“Secret-trails”-tour in Aken op 7 oktober

Aanmelden is niet meer mogelijk, het zit VOL! 

Op de wachtlijst? Stuur een bericht naar de toercommissie.

Enduro spektakel op zondag 7 oktober

De leden van de toercommissie nodigen je uit om op zondag 7 oktober 2018 mee te gaan naar Aken voor een spectaculaire dag mountainbiken. We hebben een zekere Rik (en een maat van hem) uit Limburg bereid gevonden ons mee te nemen naar een paar waanzinnige enduro-achtige afdalingen in de buurt van Aken. Hij en zijn maten kennen het gebied op hun duimpje en rijden er vrijwel elk weekend. Wat je kunt verwachten is veel hoogtemeters, niet heel veel kilometers (20/25 maar moe ben je gegarandeerd), omhoog veelal via brede paden en langzaam stijgend (relatief dan) en via uitdagende trails, met drops, sprongen en veel technisch werk naar beneden.

Door iedereen te rijden

De trails zijn in feite ‘secret’, bekend bij de lokale bikers, maar je zult er weinig over vinden op internet. Dit om te voorkomen dat jan en alleman hier naar beneden gaat knallen. Rik zal ons gidsen en geeft aan dat de trails door iedereen te rijden zijn. Maar eerlijk is eerlijk, een fully met dropper maakt het allemaal net wat makkelijker en je kunt iets harder over de trails. Overal zijn chickenruns en als je je snelheid aanpast is het ook met een hardtail leuk en uitdagend, volgens Rik. Dus wie een keer over het randje van XC en de Ardennentrails wil kijken, moet hier zeker bij zijn. Rik vraagt geen vergoeding voor het gidsen en neemt een koelbox met bier en fris mee, wat tegen een gering bedrag op ons staat te wachten als we terug zijn!

Mailtje sturen vóór 24 september

We starten in Aken om 10.00 uur (9.30 uur verzamelen) en zijn tot een uur of 14.00/15.00 uur bezig is de schatting. Voor wie wil kan daarna in de buurt nog een hapje eten voor we terug rijden. De locatie van de parkeerplaats waar we verzamelen volgt na aanmelding. Rik heeft aangegeven dat een groep van max. 14 prima is, hebben we meer deelnemers, dan zullen we splitsen en kijkt hij of hij meer begeleiders kan regelen.

Als je mee wilt naar Aken, stuur dan vóór 24 september een mailtje naar de toercommisie t.a.v. Richard van de Velde en geef aan of je met eigen auto komt (en hoeveel mensen met fiets mee kunnen) of je juist wil meerijden met iemand.