Deelname Dirty Hillers aan NK MTB Jeugd (incl. kampioen Erik Bikker!)

Op zaterdag 24 september werd het “NK mountainbike Jeugd” georganiseerd in Oldebroek. Er deden heel wat jeugdige Dirty Hillers mee en er is er zelfs één Nederlands kampioen geworden. Lees er hieronder meer over.

Het parcours

De organisatie had een heel mooi en uitdagend parcours aan de rijders voorgelegd met nieuwe rock gardens en drops. Hierdoor werden de skills op alle leeftijden tot het uiterste getest. Er was dit jaar ook weer een delegatie met wedstrijd rijders van Dirty Hill aanwezig en ook bij de parcours verkenning vrijdagmiddag was de geel blauwe brigade goed vertegenwoordigd!

De wedstrijd(en)

Net als bij de LJC wedstrijden, werd er in zeven verschillende (leeftijds)categorieën gereden; categorie 1 (8jr) t/m categorie 7 (14jr). Dirty Hill was in vier verschillende categorieën vertegenwoordigd.

Categorie 2

Nadat de allerjongste hadden gereden, was het de beurt aan categorie 2, waarin Owen Tas in deelnam. Na een spannende wedstrijd finishte Owen als 9de, wat wellicht een wat tegenvallend resultaat was, gezien zijn 2de plaats op de landelijke LJC ranking en hij op voorhand een podiumkandidaat was. Soms loopt (of rijdt) het nou eenmaal anders dan verwacht.

Categorie 4 – Erik Bikker Nederlands kampioen!

In categorie 4 was Erik Bikker op voorhand de titelkandidaat, aangezien hij op de 1ste plaats in de landelijke (LJC) ranking stond en vorig jaar ook Nederlands kampioen was geworden. Na een minder goede start en zenuwslopende twee eerste rondes, maakte Erik het waar en bezorgde daarmee Dirty Hill wederom de Nationale driekleur voor het komende seizoen.

Van harte gefeliciteerd, Erik!

Categorie 5

Na de lunch waren de tieners aan de beurt en was Dirty Hill ruim vertegenwoordigd in de categorieën 5 & 7 met rijders uit de wedstrijdgroep de Hurricanes. In deze categorieën valt het op dat de gemiddelde snelheden stevig toenemen en er al echte kerels op de fiets zitten.

In categorie 5 stonden er 3 Dirty Hillers aan de start; Mike Verkleij, Xavier van Geldrop en Stan Zeelenberg. Helaas was voor Mike de race al vóór de helft van de wedstrijd voorbij door een lekke band. Erg jammer, want Mike was een goede race aan het opbouwen.

Debutant Xavier reed een goede race en finishte net buiten de top 10: op de 12de plaats. Stan vertrok met ambities voor het podium vanaf de 1ste startrij. Door een foutje in de 1ste ronde moest hij vanaf plek 4 de achtervolging gaan inzetten. Halverwege de wedstrijd was het gat voor brons een paar seconden, maar toen was de pijp leeg en werd het een verdienstelijke 4de plaats.

Categorie 7

In categorie 7 startte Nick Verkleij en Joachim Luijendijk, met een startveld van 50 rijders. Nick reed een stabiele race maar kwam niet door het middenveld heen geworsteld. Het technische parcours leende zich niet voor heel veel inhaal mogelijkheden, uiteindelijk was een 19de plek met wat pech het resultaat.

Joachim wist in de eerste ronde aansluiting te vinden met de top 10. Door in het eerste deel van de wedstrijd een 4-tal rijders in te halen, was de weg vrij voor een goede top 10 klassering. Aan het einde van de rit moest er gesprint worden voor plek 6, die werd helaas nipt verloren, dus eindigde Joachim op plek 7.

Al met al een mooie dag voor de jeugd met wedstrijd rijders die hebben gestreden voor een mooi kampioenschap!

Vaker zulke verslagen op de website lezen? Daarvoor hebben we mensen nodig die deze verslagen aanleveren, met daarbij het liefst een aantal leuke foto’s.

Ben jij weleens aanwezig tijdens wedstrijden waar meerdere Dirty Hillers aan deelnemen en zou jij een verslag willen schrijven? Neem dan contact op met de webredactie! Alvast bedankt!