je met enigszins controle beneden komt.

Geen kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan een trailride, wel vragen we je in te schrijven voor 1 of beide trailrides, zodat we weten hoeveel mensen er mee gaan. En ook belangrijk is dat we de gegevens hebben van het thuisfront mocht er iets gebeuren. We gaan proberen om voorafgaand aan de trailride een speciale training te verzorgen, zodat wie nog wat wil schaven aan zijn skills, daartoe in de gelegenheid wordt gesteld. Na de inschrijving kun je via de whatsappgroep onderling het carpoolen regelen (vervoer, eten en drinken is voor eigen rekening). 

Aanmelden