Nieuwe Funduro trailride 13 mei, meld je aan!

13 mei a.s. is het weer zover! De Funduro gaat een trailride organiseren naar een nader te bepalen locatie.

We gaan deze keer voor een 1* trailride en dat betekent dat we kunnen kiezen uit gebieden zoals die in Tecklenburg of het trailcentre in Spa. De keuze wordt vooral bepaald door het weer. We horen daarnaast ook graag waar jullie voorkeur naar uit gaat!

Beide locaties zijn erg verschillend ten opzichte van elkaar. Tecklenburg blinkt uit in natuurlijke trails waarbij je vooral rijdt over MTB paden die zich door de jaren gevormd hebben door de enduro rijders en lokale bouwers. Denk daarbij aan wortelpassages, zachte bochten en vooral veel tussen de bomen biken.

Spa daarentegen is een soort Bikepark, maar dan zonder de uplift (helaas). Spa is een trailcentre waarin de lokale enthousiastelingen hun tijd en geld stoppen om de tofste legale trails te maken. Dit zijn dus allemaal trials waarin duidelijke bewegwijzering zit, waarbij aangegeven wordt wanneer er een jump, drop of moeilijke passage komt. En niet geheel onbelangrijk, de weg naar boven is altijd via een goed aangegeven pad. Bij Spa blijf je altijd dicht bij de auto. Sterker nog, je komt altijd uit bij de auto waardoor je de mogelijkheid hebt om eten en drinken achter te laten i.p.v. de gehele rit bij je te dragen.

Voor wie het gemist heeft, zie hier het nieuwsbericht met het Funduro jaarprogramma.

Voor wie?

Beoogde moeilijkheidsgraad is 1*. Dit betekent dat er ruimte is voor uitleg, bekijken en (opnieuw) proberen van features en passages. Dus voor iedereen geschikt die zin heeft om mee te gaan. Deze plek is erg geschikt voor wie voor het eerst een trailride gaat doen of wie nog wat aan zijn of haar skills en buitenland ervaring wil werken. Overigens kunnen ook ervaren trailrijders zich prima vermaken in beide gebieden, de trails worden uitdagender naarmate je snelheid toeneemt!

Wat neem je mee?

Wel belangrijk is dat je beschikt over liefst een fully met minimaal 120 mm (als je heel ervaren bent kun je ook op een hardtail uit de voeten), helm, kniebeschermers en dichte handschoenen. Optioneel zijn elleboogbeschermers, een backprotector en een full-face helm.

We rijden een grote ronde, dus zorg dat je drinken en eten bij je hebt voor de hele rit (ca. 4,5 uur).

Waar starten we?

We starten 10.00 uur ter plaatse (de precieze startlocatie krijg je via een whatsapp groep) en je zult rond een uur of 6 in de avond thuis zijn.

Geef je op via het aanmeldformulier

Wij zien je graag (weer) meekomen, dus schrijf je in. Uitgangspunt is een minimum leeftijd van 18 jaar (of onder supervisie van een mee rijdende volwassene, geef dit even aan bij inschrijving).