Inloopavond uitbreiding mountainbikeparcours: komt allen!

Op woensdag 20 september organiseert het recreatieschap een inloopbijeenkomst over de uitbreiding van ‘ons’ mountainbikeparcours. Dit is hét moment om de plannen in te zien en te vertellen wat je ervan vindt. Ook andere gebruikers van het gebied en bewoners zullen er zijn. Het is belangrijk dat ook mountainbikers hun stem laten horen. Dus zorg dat je erbij bent!

Medewerkers van het recreatieschap geven aan de hand van het schetsontwerp een toelichting op het plan en zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen en suggesties.

Het parcours

In Bergschenhoek ligt één van de meest technische mountainbikeparcoursen van Nederland door de heuvels van het Hoge Bergse Bos. Het recreatieschap wil het parcours uitbreiden met een eenvoudiger deel dat geschikt is voor families en minder ervaren mountainbikers en heeft hiervoor de zuidwest kant van het Hoge Bergse Bos (tussen Hoekse kade en de huidige route op de heuvels) op het oog. Daarnaast zullen er ook verbeteringen van het bestaande parcours op de middenberg te zien zijn. Het recreatieschap heeft Patrick Jansen (bekende routebouwer) ingeschakeld om te helpen.

De uitbreiding van het parcours komt voort uit het Ontwikkelplan Rottemeren. De baancommissie van Dirty Hill heeft in de afgelopen tijd input gegeven aan het  recreatieschap over de plannen.

De inloopbijeenkomst

Het recreatieschap nodigt Dirty Hillers en mountainbikers van harte uit voor de inloopbijeenkomst op 20 september tussen 16.00 uur en 19:00 uur bij Natuurcentrum Trefpunt Rotta, Hoeksekade 164, Bergschenhoek.