NK Veldrijden in Zaltbommel

Het tweede weekend van januari staat traditiegetrouw in het teken van de nationale kampioenschappen veldrijden. De Nederlandse titelstrijd vond plaats in het Gelderse Zaltbommel. Onder zware en vooral natte, modderige omstandigheden kwamen drie renners van onze club Dirty Hill in actie.

Voor Joachim, Mike en Julian was het een hele beleving om op hetzelfde parcours als de eliterenners het Nederlands kampioenschap voor de Nieuwelingen te rijden. Het parcours bestond na alle regen grotendeels uit dikke modder, waarin je bijna tot je knieën wegzakte. De wedstrijd duurde lang en was zwaar onder deze omstandigheden en bestond uit lange stukken rennen met de fiets. Het technisch en zware parcours was uitgezet in de uiterwaarden langs de rivier De Waal en wanneer er een groot schip langs kwam, stond het parcours zelfs onder water.

Het veldrijden vormt een mooie en leerzame afwisseling met het mountainbiken. De jongens hebben afgelopen periode hard getraind en dat was zichtbaar in de resultaten. Ondanks de zware omstandigheden en de grote kans op materiaalpech hebben alle drie de jongens mooie klassering gereden (8e, 35e en 22e).

Op naar het volgende NK, maar dan weer op de MTB!