Trailride Milsbeek 12 december 2021

Let op! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, omdat het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Nog één keertje dan

De Fundurocommissie gaat dit kalenderjaar nog één keer op pad voor een trailride, voor het huidige jaar (in stilte…?) wordt afgesloten. We gaan op zondag 12 december naar Milsbeek, net onder Nijmegen, waar in een uitloper van het Reichswald, een paar leuke en goed te rijden trails te vinden zijn.

Voor wie?

Iedereen die zin heeft om mee te gaan, maar deze plek is erg geschikt voor wie voor het eerst een trailride gaat doen of wie nog wat aan zijn of haar skills wil werken. Het is zelfs te doen op een hardtail, maar dan wel met dropper of je moet je zadel bij de afdalingen handmatig naar beneden zetten. Aanbevolen bescherming: kniebeschermers, helm (fullface is niet nodig) en dichte handschoenen (maar dat is bij deze temperaturen sowieso aan te raden). Overigens kunnen ook ervaren trailrijders zich prima vermaken in Milsbeek, de trails worden uitdagender naarmate je snelheid toeneemt

Wat kun je verwachten?

We starten op een parkeerplaats onder aan de trails. Via een asfaltweg en een klein stukje door het bos rijden we relaxed omhoog, ongeveer 100 m hoogteverschil. Vanaf een punt in het bos kunnen we zo’n 4 of 5 trails rijden. Door het geringe hoogteverschil en de eenvoudige klim, kunnen we alle trials meerdere keren rijden. Op die manier kun je jezelf elke ronde verbeteren qua techniek en gaat automatisch ook je snelheid omhoog, al is het ons daar niet om te doen. Het gaat er vooral om je bochtentechniek, je houding op je fiets bij afdalen en je drop- en jumptechniek te verbeteren. Ben, Damir en Richard, maar ook de andere ervaren trailrijders, kunnen je eventueel wat tips geven. Kortom, de ideale trailride voor wie een keer ‘Fundurostijl’ wil proberen! Maar vergis je niet, de trails zijn technisch iets lastiger dan Bergschenhoek. Ze zijn soms behoorlijk steil, bevatten kleine jumps, krappe switschbakcks, wortels en losse grond. Op deze rit kan ook de oudere jeugd uit de B groep meedoen, maar qua vervoer betekent dat nu wel, vanwege Corona, dat je dan wel even je ouders lief moet aankijken om je daar te brengen en weer op te halen. Het is een dik uur rijden vanaf Rotterdam, misschien te combineren met een mooie boswandeling voor de ouders? We zijn rond 14.00 uur meestal wel klaar, omkleden en dan naar huis. Reken dus op een hele dag op pad

Aanmelden deelname

Als je mee wilt, vul dan onderstaand formulier in, dan krijg je daarna van ons de details (verzamelplek, starttijd etc.). We zien jullie graag op zondag 12 december!

Ben, Damir en Richard (van de Velde)