13 januari: Choco Night Bike en Nieuwjaarsbijeenkomst

Zoals aangekondigd organiseren we op vrijdag 13 januari 2023 sinds lange tijd weer het befaamde Choco Night Bike event. Deze keer geen wedstrijd, maar een ludieke tocht in het donker

Ook anders dan anders: de plaats van handeling is niet de reguliere locatie van Outdoor Valley maar de  Pannenkoekhut annex skihut bij de skihelling aan de Rottebanddreef 10 in Bergschenhoek. 

Programma

19:00 verzamelen en gereed maken voor een nachtelijk rondje
19:15 vertrek volwassenen en oudere jeugd (12 jaar en ouder)
19:20 vertrek jongere jeugd (tot 12 jaar) met begeleiders
19:45 – 20:00 aankomst / omkleden
20:00 – 20:10 nieuwjaarsboodschap van het bestuur
20:00 – 22:00 gezelligheid met warme chocolademelk, gluhwein, kampvuur en marshmellows  etc.

Wat is nu het ludieke aan de tocht? We dagen iedereen (jong en oud) uit om je fiets zo gaaf mogelijk te verlichten. Dus leef je vooral uit. Niet verplicht, wel leuk. 

Volwassenen en oudere jeugd (12 jaar en ouder)

De groep volwassenen en oudere jeugd  rijdt vanaf de parkeerplaats naar de witte brug (tussen de middenberg en grote berg) en gaat daar de middenberg op, verder het hele parcours volgen tot aan de witte brug en dan weer terug naar de Pannenkoekhut. Of nog een ronde voor de liefhebbers. Gezien de onvermijdelijke snelheidsverschillen zal de groep uiteen vallen. Let erop dat niemand in zijn eentje komt te rijden. 

Jongere jeugd (tot 12 jaar)

De jongere jeugd wordt begeleid door voldoende volwassenen, dat regelen we ter plekke. We rijden ook hier tot aan de witte brug en gaan vlak daarvoor rechts het parcours op. Vervolgens door of langs het kersenbosje en dan het nieuwe track langs het evenemententerrein omhoog en op het schelpenpad rechtsaf. We laten de skibergklim dus (letterlijk) links liggen. Daarna volgen we het parcours tot aan de witte brug. Je kunt daar terug naar de Pannenkoekhut of nog een ronde fietsen (alleen als er begeleiding is).

Overige praktische zaken

  • Voor degenen die niet mee fietsen staan ook  de chocomel en glühwein klaar.
  • Om een idee te krijgen hoeveel leden meedoen: stuur aub een e-mail naar secretaris@dirtyhill.nl met daarin het aantal volwassenen en het aantal kinderen.  Laat dit ons aub z.s.m. maar uiterlijk dinsdag 10 januari weten zodat we weten hoeveel drank en andere versnaperingen er moeten zijn.
  • Naast feestelijke / grappige verlichting is het natuurlijk belangrijk dat je ook goed zicht hebt en is een sterke LED koplamp sterk aan te raden. 
  • Heb je meerdere LED (kop)lampen? Neem ze mee voor clubleden die er geen hebben.
  • Als het parcours door een overvloed aan regenval het niet toelaat om daar te rijden zullen we een alternatief asfalt rondje doen.