Verslag: Hurricanes @ LJC & 3-Nations Cup in Oldenzaal

Voor de rijders en ouders was het weer een wedstrijd die niet naast de deur was. Voor sommige een wedstrijd met een overnachting in de buurt van het parcours.

Het parcours

Het parcours was 4,4 km lang en had een heel afwisselend karakter. Er waren bij de rockgarden zelfs 4 lijnen. Vele boomstammen als drops gebruikt (zelfs een tripple drop), houten kuipbochten en vele steile klimmetjes. Een heel uitdagend parcours, waar de Hurricanes hun energie goed kwijt konden.

Zaterdag: categorie 6 LJC

Alle “Dirty Hill Hurricanes” stonden op zaterdag in categorie 6 met in totaal eenenvijftig rijders aan de start. Bij de start stond Stan op de eerste startrij en onze nieuwe aanwinst David op de tweede rij, Xavier op de derde rij en Mike op de vijfde rij. Eigenlijk hadden alleen Stan en Mike een goede start en moesten David en Xavier vanaf de start een inhaalrace gaan rijden om hun plekken terug te winnen. Stan was vanaf de eerste ronde verwikkeld in een felle strijd om plek twee en haalde uiteindelijk een mooie derde plek. David herstelde zijn mislukte start tot een verdienstelijke dertiende plek, Xavier werd nog twintigste en Mike eenendertigste. Alle rijders van de Hurricanes hebben gedurende race zich helemaal leeggereden.

We hebben als ouders een mooie wedstrijd kunnen zien waar de kinderen om iedere positie moesten knokken. Doordat het een redelijk lang parcours was moest er wel gekozen worden waar je ging staan. Op naar de volgende LJC in Havelte op 22 april, maar  natuurlijk eerst nog op 15 april de tweede Dirt Cup op ons eigen parcours.

Zondag: 3-Nations MTB Cup

Ook op zondag werd er door een aantal Dirty Hillers gestreden, maar helaas is van die wedstrijd geen verslag gemaakt. Wel zijn er foto’s; die zie je hieronder.