Clinics voor beginners (incl. mtb en helm)

Heb je geen ervaring met mountainbiken en wil je de basis wel graag goed onder de knie krijgen? Lees dan verder!

Om de bikeskills aan te leren is het aan te raden om te beginnen met het volgen van een mountainbikeclinic. Zeker als je van plan bent om op avontuur te gaan in off-road terrein, kan het waardevol zijn om vooraf middels een clinic een goede conditie op te bouwen en klim- en afdalingstechniek te leren. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat je valt, over de kop vliegt of dat je onzeker op je bike zit.

Om die reden biedt Outdoor Valley in samenwerking met Dirty Hill een mountainbikeclinic aan. Tijdens de clinic raak je vertrouwd met het fietsen in off-road terrein, bouw je een conditie op die nodig is om grotere afstanden af te leggen en krijg je de belangrijkste technieken onder de knie.

Rijtechniek

Een goede rijtechniek is essentieel bij het mountainbiken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld wielrennen gaat het bij mountainbiken namelijk niet alleen om conditie en spierkracht, maar maken vooral techniek en slimheid vaak het verschil. Het loont daarom zeker om te trainen op rijtechniek.

Actieve houding

Het belangrijkste in de rijtechniek op een mountainbike is een goede actieve houding. Dat wil zeggen dat je uit het zadel komt, klaar om de routes op te vreten. Een losse houding, armen licht gebogen, goede grip op het stuur met de duimen om het stuur heen en de knieën wat uit elkaar. In deze positie beweeg je de mtb makkelijk onder je door, kun je naar voren of naar achter hangen en kun je in principe alle obstakels de baas

Remmen en sturen

mountainbike3-360x240Twee andere technieken die met name op de Nederlandse parcoursen belangrijk zijn, zijn het remmen en bochten maken. Eigenlijk gaan deze twee hand in hand. Voor een bocht moet je zorgen dat je klaar bent en de goede snelheid hebt, hiervoor gebruik je je remmen. De voorrem is de meest efficiënte rem, de achterrem geeft vooral ondersteuning. Eenmaal in de bocht kijk je de bocht uit en beweeg mee met je fiets. Door je buitenste pedaal naar beneden te duwen ligt het zwaartepunt laag en kun je lekker snel door de bocht.

Wat?

Drie varianten

Outdoor Valley biedt jou drie verschillende varianten aan, die eventueel achtereenvolgend gevolg kunnen worden.

  • De beginners clinic (1 dag - techniek)
  • De beginners cursus (3 daags - techniek)
  • De spinning clinic (10 trainingen - conditie. Incl. lidmaatschap DH)

Heb je nog geen of weinig ervaring op de MTB? Begin dan met de ééndaagse clinic. Heb je daarna de smaak te pakken, dan is de driedaagse cursus aan te raden. Wil je daarna een goede basisconditie opbouwen om goed voorbereid zelf op pad te gaan? Dan is de spinning clinic een goede keuze.

Wanneer?

De clinics/trainingen vinden op dit moment steeds op zondag plaats. Op welke datum de variant die jij kiest plaatsvindt, kun je lezen via de button onderaan deze pagina.

Waar?

Elke les start bij Outdoor Valley, trainen doe je in het Hoge Bergse bos en omgeving.

Leeftijd

De minimale leeftijd voor deze clinic is 15 jaar, het is dus niet bedoeld voor jonge kinderen. Kinderen die willen beginnen met mountainbiken kunnen eens een jeugdtraining van Dirty Hill volgen en lid worden.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de variant die je kiest. Via de button onderaan deze pagina kom je op de informatiepagina van Outdoor Valley, waar je de prijzen kunt vinden.

De prijs van de spinning clinic (10 lessen) is inclusief het eerste jaar lidmaatschap van Dirty Hill.

Extra

Indien gewenst, kun je tijdens de lessen gebruik maken van een fiets en helm van Outdoor Valley, zonder dat hier extra kosten aan zijn verbonden.

Meer info en inschrijven

Heb je een vraag naar aanleiding van bovenstaande informatie of wil je je inschrijven?

Op de website van Outdoor Valley kun je per variant de informatie vinden die je nodig hebt, meer informatie aanvragen of je direct inschrijven.

Naar website Outdoor Valley