Trailride Aken op 26 september 2021

Op herhaling: Aken Trailride op zondag 26 september 2021

Door de overstromingen in de maand juli in Limburg, kon de eerder geplande trailride in Aken helaas niet doorgaan. Nu de nazomer zorgt voor uitstekend fietsweer wil de Funduro Commissie de rit alsnog plannen.

We gaan zondag 26 september 2021 op herhaling, wie gaat er mee? Als je mee wilt, graag dan wel het aanmeldingsformulier invullen, ook als je vorige keer mee zou gaan!

De trails in Aken

Voor wie er nog nooit geweest is, eerst even wat informatie over de trails.

De trails in Aken zijn zonder meer uitdagend, zeker als je nog nooit in het buitenland hebt gereden. Maar het grootste gedeelte van de trails is door iedereen die op het parcours van Bergschenhoek prima uit de voeten kan, goed te doen. Er zitten enkele wat lastigere passages in, maar daar kun je prima omheen rijden. Je komt wortels tegen, hier en daar een rotsblokje, loamy trails, een enkele steile passage, drops en wat flow trails. Allemaal natural, niet aangelegd, dus avontuurlijk. De klims gaan vrijwel altijd over brede bospaden, die niet heel erg steil omhoog gaan.

Ieder rijdt op eigen tempo omhoog en bovenaan wachten we op elkaar. Voor diegenen die voor het eerst meegaan geven we aan wat je kunt verwachten en indien nodig geven we je tips hoe een passage te nemen. We rijden door een deel wat in Duitsland ligt en een Belgisch gedeelte en passeren ook het drielandenpunt. Het totaal aantal kilometers zal rond de 25/30 liggen en qua hoogtemeters tussen 800/1000. Voor iedereen met een goede conditie prima te doen.

Deze trailride is niet onze makkelijkste, maar zeker ook niet de meest technische. We nodigen iedereen, ook diegenen die weinig ervaring hebben op dergelijke trails, om een keer mee te gaan.

Wat neem je mee?

Wel belangrijk is dat je beschikt over liefst een fully met minimaal 120 mm (als je heel ervaren bent kun je ook op een hardtail uit de voeten), kniebeschermers en dichte handschoenen. Optioneel zijn elleboogbeschermers, een backprotector en een fullface helm.

We rijden een grote ronde, dus zorg dat je drinken en eten bij je hebt voor de hele rit (ca. 4,5 uur)

Waar starten we?

We starten 10.00 uur ter plaatse (de precieze startlocatie krijg je via een whatsapp groep) en je zult rond een uur of 6 in de avond terug zijn.

Heb je zin om mee te gaan, geef je dan op op onderstaande aanmeldingsformulier, hopelijk tot snel!

Aanmelden deelname