Trailride Aachenerwald op zaterdag 11 juni 2022

De trailride in het Aachenerwald mag inmiddels als een klassieker worden beschouwd in het Funduro-aanbod van Dirty Hill. Deze rit kan niet ontbreken in je ervaring, en dient als ideale voorbereiding op de komende Funduro evenementen.

Voor wie het gemist heeft, zie hier het nieuwsbericht met het Funduro jaarprogramma.

Voor wie?

Iedereen die zin heeft om mee te gaan, maar deze plek is erg geschikt voor wie voor het eerst een trailride gaat doen of wie nog wat aan zijn of haar skills en buitenland ervaring wil werken. Overigens kunnen ook ervaren trailrijders zich prima vermaken in het Wald, de trails worden uitdagender naarmate je snelheid toeneemt!

De trails in Aken

Voor wie er nog nooit geweest is, eerst even wat informatie over de trails.

De trails in Aken zijn zonder meer uitdagend, zeker als je nog nooit in het buitenland hebt gereden. Maar het grootste gedeelte van de trails is door iedereen die op het parcours van Bergschenhoek prima uit de voeten kan, goed te doen. Er zitten enkele wat lastigere passages in, maar daar kun je prima omheen rijden. Je komt wortels tegen, hier en daar een rotsblokje, loamy trails, een enkele steile passage, drops en wat flow trails. Allemaal natural, niet aangelegd, dus avontuurlijk. De klims gaan vrijwel altijd over brede bospaden, die niet heel erg steil omhoog gaan.

Ieder rijdt op eigen tempo omhoog en bovenaan wachten we op elkaar. Voor diegenen die voor het eerst meegaan geven we aan wat je kunt verwachten en indien nodig geven we je tips hoe een passage te nemen. We rijden door een deel wat in Duitsland ligt en een Belgisch gedeelte en passeren ook het drielandenpunt. Het totaal aantal kilometers zal rond de 25/30 liggen en qua hoogtemeters ongeveer 800/1000. Voor iedereen met een goede conditie prima te doen.

Deze trailride is niet onze makkelijkste, maar zeker ook niet de meest technische. We nodigen iedereen, ook diegenen die weinig ervaring hebben op dergelijke trails, om een keer mee te gaan.

Wat neem je mee?

Wel belangrijk is dat je beschikt over liefst een fully met minimaal 120 mm (als je heel ervaren bent kun je ook op een hardtail uit de voeten), kniebeschermers en dichte handschoenen. Optioneel zijn elleboogbeschermers, een backprotector en een fullface helm.

We rijden een grote ronde, dus zorg dat je drinken en eten bij je hebt voor de hele rit (ca. 4,5 uur)

Waar starten we?

We starten 10.00 uur ter plaatse (de precieze startlocatie krijg je via een whatsapp groep) en je zult rond een uur of 6 in de avond terug zijn.

Vooraf graag aanmelden!

Wij zien je graag (weer) meekomen, dus schrijf je in via het formulier hieronder.

Het aantal inschrijvingen is niet gelimiteerd, bij een groter aantal splitsen we de groep in 2 of 3 kleinere niveaugroepen. Minimumleeftijd is wel 18 jaar.

Aanmeldformulier