Modderman Trophy 2020 editie

Op zaterdag 12 december vond de eerste officiële Dirty Hill – Modderman Trophy 2020 plaats! Vernoemd naar de Dirty Hill trainer-in-opleiding Joost Modderman, die voor de KNWU-aantekening zijn trainersgroep met een aantal wedstrijdspecifieke trainingen klaarstoomde voor het echte werk. Het druilerige weer zorgde voor een sfeervol tintje en met de regen van de voorgaande dagen was het parcours perfect voor een echte modderrace. Wegens de Corona-maatregelen was de wedstrijd bescheiden opgezet en deed alleen de jeugd mee uit de groep van Ernst (8 en 9-jarigen) en Joost (10 & 11-jarigen).

In twee categorieën streden de renners om een podiumplaats. De route die was uitgezet liep over de kleine berg en had een lengte van 1 km. Na een verkenningsronde waarin de spanning zichtbaar opliep, werden de fanatiekeling om 10:10 weggeschoten en begon het gevecht om de positie. Zeer geconcentreerd en hier en daar zelf bloedfanatiek trapten de renners zich door de modder. De trotse ouders aan de finish en de saamhorigheid onder de jongens en meisjes zorgden voor een mooie afsluiting. Een van de kinderen vatte het treffend samen: ‘Maandag heb ik in ieder geval wat te vertellen op school!’.

Met het professionele logo en de ludieke naamgeving verzorgd door de club heeft deze wedstrijd alles in huis om als terugkerende klassieker het trainingsseizoen af te sluiten. Hopelijk dan ook voor de overige jeugdteams en niet onbelangrijk, de volwassenen!

Bekijk fotoalbum