Inschrijven clubweekend volwassenen 2023 – Houffalize

Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni

Let op! Inschrijven kan tot en met 17 maart, daarna is de inschrijving gesloten.

Beste leden,

Jaren geleden is het, in 2015 en 2017, dat Dirty Hill het absolute mekka van MTB-routes Houffalize bestormde. Hoog tijd voor nieuwe herinneringen in dit ultieme MTB-paradijs op slechts 2,5 uur rijden van Rotterdam.

Houffalize ligt in het prachtige dal van de rivier de Ourthe en wordt omringd door vele steile, dicht beboste hellingen. Het gebied heeft voor elk niveau en voorkeur veel te bieden, ook voor wie echt uitgedaagd wil worden: diverse malen hebben er in Houffalize de World Cup wedstrijden plaats gevonden.

De inschrijving sluit 17 maart. De animo is naar verwachting weer groot en we hebben maximaal 45 slaapplaatsen (zie ook onder het kopje “verblijf”).

Wat gaan we dit jaar doen?

Er wordt weer een prachtig clubweekend georganiseerd exclusief voor onze volwassen leden. Een uitzondering maken we voor 16+ ers die het niveau makkelijk aankunnen en met een ouder meekomen.

De komende tijd gaat de ToerCo het weekend weer goed voorbereiden door een mooie selectie van routes paraat te hebben voor alle niveaus en voor alle weersomstandigheden.

Het recept is inmiddels beproefd: Op zaterdag rijden we gezamenlijk in verschillende groepen, opgedeeld naar niveau en niet te groot. We kiezen dan doorgaans op de zaterdag voor een lekker lange route, onderbroken door een lunch onderweg. Zaterdag eten we gezamenlijk en is de bar tot laat open.

Op vrijdagmiddag en zondagochtend wordt er ook gebiked, maar dat is wat minder strak georganiseerd. Hoewel, vrijdag zijn de meeste deelnemers al rond 12.00 uur ter plekke voor een rit en zondag is vaak een kleine editie van de zaterdag maar dan zonder de lange napret want we moeten dan allemaal weer naar huis. Zie voor een sfeerimpressie de foto’s van de clubweekenden van de laatste jaren in Duitsland. Verdere details volgen via e-mails die deelnemers ontvangen na de inschrijving.  

Verblijf

Tijdens het clubweekend verblijven we in Café Coureur.

Alles is er fris en nieuw, want het is onlangs gerenoveerd. Met alle denkbare faciliteiten voor de fietsen. Denk aan een ruime, veilige fietskelder voor de nacht, afspuitplek, reparatiekelder et cetera.

Restaurant en bar zijn meer dan groot genoeg voor ons hele gezelschap. Bij goed weer eten we buiten.

We verblijven er twee nachten, inclusief ontbijt op zaterdag en zondag en een diner op zaterdagavond.  De ervaring leert dat enkele deelnemers op vrijdag pas laat aankomen. Het diner op die vrijdagavond is daarom voor eigen rekening. Drank buiten het diner om is ook voor eigen rekening. Café Coureur stelt ons een mengeling ter beschikking van tweepersoonskamers, vierpersoonskamers en zespersoonsstudio’s.

Wat kost het?

België is altijd al wat duurder dan Duitsland waar we de afgelopen jaren verbleven. Het laatste jaar zijn de hotelprijzen daarbij gestegen met een percentage tussen 10 en 20%. Als club leggen we voor iedereen een bedrag bij, waardoor we dit clubweekend kunnen aanbieden voor €165,- per persoon.

Hiervoor krijg je dus 2 overnachtingen inclusief 2x ontbijt en 1 zaterdagdiner. Ook de toeristenbelasting is inbegrepen.  

Wat krijg je niet: de reis naar Houffalize, eten en drinken buiten het arrangement, kaarten, reisverzekering.

Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaand inschrijfformulier en is mogelijk voor volwassenen en jeugd vanaf 16 jaar. Lidmaatschap van Dirty Hill is een vereiste. De inschrijving sluit op 17 maart 2023. Bij het inschrijven dien je – evenals bij de laatste edities – direct te betalen. Pas na betaling is je inschrijving definitief.

Bij annulering kunnen we soms (afhankelijk van voorwaarden en moment van annuleren) nog iets terugvorderen. Wat in zo’n geval  het makkelijkst is: iemand anders van Dirty Hill jouw plekje op de lijst laten innemen en de financiën onderling regelen.

Na het inschrijven ontvang je via e-mail verdere informatie (m.b.t. accommodatie, eten, routes, activiteiten, aankomst, ect.). Mocht je nog een vraag hebben, dan kun je altijd een e-mail sturen naar de toercommissie of die vraag al stellen bij de inschrijving.

Wij hopen dat ook dit jaar weer veel leden zich aanmelden voor dit grootse mountainbikefeest.

Met sportieve groet,

De Toercommissie

Helmut de Hoogh en Roy Harfterkamp

 


Inschrijfformulier