Clubkalender

sep
17
za
Landelijke Jeugd Mountainbike Wedstrijd 2016
sep 17 @ 09:30 – 16:30
Landelijke Jeugd Mountainbike Wedstrijd 2016 @ Mountainbikeparcours Bergschenhoek | Bergschenhoek | Zuid-Holland | Nederland

Op zaterdag 17 september 2016 is Mountainbikeclub Dirty Hill gastheer voor een wedstrijd in de Landelijke Jeugd Competitie (LJC) Mountainbike.  Voor renners van 8 tot en met 14/15 jaar is het dé gelegenheid om zich te meten met je leeftijdsgenoten uit het hele land. Deze laagdrempelige wedstrijd biedt iedereen eveneens de gelegenheid om op sportieve wijze een mtb-dag mee te maken.

De opzet van de dag is anders dan voorgaande jaren en wij vragen dan ook vooraf begrip van de renners, ouders, trainers en begeleiders indien er afwijkingen zijn in het dagprogramma, tijdsduur en verwachtingen.

Opzet van de wedstrijden

Zoals eerder op de LJC site is gepubliceerd zal deze wedstrijd na Den Helder de tweede zijn waar de renners zes technische elementen zullen afleggen met aansluitend een tijdrit.

De wedstrijd begint bij de fietsenkeuring waar de renner na goedkeuring een kaartje ontvangt t.b.v. registratie van de technische elementen. De renner dient dit kaartje na de proeven maar voor de start van de tijdrit af te geven aan de jury. Dit gebeurt tijdens de opstelling.

Omdat de keuring onderdeel van de wedstrijd is zal er per categorie op klassement volgorde worden gekeurd, beproeft en gestart.

Gelieve dus niet willekeurig naar de keuring te gaan! Mocht je fiets nu een defect hebben is dat geen ramp, je kunt dan achteraan starten in je categorie, mits het defect verholpen is.

Alle categorieën starten met de technische elementen test op volgorde van het KNWU tussenklassement. Na het voltooien van de elementen gaat de renner gelijk door naar het juryhuisje om zich daar bij de KNWU jury aan te melden voor de tijdrit. Vervolgens worden ze door de jury opgeroepen voor de start van de tijdrit.

Locatie

Hoeksekade 141
2661 JL Bergschenhoek

Op en om (een deel van) de vaste mtb-route van Bergschenhoek zal een uitdagend parcours gerealiseerd worden.

Programma

Het programma is indicatief.

 • 9.30-10.15 uur Inrijden categorie 1 t/m 4
 • 10.30 uur Categorie 1
 • 11.00 uur Categorie 2
 • 11.30 uur Categorie 3
 • 12.00 uur Categorie 4
 • 12.45 uur Pauze en prijsuitreiking categorie 1 t/m 4
 • 12.40-13.15 uur Categorie 5, 6 en 7 Inrijden
 • 13.30 uur Categorie 5
 • 14.15 uur Categorie 6
 • 15.15 uur Categorie 7
 • 16.30 uur Prijsuitreiking categorie 5, 6, 7

Meer informatie over de categorie-indeling (en andere onderwerpen), zie het Handboek LJC (pagina 7 e.v.).

Voorinschrijving

Voorinschrijven is alleen mogelijk d.m.v. digitaal inschrijven via de website http://mijnknwu.knwu.nl t/m 8 dagen voorafgaand aan de datum waarop de wedstrijd zal worden verreden. Dit is tevens de enige manier om vooraf in te schrijven!

Bijschrijven

Bijschrijven op de dag zelf is te allen tijde mogelijk tot uiterlijk 30 minuten voor de start van de betreffende categorie. Kosten bovenop het inschrijfgeld: € 1,00 extra.

Bijschrijvers die al in het bezit zijn van een stuurbord (al aan een eerdere LJC deelgenomen) dienen bij de inschrijving het stuurbordnummer te vermelden. Deelnemers die hebben bijgeschreven op de dag zelf worden niet opgeroepen volgens het klassement, maar starten achteraan op volgorde van inschrijven.

Inschrijfgeld

KNWU licentiehouder/Basislid: € 3,00

De niet licentiehouder / Basislid kan het KNWU basislidmaatschap op de dag zelf aanschaffen: à € 10,- plus het inschrijfgeld à € 3,00.

Chipmeting

Bij LJC-wedstrijden wordt gebruik gemaakt van chipmeting. Transponders kunnen worden aangeschaft via de site van MyLaps. Voor renners die eenmalig aan een wedstrijd deel willen nemen en niet in het bezit zijn van een transponder, kunnen deze op de wedstrijddag huren voor € 4,-.

Aanmelden

Aanmelden en ophalen stuurborden in het clubhuis Outdoor Valley, vanaf 9:00 uur tot uiterlijk 30 minuten vóór de start van de betreffende categorie.

Afmelden

Afmelden dient tot sluiten van de inschrijving (72 uur voor de wedstrijd) in het inschrijfsysteem van de KNWU zelf te gebeuren. Korter dan 72 uur voor de wedstrijd kun je je afmelden door een bericht te sturen naar de wedstrijdcommissie van Dirty Hill.

Materiaal- en fietscontrole

Voor aanvang van de wedstrijd vindt een materiaal- en fietscontrole plaats. De controle is aan de start van het techniek gedeelte en gebeurd op basis van plaats in het klassement. Deze controle vind plaats in een tent nabij de startlocatie.

 • Er mag alleen worden deelgenomen met mountainbike fietsen en niet met veldfietsen.
 • De bandbreedte moet breder zijn dan 40 mm, gemeten van wang tot wang over het karkas van de band (exclusief eventuele noppen).
 • Er mogen geen scherpe uitsteeksels, zoals een standaard of iets dergelijks aanwezig zijn.
 • De uiteinden van sturen en bar-ends moeten afgedicht zijn.
 • De fiets moet in het bezit zijn van goed werkende remmen.
 • Het stuur van de fiets moet een recht stuur zijn, géén racestuur. De stuurbocht mag niet groter zijn dan 45°.

Bij afkeuring krijgt de deelnemer (begeleiders/omstanders), i.o.m. de jury, in principe de kans om het euvel te (laten) herstellen, mits er voldoende tijd is voor de betreffende start.

De fiets wordt gemarkeerd met een duidelijk herkenbaar stickertje op het frame (bij alle deelnemers op dezelfde plaats).

Helmplicht

Er geldt een helmplicht voor iedereen die zich tijdens de wedstrijd en/of het inrijden of uitrijden fietsend op het parcours begeeft. Dus ook voor begeleiders!! Mocht men zich er niet aan houden dan volgt er direct een sanctie voor de begeleide deelnemer, deze zal achteraan het deelnemersveld moeten starten. In het slechtste geval kan de juryvoorzitter beslissen tot een startverbod.

Startopstelling

Er wordt gestart op basis van het LJC totaal-/tussenklassement (is via mijn KNWU terug te vinden). Bijschrijvers en na melders (op de dag zelf) starten achteraan, op volgorde van inschrijven.

Stuurborden

De deelnemers krijgen bij hun 1e wedstrijd een stuurbord waarmee het gehele seizoen gereden kan worden. Bij vergeten, verlies of beschadiging dient een nieuw stuurbord à €3,00 te worden aangeschaft en gebruikt worden bij alle volgende wedstrijden! Het oude stuurbordnummer mag dan niet meer worden gebruikt. Na afloop van de wedstrijdserie mag het stuurbord gehouden worden.

Douchen / Wasgelegenheid

Bij het parcours (in clubhuis Outdoor Valley) is een douche en/of wasgelegenheid aanwezig.

Parkeren

Parkeren op de openbare parkeerplaats gelegen nabij het parcours. Er zullen parkeerwachters aanwezig zijn.

Verenigingstenten

Nabij de start en finishstraat is er plaats om een tent van je vereniging op te zetten. Auto’s dienen na het laden en lossen op de parkeerplaats geplaatst te worden.

Tot slot

Wij hopen er een feest voor iedere deelnemer en toeschouwer van te maken. Breng dus gezelligheid en sfeer mee! Wij wensen iedere deelnemer alvast veel plezier en succes! Voor meer informatie bekijk de site www.ljc-mtb.nl, hier is ook het handboek met alle wedstrijdinfo te vinden.

jun
23
za
LJC Landelijke Jeugd MTB-wedstrijd
jun 23 @ 09:30 – 17:00
LJC Landelijke Jeugd MTB-wedstrijd @ Dirty Hill - Parcours Bergschenhoek | Bergschenhoek | Zuid-Holland | Nederland

Op zaterdag 23 juni 2018 organiseert mountainbike club Dirty Hill de LJC-wedstrijd in Bergschenhoek. De wedstrijden vinden plaats nabij het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek. We maken voor de verschillende categorieën leuke en uitdagende parcoursen waarbij hoogteverschillen en technische delen elkaar afwisselen. Het belooft een mooie en spannende wedstrijd te worden.

Jij komt toch ook?!

Hoe te bereiken?

Bergschenhoek is te bereiken via zowel de A16 als de A20, maar ook via de A12 en vervolgens de N209. Navigeer naar het adres: Hoeksekade 141, 2661 JL, te Bergschenhoek.

Verkeersregelaars en bordjes leiden u naar de parkeerplaatsen. We vragen u hun aanwijzingen te volgen, zodat het parkeren voor iedereen soepel verloopt. Er is namelijk op deze dag nog een evenement waar ook veel bezoekers verwacht worden. Houdt er rekening mee dat de afstand van parkeerplaats tot de wedstrijdlocatie daardoor verder weg kan zijn (circa 15 minuten) wanneer de dichtbij zijnde parkeerplaatsen vol raken.

Programma

Het programma voor de LJC jeugdwedstrijden volgt het vastgestelde tijdschema.

 • 9.30-10.15 inrijden cat.1 t/m 4
 • 10.30 start cat.1 ca. 15 min. (M 2010 en V 2009)
 • 11.00 start cat.2 ca. 20 min. (M 2009 en V 2008)
 • 11.30 start cat.3 ca. 25 min. (M 2008 en V 2007)
 • 12.00 start cat.4 ca. 30 min. (M 2007 en V 2006)
 • 12.45 pauze en prijsuitreiking cat.1 t/m 4
 • 12.45-13.15 inrijden cat. 5 t/m 7
 • 13.30 start cat.5 ca. 35 min (M 2006 en V 2005)
 • 14.15 start cat.6 ca. 45 min (M 2005 en V 2004)
 • 15.15 start cat.7 ca. 55 min (M 2004)
 • 16.30 prijsuitreiking cat. 5 t/m 7 en afronding

Inschrijving

Voorinschrijving voor de jeugdwedstrijden is alleen mogelijk tot en met donderdag 14 juni (9 dagen van tevoren) via MijnKNWU (selecteer de betreffende wedstrijd en daarna jouw categorie). Daarna kun je alleen nog op zaterdag 23 juni bijschrijven tot een half uur voor de start van de betreffende categorie.

Indien de deelnemer geen (basis) licentie heeft moet een KNWU basis licentie worden aangeschaft. Als dit de eerste LJC-inschrijving van 2018 is, ontvang je ook een stuurbord dat je eigendom blijft.

Kosten bij voorinschrijving zijn € 3,00, bijschrijving op de dag zelf € 4,00, eventuele huur chip € 4,00, basis KNWU licentie € 11,50.

Hoofdterrein

Op het hoofdterrein vind je alles compact bij elkaar, zoals de jury, inschrijving, technische keuring, EHBO, aanspreekpunt Dirty Hill en startvak. Catering en toiletten vind je op het terrein van Outdoor Valley. Er is slechts beperkte ruimte voor het plaatsen van verenigingstenten.

In verband met een evenement van Outdoor Valley, is het niet mogelijk om op het terrein te overnachten in een camper of caravan. Overnachten kan bijvoorbeeld wel op korte afstand: Camping Boerderij het Lansingerland of Camping De Koornmolen.

Natuurgebied

Het gebied waar deze wedstrijd plaatsvindt is in beheer van Staatsbosbeheer. De natuurlijke omgeving en relatie die wij met Staatsbosbeheer hebben willen we graag goed houden. We vragen daarom uw hulp om het gebied netjes en schoon achter te laten en afval in de afvalzakken te gooien.

Alvast bedankt voor de medewerking en tot ziens op 23 juni in het Bergse Bos in Bergschenhoek.

Sportieve groeten,

De wedstrijdcommissie van mountainbikeclub Dirty Hill