Clinic Jumps en Drops (2 niveaus). VOL!

Zaterdag 2 juli in Beringen

De Funduro commissie heeft een hele aantrekkelijke clinic geregeld, op zaterdag 2 juli in Beringen. Mooi voor de zomervakantie nog even aan de skills schaven, zodat je zonder problemen de trials op je vakantieadres kunt afdalen!

Onze trainer Robbert Crommentuyn, van MTB flow, is een autoriteit op het gebied van downhillen, Enduro en trails rijden. Maar misschien is hij nog wel beter in het geven van clinics. Een paar jaar terug hebben we onderling met een klein groepje een hele goede clinic gevolgd bij Robbert in Kleve. Deze dag heeft iedereen destijds verder geholpen en het was dus al gauw dat we aan Robbert dachten, toen het plan opkwam om een clinic te verzorgen vanuit de Funduro commissie.

Wat kost het?

Deelname aan de clinic kunnen wij helaas niet gratis aanbieden. Maar doordat Robbert een scherpe prijs voor ons gemaakt heeft en er vanuit de club ook nog wat wordt bijgelegd, kunnen we jullie deze clinic aanbieden voor slechts 20 euro!

Wat krijg je hiervoor?

Allereerst zul je een keuze moeten maken voor de basis-clinic (in de ochtend) of de gevorderden-clinic (in de middag). De basis-clinic zal vooral gaan over balans en houding op de fiets, gericht op het probleemloos rijden van drops. De focus zal liggen op de basishouding en Robbert zal a.d.h.v. het analyseren van de filmpjes die hij maakt, zorgen dat je je houding kan optimaliseren.

De gevorderden-clinic zal naast bovenstaande ook gericht zijn op het maken van jumps. Om hieraan mee te kunnen doen moeten drops en jumps al tot jouw arsenaal behoren. Het gaat hier om het verleggen van je grenzen, bijvoorbeeld het nemen van een langere jump of een hogere drop. Hoe overwin je je angsten bij een gapjump en hoe win je aan vertrouwen?

De plekken zijn beperkt, Robbert werkt met kleine groepen om zo iedereen van persoonlijke feedback te voorzien. Het maximale aantal is 2 x 8, het minimale aantal is 6 per clinic. Mochten het aantal inschrijvingen het maximum overschrijden, dan zullen we loten. Inschrijvingen die voor 10 juni binnen zijn, doen mee aan de loting, daarna is het wie het eerst komt, wie het eerst maalt…

Waar is het?

We gaan naar Beringen, op de ‘mine terril’ is inmiddels een heus bikepark aangelegd met bovenop diverse jumplines, drops van allerlei hoogtes en een aantal endurolijnen. Nadat we de inschrijving rond hebben zullen we jullie de precieze verzamelplek doorgeven. De ochtendgroep zal van 10.00 uur tot 12.30 uur zijn en de middaggroep van 13.30-16.00 uur zijn, met maximaal een halfuur uitloop (2,5 uur per groep dus). Beringen ligt in België ongeveer 160 km van Rotterdam en zo’n 1 uur en drie kwartier rijden.

We zien jullie inschrijvingen met veel plezier tegemoet!

De Fundurocommissie
Damir, Ben en Richard (vd Velde)

Inschrijfformulier

Alle beschikbare plaatsen zijn bezet, inschrijven is daarom niet meer mogelijk.