De 2 teams

Verslag: Endurance MTB race Zandvoort

De wedstrijd

Zaterdag 18 januari organiseerden de Dunerbikers de Endurance 4-uurs race op en rond het circuit van Zandvoort. Deze race heeft veel weg van de Transhoek, maar dan met een geneutraliseerde start in plaats van een Le Mansstart en een deel van de wedstrijd werd in het donker gereden. Het parcours volgde grotendeels de mtb-route van Zandvoort, maar er werd ook gereden over het circuit. Er is momenteel veel te doen over het circuit, want het wordt aangepast voor de Dutch GP in mei. De sterk verkante en aflopende Hugenholtzbocht is al spectaculair met de MTB, laat staan met een F1-bolide!

Het wisselen ging op dezelfde wijze als tijdens de Transhoek: bidonnetje overgeven. Maar omdat de wisselzone in het ietwat mulle zand was geplaatst, verliep menig wissel niet echt soepel.

Wedstrijdverloop voor Dirty Hill

Dirty Hill vaardigde 2 teams af:

  1.  Marco de Wit, Patrick de Jong, Peter Berger en Richard Advocaat.
  2.  Max van Boven, Sander de Geer, Sterrin de Vogel en Leon van der Ham.

Hoewel de teams willekeurig waren genummerd, was het op voorhand al duidelijk dat dit voor het mooie net andersom had gemogen. Max en Marco namen als eersten plaats achter de quad voor de start (zie video hieronder). Zij gaven na ongeveer 22 minuten de bidons door aan de volgende in het team. Het “team van Max” eindigde na 4 uur, 2 minuten en bijna 20 seconden (11 ronden) op de 4e plaats (in wedstrijdcategorie voor teams) en het “andere” team werd 6e na 4 uur, 9 minuten en bijna 42 seconden en evenveel ronden. 

In totaal deden er ongeveer 260 bikers mee aan de wedstrijd, verdeeld over solisten en teams van 1, 2, of 3 bikers.

Goed toeven

Het kloppend hart van de wedstrijd was de Dutch Grand Prix Lounge. Dit paviljoen bovenop een duin zorgde voor de nodige opwarming en sfeer tijdens de momenten dat je niet hoefde te fietsen. Na afloop was er een warm buffet. Italiaans en Indonesisch. Marco , zag de de Parmezaan aan voor Kokospoeder en voorzag de saté en nasi van een mooie laag. Hij kon deze vorm van fusionkitchen niet echt waarderen.

Volgend jaar is Dirty Hill zeker weer van de partij.

De 2 teams

De leden van de 2 Dirty Hill teams.

 

Spanning in de wisselzone.