Verslag: Hurricanes @ LJC & 3-Nations Cup wedstrijd Vamberg

Training op parcours Bergschenhoek werpt vruchten af bij wedstrijd op Col du Vam

Onder begeleiding van Serge en Vincent ging de dinsdagtraining ondanks de geblesseerde trainer Len toch door en werden verschillende onderdelen van het parcours op hoge snelheid in tijdsblokken gereden. Tijdens deze training moesten Stan, David en Xavier (cat 6) flink afzien en werd de Col du Vam zoveel mogelijke nagebootst. Met veel zelfvertrouwen en vooral veel zin keken de jongens al uit naar de wedstrijd van zaterdag.

Vittoria redt wedstrijd Xavier

De aanloop naar de wedstrijd werd gekenmerkt door twee snakebites. Stan had er één tijdens de verkenning op vrijdag en Xavier tijdens het inrijden voor de wedstrijd. Dankzij het geweldige werk van de KNWU bandensponsor Vittoria die Xavier in 20 minuten voorzag van een nieuwe tubeless band, stonden er toch vier Hurricains aan de start. Deze band werd geheel kosteloos ter beschikking gesteld en was volgens Xavier de reden van zijn goede race.

De Hurricains cat 6 tijdens LJC TORQ Trophy Vam Berg

Met vier Hurricanes aan de start van de wedstrijd, mocht er aan het begin van de wedstrijd een flinke klim genomen worden (14%). Het was sowieso een wedstrijd waar het uithoudingsvermogen van de rijders flink op de proef gesteld ging worden. Met de vele hoogte meters die per ronde moesten worden beklommen en de vele stroken rockgardens was het een hele zware wedstrijd.

De start van 3 van de 4 Hurricanes waren geweldig. Mike moest beginnen aan een inhaalrace wat hem uiteindelijke een mooie 25st plek opleverde. Xavier kwam na de eerste rockgarden als 6de boven en eindigde uiteindelijk na een geweldige laatste ronde als 10de overal. David kwam tijdens de eerste ronde nog achter Xavier op een 7de plek boven, maar reed heel sterk naar een 5de plaats overal. Stan kwam na de eerste rockgarden als derde boven en bleef de gehele wedstrijd de nummer twee in het oog houden. Uiteindelijk een geweldige 3de plaats was zijn verdienste. Met drie rijders in de top 10 krijgen de Hurricanes zo langzamerhand echt de aansluiting bij de top van Nederland in Cat 6. Wie weet wat het seizoen nog gaat brengen.

Omdat het een 3-Nations wedstrijd was, stonden zondag ook weer Hurricanes aan de start. De wedstrijd was voor deze verslaggever net te ver (Wijster) om even heen en weer te rijden. Hopelijk hebben Nick, Rif en Jordy ook een lekkere wedstrijd gereden.
We kijken nu al uit naar onze thuiswedstrijd waar ook weer een hoop geklommen moet gaan worden. Wat zou het mooi zijn als er dan meerdere Hurricanes op het podium zouden staan. Maar eerst gaan de Hurricanes aanstaande zaterdag naar Sittard om de strijd op het parcours van Watersley.