Verslag: Hurricanes @ LJC wedstrijd in Oss (incl. video)

Goede generale repetitie Hurricanes

De Hurricains waren het afgelopen weekend op het motorcross terrein in Oss een LJC wedstrijd aan het rijden. Van onze eigen parcoursmaster Ben hadden we tijdens de LJC Dirty Hill training op Hemelvaartsdag al gehoord dat dit parcours altijd goed ligt bij de Dirty Hill rijders.

Vóór de wedstrijd van de Hurricanes zagen we bij wedstrijden in andere categorieën Owen door materiaalpech zijn derde plek verspelen, Erik winnen en Ruben een mooie 11de plek behalen. De woorden van Ben leken te kloppen en dat gaf onze Hurricanes hoop.

Wedstrijdverloop categorie 6

De start met twee scherpe grindbochten ging gelukkig goed en na één volle ronde reden er drie Hurricanes binnen de top 12. Na de tweede ronde nam Stan zelfs de leiding en reed Xavier op plek 5 met daar achter onze diesel David. Jammer genoeg kon Mike zijn krachten niet kwijt, door een niet goed functionerend voorblad liep zijn ketting er drie keer af. Hierdoor eindigde hij op een 22st plaats.

Xavier en David bleven met een groep strijden voor de plekken 5 t/m 12. Hier kon David weer op zijn sterke slotronde rekenen en kwam hij tot de 7de plek. Xavier had iets teveel met zijn krachten gegooid in het begin van de wedstrijd en kwam in de slotronde net te kort en werd 9de. De topper van de dag was toch wel Stan. Hij reed vier ronden aan kop en maakte het de Nederlands kampioen (Thijmen) erg zwaar. Jammer genoeg had Thijmen in de laatste ronde nog een versnelling waar Stan geen antwoord op had. Hij moest genoegen nemen met een verdienstelijke tweede plaats.

De gehele race lieten onze Dirty Hill Hurricanes zich goed zien en met drie rijders binnen de top 10 werd er al gedroomd van een geheel Dirty Hill podium bij de thuiswedstrijd.

Volgende stop: Bergschenhoek

Hopelijk kunnen ze deze vorm minimaal vasthouden en volgende week weer knallen. De woorden en de plannen zijn er, nu de uitvoering nog. Met de vele korte klimmetjes en singletracks was het parcours wel vergelijkbaar. Ze miste alleen de start omhoog. Deze heeft Ben op verzoek van de Hurricanes dit jaar toch weer opgenomen in het parcours. De plannen waren anders, maar het thuisvoordeel is weer hersteld.

Na de race in Oss herstelden de kinderen snel en gingen ze voor de verandering lekker klimmen en springen op de motorcrossbaan met hun fietsen. Waar halen ze de energie vandaan en wat is het leuk om al die rijders van verschillende ploegen samen te zien spelen/fietsen.

Gisteren (dinsdag) hebben de Hurricanes nog getraind voor de thuiswedstrijd en ook morgen (donderdag) gaan ze nog gericht trainen. Hopelijk kennen ze dan de ideale lijnen en standen van hun versnelling.

Vergeten jullie je niet op te geven als vrijwilliger, want zonder jullie hulp is een thuiswedstrijd niet mogelijk.

Tot zaterdag,
De (ouders van de) Hurricanes

Video: Compilatie categorie 6