Wedstrijdkids klaar voor nieuwe fase!

In meerdere opzichten breekt er een nieuwe fase aan de voor de Dirty Hill wedstijdkids. Na een lange periode van ‘wedstrijddroogte’ kunnen er dit najaar eindelijk weer een paar wedstrijden worden gereden. Maar ook in de trainingen breken er nieuwe tijden aan. Edgar van Waardenburg stopt als trainer. Arien en Rilana den Braver nemen het stokje over.

In 2018 is Edgar van Waardenburg gestart met trainingen voor de wedstijdkids op dinsdagavond. Deze training is bedoeld voor jeugdleden die – naast de reguliere trainingen – extra willen trainen omdat ze wedstrijden (willen gaan) rijden. In de afgelopen jaren zijn de wedstijdkids flink gegroeid, zowel in aantal, mentaal als qua prestaties. In het landelijke circuit wordt Dirty Hill ook meer en meer gezien als een club om rekening mee te houden.

Afscheid Edgar van Waardenburg

Op dinsdag 25 augustus hebben de wedstijdskids afscheid genomen van Edgar als trainer. Voorzitter Ron van Boven bedankte Edgar voor zijn initiatief, zijn inzet en het stevige fundament wat hij heeft gelegd. In zijn afscheidswoorden benadrukte Edgar op zijn beurt dat één van de belangrijkste succesfactoren van de wedstijdskids de groepsdynamiek is. Ze zijn positief, gemotiveerd en helpen elkaar om zich te verbeteren en het maximale uit hun talent te halen.  

Even voorstellen: Arien en Rilana den Braver

De nieuwe trainers voor de wedstijdkids draaien inmiddels al een paar maandjes mee. Het zijn Arien en Rilana den Braver, nieuwe gezichten binnen Dirty Hill. Zij zijn overgekomen van Westland Wil Vooruit waar ze veel ervaring hebben opgedaan als jeugdtrainers. Zij voelen zich erg aangesproken door de prettige, vriendschappelijke sfeer binnen Dirty Hill.

 

Ambitie wedstrijdkids

De ambitie is om de wedstrijdkids binnen Dirty Hill meer uit te dagen en nóg beter te ondersteunen, zodat ze verder kunnen groeien in het mountainbiken. Om dit te begeleiden is een ‘commissie wedstijdskids’ in het leven geroepen, bestaande uit trainers en betrokken ouders. De eerste stappen zijn inmiddels gezet. Het trainingsaanbod voor de wedstrijdkids is uitgebreid, want naast de dinsdagavond wordt er nu ook op donderdagavond getraind. Ook hebben de wedstrijdkids onlangs een clinic bij Bar End in Apeldoorn gevolgd, waarin ze behoorlijk zijn uitgedaagd om uit hun comfortzone te komen. En er wordt regelmatig – voor de afwisseling en uitdaging – getraind op andere locaties, zoals in Zoetermeer of Rijswijk.

Komende wedstijden

Dit najaar staan de volgende LJC wedstrijden op de agenda van de wedstrijdskids:

  • 5 september: Venlo
  • 12 september: Breda
  • 3 oktober: NK mountainbike Jeugd – Steenwijk

Deze agenda is onder voorbehoud en afhankelijk van ontwikkelingen rond corona. Voor actuele informatie zie site van KNWU.

En vanaf oktober staan de wedstijdskids aan de start van de wedstrijden van de Jan van Arckel Wintercompetitie.

Ook meedoen met de wedstijdkids?

Ben je Dirty Hill lid tussen de 8 en 16 jaar? Wil je ook wedstrijden gaan rijden? Meld je aan via de Dirty Hill website bij de jeugdtrainers of spreek één van hen aan. Motivatie én inzet zijn belangrijker dan snelheid en MTB-vaardigheden, want dat leer je op trainingen!