Verslag jeugdweekend Eersel

Jeugdweekend 2019 in Eersel

Moe, maar vol energie rijd ik zondagmiddag terug naar Rotterdam. Julian zit naast me en slaapt als we Eersel nog maar net uit zijn. Wow, wat was het een gaaf weekend besef ik me als ik alles nog even de revue laat passeren.

Hoe het begon

Vrijdagmiddag al gezellig met Lars in een volgepakte auto naar het Zonnige Zuiden gereden. Daar allemaal lekkere dingen ingeslagen en de auto nog voller gemaakt. Alles op zijn plek gezet in de villa en toen kwamen de eerste kinderen al aan.

Terwijl iedereen een plekje zoekt en we kort kennismaken met enkele ouders die we nog niet kenden, zit de sfeer er al gelijk goed in. Na het vertrek van de ouders spelen we krantje mep en natte spons om alle namen te leren kennen. Gelukkig blijkt al snel dat de jongens van de woensdag makkelijk mengen met de kinderen die elkaar al kennen van de zondag trainingen. Het is een gezellige boel en het is tijd om lekker het bos in te gaan.

Na een kleine wandeling en uitleg, speelden we MTB stratego; de teams verstoppen hun eigen velg en de ragen worden verdeeld. Van roestige spijker (die alleen verslagen kan worden voor de bandenplak set) tot aan het stuur, en alles wat er tussen hoort, liepen door het bos. Het werd flink zweten.

Een volle en hete zaterdag

Zaterdagochtend hadden we lekker warme broodjes dankzij Lars en Ben en waren er al vroege vogels die de tafels dekten om half zeven. Anderen hadden wat meer moeite met opstaan, en zaten wat suffig aan het ontbijt. Die suffigheid was snel voorbij toen er gefietst ging worden. In 4 gezellige groepen werden flinke afstanden afgelegd. Iedereen reedt 45 kilometer en sommigen zelfs bijna 70! We hebben België bezocht en mijn groepje stond ook nog bij een oude grensovergang. Even een stukje educatie meegepakt ???? Een andere groep maakte een tussenstop op de camping voor een pumptrack en of een nat pak. Zo heeft iedere groep een mooi programma gehad.

Alle groepen kwamen langs de sproeier in het weiland, maar alleen de echte kanjers hebben er onder gestaan!

Na het fietsen was er niet veel tijd om uit te rusten, want na een half uurtje lag de glijbaan met groene zeep klaar op het veld. Iedereen in zwemboek en de meest mooie slidings en buikschuivers werden gemaakt. Het was echt supergaaf om te zien met hoeveel energie iedereen klaar stond om mee te doen. Dat terwijl sommigen na het fietsen echt af waren.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was….

Om 16:00 werden we opgehaald door Willem, met hem hebben we in de brandende zon allerlei spellen gespeeld. Skelteren, solitaire, bierkratestafette en reuze sjoelen. Daarna nog 2 stormbanen met allerlei hindernissen en aan het einde katapult schieten. Het was echt bewonderenswaardig hoe iedereen maar door bleef gaan. We hebben echt een stel doorzetters op de club! Heel gaaf om te zien! Veel verkoeling met een grote waterbak en veel drinken was echt nodig.

Terwijl ik het zo allemaal opschrijf, besef ik me nog meer hoe veel we zaterdag hebben gedaan, want de dag was nog niet eens voorbij. We hebben hamburgers en verschillende salades met en zonder pasta gegeten. De kinderen konden hun hamburger en de salades naar eigen smaak en inzicht upgraden. Een buffet met van alles, onder andere olijfjes, gedroogde tomaten, tonijn, mais en nog veel meer. Wij vonden het een zeer geslaagde maaltijd, maar als je nou thuis iets anders hebt gehoord, laat me dat dan vooral even weten.

Een groot deel van de avond hebben we in het bos doorgebracht met laserguns. Zeker toen het eenmaal schemerig werd, was dat een heel tof gezicht. Enkele jongens kozen er voor om iets eerder terug te gaan naar het huis omdat ze niet meer konden rennen van vermoeidheid.

We hebben dan ook niet meer veel herrie uit de slaapkamers gehoord die avond.

Een mooie zondag

Zondagochtend werd ik wakker van de lucht van vers gebakken croissants! Ik sprong dus mijn bed uit en was gelijk klaar voor een nieuwe dag. Haha zoiets. De kinderen hadden iets meer moeite en het was lekker rustig aan de ontbijttafels. Helaas bleken er toch rupsen in het bos gezeten te hebben, want een paar kinderen en Lars en Ernst zaten onder de bultjes. Gelukkig waren we voorbereid en konden we met ducttape en aloë vera crème de ergste jeuk wegnemen. Wat een pech…

Na het kamer opruimen kon er gekozen worden voor een tocht of verschillende onderdelen oefenen in het bos. Gek genoeg koos niemand voor de tocht…

Ben en Leon hebben toen in het bos een mooi programmaatje gemaakt in het bos. Met slalom, race en trial, hebben we iedereen klaargestoomd voor de aankomende dirtcups! Allemaal inschrijven dus, want die zijn ook altijd heel gezellig.

Na een heerlijk klaargemaakte en buiten geserveerde lunch, konden de kinderen voor het eerst dit weekend echt even chillen. Dit was niet aan iedereen besteed, want na een korte pauze zaten de eersten alweer op hun zadel om schans te springen.

Tijdens een potje MTB-Bal, kwamen de eerste ouders al het veld op en was het tijd om af te gaan sluiten. Het was echt een heerlijk weekend met fijne collega begeleiders en supergezellige kinderen!

Wat is een tof om dit voor jullie te organiseren!

Bedankt voor alle gezelligheid en tot volgend jaar!!

Groetjes van Liesbeth,

Ook namens: Ernst, Lars, Arno, Ben, Paul, Pascal en Leon.

Bekijk meer foto’s