De nieuwe website is live!

Het kan niet onopgemerkt zijn gebleven dat de website volledig is vernieuwd. In dit bericht lees je wat de belangrijkste veranderingen zijn in vergelijking met de vorige website.

Gemakkelijker te onderhouden

De belangrijkste verandering t.o.v. de huidige website is dat hij onderhoudsvriendelijker is. Dit was overigens ook het belangrijkste doel van het vernieuwen van de website. Gemakkelijker onderhouden houdt in dat je minder (onnodige) handelingen uit hoeft te voeren en geen technische kennis of kennis van HTML nodig hebt om iets op de website te plaatsen.

Beter geschikt voor smartphones en tablets

Omdat het internetgebruik op mobiele apparaten de laatste jaren flink is toegenomen (en nog steeds toeneemt), is de website “responsive” gemaakt, zodat de website zich (in de meeste gevallen) aanpast aan de grote van het scherm. Ook kan gemakkelijk vanaf een smartphone content (tekst, foto’s, filmpjes) op de website worden geplaatst, iets wat bij de oude website haast onmogelijk was.

Trainers, commissies, afdelingen kunnen zelf content plaatsen

Hoewel er wel een “eindredacteur” toezicht zal houden op de content die op de website wordt geplaatst, kunnen de trainers, leden van commissies en afdelingen (indien gewenst) een account krijgen om iets op de website te zetten. Uiteraard zal vooraf een uitleg worden gegeven hoe alles werkt. Voorheen werd het plaatsen meestal door één persoon gedaan.

Alle activiteiten in één clubkalender

Waar we op de vorige website verschillende overzichtjes hadden waarin komende activiteiten (trainingen e.d.) stonden, hebben we op de nieuwe website één centrale clubkalender waarin al de activiteiten staan. Wel kan elke activiteit aan een categorie worden gekoppeld, zodat er gefilterd kan worden op bijvoorbeeld “Trainingen jeugd 8 t/m 11 jaar”. Een leuke bijkomstigheid is dat je je kunt abonneren op de kalender (of bepaalde categorie), zodat de activiteiten automatisch in je eigen digitale agenda verschijnen (bijvoorbeeld op je smartphone).

Voortaan zal de informatie over het evenement niet op een aparte pagina staan, maar in het tekstgedeelte van de kalenderactiviteit. Bijvoorbeeld: voor een Dirt Cup wedstrijd stond het programma en de locatie voorheen op de pagina “Dirt Cup”. Voortaan zul je het kalenderevenement moeten openen om deze informatie te vinden.

De rol van nieuwsberichten wordt groter

Omdat de nieuwe website het mogelijk maakt om het “nieuwsarchief” met behulp van categorieën structuur te geven, kan slimmer (dan voorheen) gebruik worden gemaakt van nieuwsberichten.

Voorbeeld:

Op de nieuwe website zullen de uitslagen van een Dirt Cup wedstrijd in een nieuwsbericht worden geplaatst met de categorie “Uitslagen/Klassement” (die weer een subcategorie van “Dirt Cup” is en die weer een subcategorie van “Wedstrijden”). Het voordeel daarvan is dat direct op de voorpagina te zien is of de uitslagen online staan en ze gaan onderdeel uitmaken van een “archief” waarin je ook de uitslagen van eerdere wedstrijden/jaren kunt bekijken. Op de oude website gingen de uitslagen van eerdere jaren verloren.

Goed gevuld fotoarchief (en wordt nog verder gevuld)

Zoals je op de pagina Foto’s kunt zien, hebben we een goed gevuld fotoarchief. Dit archief wordt komende tijd nog aangevuld met albums van eerdere jaren. Heb jij zelf leuke fotorapportages van clubevenementen (bijvoorbeeld van clubweekenden of toertochten) waarvan nog geen foto’s op de website staan? Dan willen we die graag hebben! Stuur dan even een mailtje naar de webredactie, zodat we kunnen afstemmen hoe we de foto’s uitwisselen.

En meer…

Zoals je ook zult merken als door de website “bladert”, zijn er veel meer veranderingen in vergelijking met de vorige website; vooral de “presentatie” is heel anders. Zo is er veel meer gebruik gemaakt van foto’s en zijn de sponsorlogo’s in sliders gestopt.

Jouw feedback is welkom

Hoewel we ons best gedaan hebben om de website zo goed mogelijk “op maat” te maken voor de club, kan het zijn dat we iets over het hoofd hebben gezien of dat iets niet goed werkt.

Laat ons alsjeblieft weten wat je van de nieuwe website vindt door hieronder een reactie achter te laten, je reactie te geven in de Facebook groep, of door ons een mailtje te sturen.