Clubweekend Limburg 2024

Een langgekoesterde wens ging in vervulling. Zouden we een clubweekend in eigen land kunnen organiseren? Dat lukte op 2,5 uur rijden in Bocholz (Zuid-Limburg) in de 700-jarige Gillishof.

Vier mensen haakten af door blessures, waardoor we met 25 man en één vrouw waren. Gillishof bleek een bijzonder aangename locatie. We sliepen in prima appartementen met goede bedden. ’s Avonds zagen we elkaar op een bijzonder pittoreske binnenplaats.

Nou zat het weer wel erg mee. De dagen voor en na de drie dagen, vrijdag 7 t/m zondag 9 juni, was het regenachtig. Maar tijdens het lange weekend was het zonovergoten en konden we volop genieten van de binnenplaats waar het ’s avonds nog aangenaam was.

Omdat Gillishof geen hotel is, maar een verblijfplaats, moesten we de catering zelf regelen. Voor het ontbijt was een aparte ruimte beschikbaar die we ook hadden kunnen gebruiken voor onze samenkomsten ’s avonds als het slecht weer zou zijn.

Voor de fietsen was een aparte ruimte beschikbaar met een deur die op slot kon. En dankzij een niet-gesealde brandslang was er zelfs een afspuitplek beschikbaar.

De meeste deelnemers reden de drie uitgezette routes. Ook was de Fundurogroep actief met een eigen programma, waarover straks meer.

Vrijdagmiddag vertrokken we om 14.00 uur voor de eerste tocht van 45 kilometer. Sommige paadjes waren nog erg nat. Maar het werd een prachtige tocht. ’s Avonds zijn we gaan eten in een all-you- can-eat-wokrestaurant, zoals gewoonlijk op vrijdag op eigen kosten en daarna was de binnenplaats van Gillishof place-to-be, mede omdat Wilko gezorgd had voor in Duitsland (vlakbij) gekocht bier en versnaperingen.

Zaterdag maakten we voor het eerst kennis met het ontbijt. Prima met een eitje met spek en de service van opruimen en afwassen. Om 10.00 uur vertrokken we voor een tocht van 71 kilometer met een tussenstop bij boscafé Het Hijgend Hert. De zon liet zich weer uitbundig zien en we maakten kennis met smalle paadjes met flinke boomwortels in het bos en voor Limburgse begrippen fors klimwerk.

Voor het avondeten was een frietkar besteld met bijzonder lekkere broodjes vlees. Die kwam pas om 20.45 uur, maar dankzij het bier, de soep, de chips en zo was het goed toeven op de binnenplaats.

Zondag begon met ontbijt, klaarmaken om uit te checken en om 10.00 uur vertrekken voor een laatste route van 30 kilometer. Niet lang, zodat iedereen nog rustig naar huis kon rijden. We hebben genoten van de vergezichten die de route bood.

De Fundurogroep had een eigen schema. Jeroen beleefde het zo: ‘Na op zondag meegefietst te hebben met de fundurogroep, werd voor mij bevestigd dat de kortste afstand tussen twee punten een rechte lijn is. En dat je om een berg af te dalen helemaal geen pad nodig hebt…

Die dag was het programma aangepast voor de beginnende enduro rijders. Het niveau ging langzaam omhoog, terwijl wij steeds harder omlaag gingen. Dankzij de goede instructies en de goede opbouw was het voor iedereen toch veilig en beheerst en bovenal ontzettend leuk. Aan het einde van de dag was het mij in ieder geval duidelijk waarom ze zichzelf *fun*duro noemen.’

Mede door het uitzonderlijk lekkere weer en de toffe locatie was het bijzonder geslaagd. Een van de deelnemers zei het zo. ‘Ik kijk terug op een topweekend. Mooie locatie/accommodatie, mooie tochten gereden en leuk gezelschap. Wat wil een biker nog meer?!’

Bekijk het fotoalbum