Aanmelden Trailride Tecklenburg (zo. 16 okt. 2022)

Met het Funduroweekend in Les Hautes-Rivières (LHR) nog vers in het geheugen (zie het verslag voor een terugblik en sfeer-impressie) is dit alweer de laatste Funduro activiteit van 2022. Het weekendje ‘LHR’ was zeker een hoogtepunt in het eerste Funduro-jaar, de lat ligt dus des te hoger om de laatste activiteit tot een mooie afsluiter te maken. Hiervoor gaan we naar mooie en afwisselende trails in de buurt van Tecklenburg.

Voor wie?

Voor iedereen die niet bij het LHR-weekend kon zijn, voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen, en voor iedereen die nu toch wel eens kennis wil maken met de trailrides die wij organiseren. Kortom, iedereen die zin heeft om mee te gaan, maar deze plek is erg geschikt voor wie voor het eerst een trailride gaat doen of wie nog wat aan zijn of haar skills en buitenland ervaring wil werken. Overigens kunnen ook ervaren trailrijders zich prima vermaken in het gebied, de trails worden uitdagender naarmate je snelheid toeneemt!

De trails in Tecklenburg

De trails in Tecklenburg zijn gevarieerd en zijn zonder meer uitdagend, zeker als je nog nooit in het buitenland hebt gereden. Maar het grootste gedeelte van de trails is door iedereen die op het parcours van Bergschenhoek prima uit de voeten kan, goed te doen. Je wordt uitgedaagt met technische passages in, maar altijd kun je er ook prima omheen rijden. Er zijn flowy, techy en loamy trails. Je komt wortels tegen, hier en daar een rotsblokje, een enkele steile passage en wat drops en jumps. De trails zijn natural, niet aangelegd, dus avontuurlijk. De klims gaan vrijwel altijd over brede bospaden, die niet heel erg steil omhoog gaan.

Ieder rijdt op eigen tempo omhoog en bovenaan wachten we op elkaar. Voor diegenen die voor het eerst meegaan geven we aan wat je kunt verwachten en indien nodig geven we je tips hoe een passage te nemen.

Het totaal aantal kilometers zal rond de 30 liggen en qua hoogtemeters ongeveer 1000. Voor iedereen met een goede conditie prima te doen.

Deze trailride is niet onze makkelijkste, maar zeker ook niet de meest technische. We nodigen iedereen, ook diegenen die weinig ervaring hebben op dergelijke trails, om een keer mee te gaan.

Wat neem je mee?

Wel belangrijk is dat je beschikt over liefst een fully met minimaal 120 mm (als je heel ervaren bent kun je ook op een hardtail uit de voeten), kniebeschermers en dichte handschoenen. Optioneel zijn elleboogbeschermers, een backprotector en een fullface helm.

We rijden een grote ronde, dus zorg dat je drinken en eten bij je hebt voor de hele rit (ca. 4,5 uur)

Waar starten we?

We starten 10.00 uur ter plaatse (de precieze startlocatie krijg je via een whatsapp groep) en je zult rond een uur of 6 in de avond terug zijn.

Vooraf aanmelden via formulier

Wij zien je graag (weer) meekomen, dus schrijf je in. Het aantal inschrijvingen is niet gelimiteerd, bij een groter aantal splitsen we de groep in 2 of 3 kleinere niveaugroepen. Minimum leeftijd is wel 18 jaar.