Dirt Cup wedstrijden 2019

De komende periode organiseren we de strijd om de Dirt Cup; de clubcompetitie voor leden van Dirty Hill. Vanwege het jubileum clubjaar krijgt de bokaal een speciaal tintje. Dit jaar zijn er ook een aantal vernieuwingen en aanpassingen.

Gewijzigde categorieën

Omdat we de strijd, het plezier, de doorgroei van onze jeugd en deelname voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk willen maken, hebben we de categorieën hernoemd en wat wijzigingen doorgevoerd.

Little Joe: jeugd 4 t/m 7 jaar 
Tough Tom: jeugd 8 t/m 10 jaar 
Rocket Razor: jeugd 11 t/m 12 jaar 
Racing Ray: jeugd 13 t/m 14 jaar 
Magic Mary: dames vanaf 15 jaar 
Rapid Rob: heren 15 t/m 39 jaar 
Jumbo Jim: heren vanaf 40 jaar 
Thunder Burt: (snelle) heren vanaf 15 jaar

De Thunder Burt is bedoeld als snelste categorie, de Jumbo Jim als masters categorie. Voor alle dames samen is er, bij voldoende deelname, één categorie. Het staat onze dames vrij om deel te nemen in een categorie op basis van leeftijd bij de heren, maar je doet maar in één categorie mee voor de cup.

De leeftijd die je hebt op de dag van het 1e wedstrijdonderdeel (26 mei), bepaalt in welke categorie je deze Dirt Cup rijdt.

Mountainbike disciplines

De mountainbikesport kent verschillende disciplines waaruit we elk jaar een selectie maken. Voor 2019 hebben we gekozen voor de volgende onderdelen:

Eliminator (zondag 26 mei)
Dual slalom (zaterdag 8 juni)
Up- & Downhill (zondag 14 juli)
Cross Country (XC) (zondag 8 september)
Trial (zondag 29 september)

Iets nieuws – of terug van weggeweest – is de dual slalom. De XC is een wat langere wedstijd en wordt gecombineerd met een wedstrijd uit de MTB Cup Zuid-Holland. De Trial valt samen met de viering van ons 25-jarig jubileum. Op die dag mag je uiteraard niet ontbreken!

Uiterlijk een week voor aanvang van een onderdeel zal de laatste info (programma/locatie) in de clubkalender op de website staan.

We hopen op veel deelname en dito plezier voor iedereen, zowel de organisatie als hulp tijdens de evenementen. Alle kleine beetjes hulp zijn van harte welkom.

Opgeven voor hulp of inschrijven voor deelname

Als je ons wilt helpen bij het opbouwen of tijdens een wedstrijd, dan kun je ons dit laten weten door een mailtje te sturen of het aanmeldformulier in te vullen. Inschrijven om deel te nemen aan één of meerdere wedstrijden kan alleen via het formulier op de website.

Aanmelden voor hulp of deelname

Met sportieve groet,

De wedstrijdcommissie,
Ingrid, Ben en Harry