Texel even van ons!

Lang leve het niet doorgaan van de clubdag! Als alternatief van het niet doorgaan van deze dag is er namelijk een goedmakertje uit de hoge hoed van het bestuur getoverd. De Texel overrun. Het concept is simpel. Met zoveel mogelijk Dirty Hillers de oversteek naar Texel maken en daar de mtb mogelijkheden ervaren. En zo geschiedde op 11 november jl.

Een kort verslag van een reporter ter plaatse volgt hieronder.

Ver voordat het licht was ging in veel slaapkamers van Dirty Hill leden de wekker af. Langzaam wakker worden was er niet bij. Je moest namelijk de boot naar Texel halen. En wel die van 8hr30 graag! Voor bijna iedereen was dit geen probleem. Een strakke planning met autoverdeling en bijbehorende sociale controle zorgden voor een gezonde druk om niet te treuzelen. Mensen die op eigen gelegenheid gingen en dan ook nog moeders meenamen waren kansloos. Die misten de boot! Op de boot was het behoorlijk druk met mountainbikers. Niet alleen die in het geel/blauw, maar ook een grote groep van die groene mannen. Het bleek dat ze uit Zandvoort e.o. kwamen en ook een dagje op Texel gingen fietsen. Wat en toeval…

Aan de andere kant aangekomen leek het wel of heel Texel was uitgelopen om ons te verwelkomen. De parkeerplaats zag zwart van de mensen en ze waren allemaal nog in het bezit van een mountainbike ook. Toffe gasten die Texelaars. En daar stond ook de familie van Boven. Die konden wel uitgeslapen aan de start verschijnen aangezien ze al een nachtje eerder “naar huis” waren gegaan. Alle aanwezigen werden verdeeld over een aantal groepen, die onder leiding van een aantal lokale mountainbike helden een stukje gingen fietsen. Het was duidelijk dat de Texelaars al een warming up hadden gedaan, of hadden ze instructies gekregen, want het was meteen in de pedalen. Modderige landweggetjes, een vuilnisbelt en konijnen. Het was alsof we op Bergschenhoek aan het fietsen waren. Lang bleef dit gevoel niet hangen, want even later fietsten we door zanderige bossen, duinen, grasvlaktes, slufters, strand en andere zompige ondergronden die voor geen meter rolden.

En ineens was daar een oase midden in de bossen. Een prachtig huis met vriendelijke mensen, drankjes, fruit en andere lekkernijen. Het bleek de pleisterplaats Van Rijsselberghe. Daar weten ze hoe je topsporters in de watten moet leggen! We konden niet te lang blijven hangen want er was nog een hoop te ontdekken. Onder andere dat je van uitrusten tegen de vele meters hekwerk t.b.v. de schapen weer nieuwe energie kreeg. Dat de mensen op Texel zeer tolerant waren ten opzichte van mountainbikers die zich op verboden gebied begaven. Dat kwam echt niet alleen doordat de gids tevens wethouder was. Dat er veel struiken met scherpe dorens waren die voor lekke banden zorgden. Dat de jeugd ineens hard kon fietsen door de aanwezigheid van een Olympisch kampioen. Dat het in deze periode van het jaar best meeviel met het aantal Duitsers en schapen op het eiland. Dat de meeste valpartijen ook vandaag zonder gevolgen bleven. En waarschijnlijk nog een hele hoop andere zaken die ik niet heb meegekregen.

Na een dikke drie uur fietsen was het tijd om de inwendige mens te verzorgen. De afsluiting van dit evenement vond plaats in de mooie strandtent Paal 17. Tip top geregeld warm buffet en een drankje. En nog een drankje en nog……. Dream on! Niks geen drankjes meer. De boot van 14hr00 moest gehaald worden. Op die boot ging namelijk het busje waarin we onze spullen (lees autosleutels) gelegd hadden. Volgens de lokalen was het slechts een klein stukje fietsen. Niets bleek minder waar. Het werd een grote ploegentijdrit waar de één na de ander moest lossen. Een hel! Groot was mijn verbazing toen bleek dat de meesten de boot gehaald hadden. Zelfs de jeugdleden. Wederom een bevestiging dat ze hard kunnen fietsen. Dat zal ik onthouden voor de trainingen!

De boot was gehaald en het ontspannen en terugkijken kon beginnen. Wat een fantastisch mooi evenement hebben wij gehad. Mooi weer, prachtige routes, vriendelijke mensen, perfecte organisatie en een record aantal deelnemers aan een Dirty Hill evenement. Vierenzestig!!

Dirty Hill en Texel bedankt voor dit fantastische alternatief voor de clubdag 2012.

Texel 2012