1 sept: Jubileumtoer over de Utrechtse Heuvelrug

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan heeft de toercommissie een superleuke GPS-tocht uitgezet op de Utrechtse Heuvelrug. De tocht is geschikt voor jong en oud, fully of hardtail, Fat Albert of Furious Fred, kortom: voor alle Dirty Hill leden!

De Jubileumtoer vindt plaats op zondag 1 september 2019. Meld je s.v.p. via onderstaand formulier aan als je meegaat.

GPS toer

De Jubileumtoer is een GPS-toer; dat wil zeggen dat je GPS navigatie nodig hebt om de route te kunnen volgen. De benodigde .GPX-bestanden kun je hieronder downloaden. Omdat je navigatie in de war kan raken als je meerdere keren langs dezelfde plek komt, hebben we ook kaartjes van de te volgen route gemaakt.

Heb je (nog) geen GPS? Geen nood, de ervaring leert dat er voldoende mensen zijn die wél een GPS bij zich hebben. Maak dan wel onderling de afspraak dat je bij elkaar blijft.

De routes

De Jubileumtoer bestaat uit 3 verschillende routes. Je kunt zelf bepalen welke van deze 3 routes je gaat doen. 

Noordelijke route: 55 km

De Noordelijke route gaat vanuit Soest grotendeels over de bestaande mountainbikeroutes van Soest, Lage Vuursche en Hoge Vuursche met leuke verbindingsroutes daartussen. De routes van Lage Vuursche en Hoge Vuursche zijn eind 2017 flink vernieuwd en daarmee een stuk uitdagender geworden! Deze route is geschikt voor de wat meer geoefende mountainbiker.

PDF Noord 55km  GPX Noord 55km

Zuidelijke route: 38 km

De Zuidelijke route gaat vanuit Soest grotendeels over de bestaande mountainbikeroutes van Zeist en Austerlitz en via de landingsbaan van vliegbasis Soesterberg. Deze route is wat vlakker, dus geschikt als je nog wat meer moet trainen, of om samen met de kinderen te doen.

PDF Zuid 38km  GPX Zuid 38km

Complete route: 92 km

De Complete route gaat over de Noordelijke én Zuidelijke route, dus voor de echte die-hards!

GPX Zuid en Noord

Start en finishlocatie

Alle routes starten en eindigen bij:

Restaurant ’t Hoogt
Van Weerden Poelmanweg 220
3768 MN SOEST

Bij het restaurant is voldoende parkeergelegenheid. Eventueel kun je ook terecht bij parkeerplaats De Bergjes, een klein stukje verder langs de weg.

Na afloop is het natuurlijk leuk om na te praten en wat te drinken bij Restaurant ’t Hoogt.

Starttijd

We starten om 09.30 uur. Zorg s.v.p. dat je rond 09.00 uur aanwezig bent, zodat je om 09.30 helemaal klaar bent voor vertrek.

Kinderen

De tocht is ook geschikt voor kinderen. Je bent echter zelf verantwoordelijk voor de inschatting van wat je kind aankan en de begeleiding van je kind. Vanuit de toercommissie is er geen begeleiding specifiek voor kinderen.

Vervoer

We gaan ervan uit dat eenieder zelf naar de startlocatie in  Soest reist. Mocht je nog plek in de auto over hebben óf graag met iemand willen meerijden, dan kun je dat in het inschrijfformulier aangeven. Indien nodig zal de toercommissie hierin bemiddelen.

Vergunning verplicht

Voor het mountainbiken op het Utrechtse Heuvelrug is een vignet verplicht! Kijk hier voor verkooplocaties: https://mtb-utrechtseheuvelrug.nl/vignet-2/. Uit betrouwbare bron heeft de toercommissie vernomen dat vignetten ook verkrijgbaar zijn bij een hele grote fietsenwinkel in Moordrecht, bij Gouda. Vignetten zijn NIET verkrijgbaar bij startlocatie restaurant ’t Hoogt. Ook de toercommissie heeft geen vignetten op voorraad.

Aanmelden

Graag willen we weten wie er deelnemen aan deze toer. Wil je daarom onderstaand formulier invullen?