Corona update #1

Beste leden,

Hierbij een corona update van het bestuur.

Wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal in goede gezondheid zijn. Net zoals iedereen zitten jullie waarschijnlijk het grootste gedeelte van jullie tijd thuis, maar hebben hopelijk wel de mogelijkheid gehad om af en toe nog even op de fiets te kruipen.

Trainingen

Mountainbiken in clubverband was natuurlijk de afgelopen weken niet mogelijk. Maar jullie hebben vast gehoord dat de regels een beetje versoepeld zijn.

In deze update willen we jullie laten weten wat dat voor ons Dirty Hillers betekent.

We beginnen met het slechte nieuws. Helaas is het voor ons nog niet toegestaan om in groepsverband op ons parcours te trainen. Ook niet voor de jeugd. Dit komt doordat het parcours gelegen is in de openbare ruimte en daarvoor geldt nog steeds een verbod op “groepsvorming”. We volgen hierin de richtlijnen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Wedstrijden en toeren

Als gevolg van deze richtlijnen hebben de toer- en de wedstrijdcommissie helaas moeten besluiten dat alle geplande activiteiten zoals de Dirt Cups, het clubweekend voor volwassenen en de toeractiviteiten tot 1 september zijn afgelast. Het betaalde geld van de deelnemers aan het clubweekend zal worden teruggestort in de loop van komende week.

We zijn al wel bezig met het plannen van activiteiten na 1 september. Hopelijk kunnen die dan wel weer doorgaan.

Jeugd

En dan het goede nieuws:

Voor de jeugd tot en met 12 jaar en van 12 jaar tot 18 jaar: we kunnen bij wielervereniging Ahoy, gelegen naast vliegveld Zestienhoven, gaan trainen. Komende week zullen meer details bekend worden gemaakt over de tijd en de dag. We hopen dat de jeugd op deze manier weer kan gaan trainen.

Jeugdweekend

In overleg met de jeugdcommissie en de lokale overheid van Texel bekijken wij de mogelijkheden om het jeugdweekend toch door te laten gaan. Uiteraard volgen wij ook hierin de richtlijnen van het RIVM, KNWU en de lokale veiligheidsregio.

Tot slot

Blijf gezond en we hopen jullie snel weer op de fiets te kunnen begroeten.

Het Bestuur.

Ron, Aad, Maurits, Richard en Joost