Verslag: Hurricanes @ LJC wedstrijd in Sittard

Op zaterdag 6 mei 2023 mochten de Hurricanes cat. 6 zich weer melden in Sittard voor een nieuwe wedstrijd.

Uitdagend parcours

De aankomst met de auto om het klooster heen, was al net zo indrukwekkend als het parcours. Dit parcours had werkelijke alles. Steile klimmen, een rockgarden omhoog rijden, drops, een wallride, een pumptrack en een gevaarlijke steile rockgarden omlaag. Wij waren blij dat we samen waren gekomen en het moederhart van mijn vrouw niet op de proef werd gesteld. Na het inrijden bleek dat de Hurricains weer goed getraind waren en allemaal de A-lijnen konden rijden. Sterker nog ze vonden het zelfs jammer dat er een aantal nog moeilijkere onderdelen niet in hun parcours zaten maar op zondag bij de junioren en nieuwelingen wel.

Sterke prestaties

Na de start werd al snel duidelijk dat de luxe van drie rijders bij de top 10 niet haalbaar was deze week. Mike en Xavier reden voor een plek bij de top 20 en Stan en David (nu in de clubkleuren van Dirty Hill) reden in de top 10. Sterker nog Stan reed na de eerste ronde op de tweede plaats en daar waar de Belg Tijl vorige week de nummer twee op 3 min 30 reed, eindigende Stan op een tweede plaats met maar net iets meer dan een minuut achterstand en bijna een minuut voorsprong op de nummer drie.

David reed weer een hele sterke constante race en eindigde uiteindelijk op een mooie 7de plaats. Xavier moest het deze race doen met een 17de plek, maar was na afloop vooral trots dat hij hier alles had kunnen rijden. Mike reed een goede race waarbij zijn eindpositie plek 21 werd. Dat uitrijden al een verdienste was, bleek wel uit het feit dat er elke categorie redelijk wat uitvallers en blessures waren. Gelukkig is dat onze jongens bespaard gebleven.

Komende weken

Nog twee wedstrijden te gaan en dan moet er geknald worden bij de LJC op ons eigen parcours in Bergschenhoek. Volgende week gaan we naar Arkel (misschien zondag nog wel een deelname aan de ZH-cup) en daarna naar Oss. Hopelijk zien we jullie daarna bij Bergschenhoek.

Foto’s en video’s

Jouw verslag op de website?

Naast de clubleden die in bovenstaand verslag staan genoemd, zijn er natuurlijk nog veel meer clubleden die deelnemen aan wedstrijden. Ben jij één van die clubleden en zou jij de andere leden ook willen laten weten over jouw deelname? Neem dan contact op met de webredactie van Dirty Hill; wij ontvangen jouw verhaal en foto’s/filmpjes namelijk graag!