Verslag: Nachtwerk in Nijverdal

Sectie B

Op zaterdag 29 december, vlak voor het oude jaar ons gedag ging zeggen, konden we ons fietshart nog eens ophalen met een mini weekend biken op de Sallandse heuvelrug. Edgar, Arno, Leon, Menno en Liesbeth (die een eigen kamer had) kwamen we rond een uur of 5 aan in Nijverdal bij het hostel ‘Wilgenweard’. We werden daar keurig opgevangen en al snel hadden we de spullen op de kamers, de fietsen buiten aan een paal gezet en een dampend bord pasta onder onze neuzen. Daarna de lampjes er op en in de miezer op pad naar de Sallandse Heuvelrug. Voor Arno en Liesbeth hun eerste ervaring met mtb’en in het donker, maar volgens mij zeker niet hun laatste keer. De regen hield het gelukkig bij wat miezer af en toe, maar al met al was het prima fietsweer. Al snel gingen er jasjes uit en voor we echt het bos in gingen stond er al een post met warme bouillon en versnaperingen. Dat laatste hebben we laten staan, de pasta lag nog behoorlijk zwaar op de maag. Het stuk in het bos, aangeduid als sectie B, was het leukste van de avond. Een deel van de route Hellendoorn, met veel bochtenwerk, in het pikkedonker, dat maakte de experience wel bijzonder. Als je je lampje uit deed, zag je echt niks! De route was perfect uitzet met reflecterende pijlen en bij lastige kruisingen zelfs met knipperende lampjes, verdwalen was onmogelijk.

Afterparty

Na afloop van de tocht stond Roy op ons te wachten met een biertje, helaas kon hij niet op tijd aanwezig zijn om mee te rijden, maar een feestje wilde hij niet missen natuurlijk. De afterparty was druk, veel herrie , maar wel gezellig. Mooie was dat wij gewoon naar bed konden gaan als we het zat waren. Het bockbier werd door Edgar en mijzelf erg gewaardeerd en de volgende dag ging Edgar als een speer en reed ik stukken beter dan de avond ervoor. Dus nu weten jullie waar je het best op kunt rijden…

Route Hellendoorn

De volgende ochtend was de rust weer terug in de Wilgenweard en konden we ons na het ontbijt opmaken voor een lekker dagje biken op de Sallandse heuvelrug. Na wat overleg werd besloten de route Hellendoorn 2x te rijden. Het weer was prima, droog, bewolkt en een graad op 6. Voor wie Hellendoorn nog nooit gereden heeft; vrijwel alleen maar single track, veel bochten, veel flow en veel klimmen en dalen. Twee rondjes op een lekker tempo voel je dan ook echt wel in je benen. Op de weg terug naar de Wilgenweard hebben we, op verzoek van Menno, nog even een lange houten trap aan een rijbaarheidstest onderworpen (goedgekeurd). Gelukkig is alles verlopen zonder gedoe en na een lekker warme douche konden we voldaan gaan inpakken en de reis naar huis aanvangen

Geslaagd weekend

Al met al een geslaagd weekend en voor een zeer schappelijke prijs. De ontvangst bij de Wilgenweard was erg prettig en we kunnen hier ook terecht om ‘gewoon’ een keer een weekend te biken. Routes genoeg om ook nog te ontdekken:  Rijssen, Markelo, Holten, Lemele… Dus wie weet komt er ergens dit jaar nog een activiteit vanuit de toercommissie richting Sallandse Heuvelrug  en anders is het wachten tot het weer eind december is. Mijn batterij ligt al opgeladen klaar…, maar dat is natuurlijk voor de Choco Nightbike, (lol…)

Richard van de Velde, namens de Toercommissie