Wedstrijden 2023

De wedstrijden die Dirty Hill in 2023 gaat organiseren, zijn bekend. Deels zijn het wedstrijden voor alleen clubleden en deels ook voor niet-leden.

Planning 2023

Zondag 19 maart: Dirt Cup #1 – Cross Country (XC)

Zaterdag 15 april: MTB Cup Zuid Holland, tevens Dirt Cup #2

Zaterdag 27 mei: Landelijke Jeugd Competitie, tevens Dirt Cup #3

Zaterdag 24 juni: Dirt Cup #4 – Enduro

Zondag 10 september: Transhoek Mountainbike Duo Estafette

Zaterdag 30 september: Dirt Cup #5 – Trial

Hieronder worden de wedstrijden toegelicht.

Combinaties: Dirt Cup & openbare wedstrijd

In het programma hierboven staan twee wedstrijden waarbij sprake is van een gecombineerde wedstrijd. Het gaat om de combinaties Dirt Cup/MTB cup Zuid-Holland & Dirt Cup/Landelijke Jeugdwedstrijd (LJC). Die laatste is alleen voor de jeugd; voor de volwassenen wordt er binnen de Dirt Cup-competitie dus één wedstrijd minder gereden.

De uitslagen in deze wedstrijden tellen voor Dirt Hill leden ook mee voor het Dirt Cup klassement.

Dirt Cup (clubcompetitie)

De Dirt Cup is onze eigen club competitie, waarin we zoveel mogelijk disciplines van het mountainbiken aan bod te laten komen. Denk hierbij aan Cross Country (XC), Enduro, Trial, en XC Eliminator. Aan het eind van de competitie is duidelijk wie de meest complete mountainbiker, mountainbikester of het mountainbikertje van het seizoen is en zich de clubkampioen mag noemen.

Deelname aan een Dirt Cup-wedstrijd is kosteloos, maar wel voor Dirty Hiller’s only! Je kunt dus alleen meedoen als je lid bent.

Categorieën

In de Dirt Cup wordt gestreden in de volgende categorieën (2023):

Jeugd

  • Groep 5*: Geboortejaar: 2015, 2014 en 2013
  • Groep 4*: Geboortejaar: 2012 en 2011
  • Groep 3*: Geboortejaar: 2010 en 2009

Volwassenen

Iedereen met geboortejaar 2008 of eerder start in een van de onderstaande 2 categorieën (naar keuze):

  • Groep 2*: Funklasse / niveau Fat Alberts
  • Groep 1*: Topklasse / niveau Furious Freds, snelle rijders, wedstrijdrijders en leden met wedstrijdlicentie.

* Meisjes/dames rijden ook in deze categorieën mee, maar worden apart geklasseerd (podium). * Een jeugdlid mag (op verzoek, voorafgaand aan de wedstrijd) in een hogere jeugdgroep starten.

Inschrijven voor deelname

Voor de Dirt Cup wedstrijden die niet zijn gecombineerd met een openbare wedstrijd geldt dat inschrijven via deze website verloopt, via de Dirt Cup-activiteit in onze clubkalender. Op dit moment staan alleen nog de inschrijving open voor de eerste wedstrijd, op zondag 19 maart 2023.

Vooraf inschrijven kan steeds tot twee dagen voor de wedstrijd; voor de eerste wedstrijd staat de inschrijving dus tot en met vrijdag 17 maart open.

Inschrijven voor de MTB cup Zuid-Holland verloopt te zijner tijd via hun website en/of ter plaatse, voor deelname aan de Landelijke Jeugdcompetitie is inschrijven via de website van de KNWU verplicht. Meer informatie over die wedstrijden en inschrijven volgt later.

MTB cup Zuid-Holland (15/4)

Terug van van weggeweest: een cross country wedstrijd in het kader van de Zuid-Holland mountainbike competitie. Zie ook op www.mtbcupzh.nl. Deze wedstrijd vindt plaats op de kleine berg. Geschikt voor jeugd en volwassenen. Voor leden van Dirty Hill telt deze wedstrijd ook mee voor het Dirt Cup klassement.

Landelijke Jeugdwedstrijd (LJC: 27/5)

Landelijke wedstrijd voor de jeugd van 8 t/m 14/15 jaar (afhankelijk van geboortejaar). Ook deze wedstrijd telt mee voor het Dirt Cup-klassement (alleen voor de jeugd). Meer informatie over deze wedstrijd wordt op een later moment op de website geplaatst.

Transhoek – Mountainbike Duo Estafette (10/9)

De Transhoek is dé jaarlijkse mountainbikewedstrijd voor (jong)volwassenen. Dit jaar wordt hij al voor de 15de keer georganiseerd.

De wedstrijd wordt verreden in teamverband; ieder team bestaat uit 2 personen waarvan 1 persoon steeds aan het rijden is. Bij elkaar moet elk team 14 ronden over het gehele mtb parcours in Bergschenhoek rijden, hoeveel rondes een teamlid per keer rijdt, mag zelf worden bepaald, als elk teamlid maar minimaal 1 ronde heeft gereden.

Meer informatie vind je op www.transhoek.nl. Binnenkort wordt de informatie op die website geactualiseerd.

Zonder hulp, geen wedstrijden. Help mee!

Voor elke wedstrijd geldt dat er zowel vooraf als tijdens de wedstrijd een hoop werk verricht moet worden. Dit kan alleen maar als er voldoende hulp wordt geboden door vrijwilligers.

Denk je ons op enige manier te kunnen helpen? Laat het ons dan alsjeblieft zo snel mogelijk weten door ons een bericht te sturen.