De funduro-commissie is uit haar winterslaap

Er werd al uit verschillende hoeken aan onze bel getrokken met de vraag of er al data bekend zijn voor de Funduro-activiteiten. In februari hadden we al een voorlopig lijstje gemaakt, maar door de drukte met verhuizen (Ben en Damir), nieuwe baan (Richard) en het niet al te beste fietsweer daarna, bleef dat lijstje liggen.

Indeling in sterren

We gaan dit jaar een aantal trailrides organiseren en gaan die indelen in zwaarte, 1*, 2** en 3***. Zo kun je direct inschatten of de rit voor jou geschikt is. Voor Funduro betekent dat we meerdere opties per datum hebben en afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen uitwijken naar een ander gebied. We zullen na de inschrijving via de appgroep ca. 1 week van te voren aangeven waar de keuze op gevallen is. In de algemene info van de Funduro elders op de website kun je meer lezen over de indeling in sterren en welke mate van protectie en soort mountainbike wordt aanbevolen. Deze info blijft op de website beschikbaar en kun je dus ter voorbereiding op onze activiteiten.

Funduro-activiteiten 2023

Maar nu is het zover en kunnen we de eerste trailrides van 2023 aankondigen!
Via de appgroep geven we aan in welke bestemming er gereden wordt:

  • Zondag 26 maart dus trailride * AFGELAST vanwege weersomstandigheden.
  • zaterdag 22 april trailride *
  • zaterdag 13 mei clinic (basistechniek in de ochtend en gevorderden techniek in de middag, onder voorbehoud)
  • trailrides tijdens clubweekend (16-18 juni)
  • zondag 9 juli trailride **
  • zondag 27 augustus trailride *** (Remouchamps)
  • 15, 16 en 17 september Funduro weekend Les Hautes Rivières (LHR)
  • tot slot zondag 1 oktober trailride **

Als je mee wilt met een trailride/activiteit kun je je steeds vooraf via een bericht op de website aanmelden.

Tot snel,
Ben, Damir en Richard