Uitslagen en verslag Dirt Cup #1 – Eliminator

Verslag

Op zondagmiddag 26 mei was de eerste Dirt Cup wedstrijd, de eliminator, verreden rondom het Kersenbosje. Het was een supermooie dag, ideaal voor een afvalrace, waarin tot het uiterste moet worden gegaan.

Vrijwilligers

Met een klein groepje mensen is het parcours uitgezet en met een spannend eindparcours zoals later zou blijken. Dank aan de vrijwilligers die de wedstrijdcommissie hebben geholpen, zonder hen zou het niet gelukt zijn! En daarom bij deze meteen een oproep voor de volgende Dirt Cup: meld je aan als vrijwilliger en deelnemer!

De jeugd

Rond half 1 kwamen de eerste jeugdleden en volwassenen aan. Onder leiding van Harry konden ze het parcours verkennen. In totaal had Harry samen met Ben vier verschillende parcoursen bedacht. En net als vorig jaar moest Harry weer flink doortrappen ????.

Dit jaar was voor een andere indeling gekozen in de verwachting dat meer strijd zou ontstaan en dat is zeker uitgekomen. De Little Joes hadden hun eigen rondje en gingen van start als dollen. Het is echt genieten om te zien hoe zij over het parcours racen en met een enorm fanatisme. Hierna kwamen de Tough Toms en die titel hebben ze niet voor niets. Zo fietste Rosalie meer dan drie rondjes zonder zadel, als dat niet tough te noemen is!! Als daarna de Rocket Racers en zeker de Racing Rays over het parcours razen, zie je toch menig volwassene jaloers kijken. Deze mannen en vrouwen zijn nu al niet meer bij te houden.

Volwassenen

Na de prijsuitreiking bij de jeugd met een heuse champagnedouche voor de fotograaf Paul, trokken de volwassenen ten strijd. Onzeker over hoeveel rondjes ze moesten rijden gingen de nieuwe groepen van start. De Magic Marys hadden een duidelijke winnaar Ingrid, die helaas eenzaam haar rondjes moest fietsen. Bij deze dus een oproep aan de andere dames, schrijf je in! De Jumbo Jims wisten vooraf door het aantal deelnemers dat het een zware wedstrijd zou worden. Vooral in de eerste afvalrondes bleef het spannend, wie zou afvallen. Uiteindelijk was er een overtuigende winnaar Ronald Mostert.

De Thunderbirds blijven lange tijd met zijn vieren bij elkaar. Zodat het spannend bleef tot de laatste rondes. De slotronde was er een uit het boekje, een felle strijd tussen Peter en Sterrin. Tot in de laatste meters ging het gelijk op tussen hen. Uiteindelijk gelukkig voor de jury, zonder fotofinish, bleek Sterrin de sterkste. Echt een mooie afsluiting van deze eerste Dirt Cup.

Bedankt!

Rest ons de wedstrijdcommissie te bedanken voor een zeer geslaagde eerste Cup, de EHBO voor de ondersteuning, helaas moesten zij meerder malen uitrukken met verband en troostende woorden.

Allen bedankt voor de gezellige wedstrijd, de hulp vooraf, maar ook bij het opruimen.

Tot de Dirt Cup #2 (Dual Slalom) op zaterdag 8 juni!

Foto’s

De foto’s kun je vinden in het fotoalbum.

Open fotoalbum

Uitslagen

Hieronder vind je de uitslagen van de eerste Dirt Cup wedstrijd van 2019; de Eliminator.

Na de tweede wedstrijd zal er ook een overzicht van het klassement worden gepubliceerd.

Categorie#Naam
Little Joe1Zoë van Waardenburg
Little Joe2Armin Homburg
Little Joe3Lars Bikker
Tough Tom1Xander van Waardenburg
Tough Tom2Erik Bikker
Tough Tom3Rosalie van Bruggen
Tough Tom4Niels Gijzen
Tough Tom5Luuk den Drijver
Tough Tom6Yuan van 't Oosten
Tough TomdnsNikita de Neef
Rocket Razor1Björn van Waardenburg
Rocket Razor2Robin van Bruggen
Rocket Razor3Julian te Winkel
Rocket Razor4Rick Barendse
Rocket Razor5IJsbrand de Vries
Rocket RazordnsPiers van Vliet
Racing Ray1Shunyo de Neef
Racing Ray2Xavier Voogt
Racing Ray3Ryan Homburg
Magic Mary1Ingrid Dumoulin
Rapid Rob1Ido Bikker
Rapid Rob2Jesse Breestraat
Rapid Rob3Ben van de Polder
Jumbo Jim1Ronald Mostert
Jumbo Jim2Ronald Kappetein
Jumbo Jim3Fred Barendse
Jumbo Jim4Harry Gijzen
Jumbo Jim5Pascal van Bruggen
Jumbo Jim6Edgar van Waardenburg
Jumbo Jim7Ed de Vries
Thunder Burt1Sterrin de Vogel
Thunder Burt2Peter Berger
Thunder Burt3Leon van der Ham
Thunder Burt4Adriaan van der Kooij
Thunder BurtdnsRichard Advocaat
Categorie#Naam