Verslag funduro-trailride in Tecklenburg

Succesvolle jaarafsluiting in Tecklenburg

Zondag 16 oktober was het dan zover, de laatste Funduro activiteit van het kalenderjaar 2022. Op de planning stond Chaudfontaine, een trailcentre net onder Luik. Maar gezien de nattigheid de dagen voorafgaand, besloten we de koers te verleggen en ons op Tecklenburg te richten. Daar kun je, door de ondergrond, ook redelijk uit de voeten als het nat is. Op de dag zelf was het weer overigens geweldig, Indian Summer op z’n best!

Meeste aanmeldingen dit jaar

Maar liefst 20 man sterk hadden zich aangemeld voor deze trailride. Naast het ‘vaste’ clubje deelnemers waren er ook nu weer enkele nieuwe deelnemers en dat doet ons deugd. Eenmaal aangekleed en alle bandenspanning op orde, bleek Joris wat wateroverlast te hebben in de auto en daardoor kon hij pas een halfuur later op locatie zijn. Met live locatie aan lukte het hem om ergens halverwege bij ons aan te haken. Gelukkig kon hij ook nog wat mooie trails meepakken.

Probleemloze rit

Tecklenburg heeft heel veel korte trails van verschillende moeilijkheidsgraad. Nergens is het echt extreem lastig en daar waar de features de nodige skills en ervaring vragen, kun je er ook omheen rijden. Kortom voor iedereen te doen en dat bleek ook, want behalve enkele onschuldige valpartijtjes, was de schade minimaal. En verder geen lekke banden of andere materiaal problemen, dus een vlekkeloze trailride.

Jump-les

Op de jump-line aan het eind kregen we nog even jump-les van Maartje. Tjonge wat kan die dame springen, zo gemakkelijk, technisch zo beheerst en volvertrouwen, jaloersmakend. Sommigen van de groep konden haar voorbeeld volgen, maar de meesten (waaronder ikzelf) besloten om de wielen aan de grond te houden op de twee grootste jumps. Ach, weer wat voor de bucketlist, zullen we maar zeggen.

Het zit er op voor dit jaar

Het fietsen is natuurlijk de hoofdzaak, maar het tekent de goede sfeer dat het merendeel van de groep na afloop nog lekker een drankje wilde nemen op het zonovergoten terras. Een prima afsluiting dus van een bijzonder succesvol jaar voor de Funduro commissie. Binnenkort komt er een jaarverslag wat op de ALV zal worden geagendeerd. Voor suggesties staan we altijd open, dus mocht je ons willen voorzien van tips of feedback, dan houden we ons aanbevolen. De komende winter zullen Ben, Damir en ik ons gaan voorbereiden op het nieuwe jaar en willen jullie een minstens zo mooi programma voorleggen als afgelopen jaar.

Tot in 2023! En voor wie graag mee wil met spontane trailrides, meld je dan even bij de Funduro commissie om je toe te voegen aan de Funduro appgroep

Foto’s en filmpjes in apart album

De foto’s en filmpjes die door verschillende deelnemers aan de trailride zijn gemaakt, hebben we bij elkaar in een album op de website gezet.

Foto’s bekijken

Bonus: videoverslag door Marcel

Tijdens de trailride heeft Marcel Verweij wat videomateriaal verzameld en naderhand een videoverslag van gemaakt. Bekijk hem hieronder.