Het bestuur stelt zich voor…

Een vernieuwd bestuur

Sinds de ledenvergadering van november 2021 heeft Dirty Hill een vernieuwd bestuur, met vertrouwde en nieuwe gezichten. De hoogste tijd dat zij zich voorstellen! 

Om duidelijk te hebben welk bestuurslid voor wat het aanspreekpunt is, heeft het bestuur de taken onderling verdeeld. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van de portefeuilles per bestuurslid. 

Wat doet het bestuur?

Dirty Hill is een vereniging en is in die hoedanigheid een ‘rechtspersoon’. Het bestuur is de interne (naar de leden en commissies) en externe (bv. Staatsbosbeheer en sponsoren) vertegenwoordiging van deze rechtspersoon. Kort gezegd komt het er op neer dat het bestuur zorg draagt voor het beleid en de continuïteit van de club. 

Het bestuur komt maandelijks bij elkaar in de vorm van een bestuursvergadering. Tijdens deze bestuursvergaderingen worden allerlei actuele onderwerpen besproken en actiepunten bepaald. Tussen de bestuursvergaderingen door hebben de bestuursleden veel contact met elkaar en andere personen binnen de club, zoals met leden van de verschillende commissies.

Wie zijn de bestuursleden?

Om je een idee te geven wie de bestuursleden zijn, stellen zij zich hieronder een je voor.

Fred Barendse (voorzitter) 


Na een a-sportief leven ben ik in 2014 op de mountainbike gestapt, en ik vond het fantastisch: lekker buiten, intensief, uitdagend en in de natuur! Ik vind het heerlijk om lange afstanden te mountainbiken, zoals XC-marathons.

Dirty Hill is een superleuke vereniging met een fijne sfeer. Als voorzitter zal ik er op letten dat het ook zo blijft. Er gaan veel dingen goed binnen de club, maar uiteraard kunnen er altijd dingen nóg beter.  Als je suggesties hebt waar het beter kan, hoor ik het graag. Want samen met de andere bestuursleden, commissies, vrijwilligers, leden en sponsors zet ik me in voor maximaal mountainbikeplezier voor alle leden.

Maurits Mousset (penningmeester) 


In 2012 ben ik in aanraking gekomen met het mountainbiken. Door met oud-collega’s mee te gaan naar Duchenne Heroes als ploegleider/verzorger. Met de intentie om het jaar daarop mee te rijden heb ik een mountainbike gekocht en ben ik lid geworden van Dirty Hill. Ondertussen minder fanatiek op de fiets. Maar met veel energie via wedstrijdcommissie sinds 2018 in het bestuur. Daarbij regel ik de financiële afwikkeling als penningmeester en combineer ik dit met de ledenadministratie.

Joost Vrancken Peeters (algemeen bestuurslid)


Van huis een tennisser en hardloper, dwong een knieblessure mij op de racefiets. Om in de winter ook te blijven fietsen kocht ik een mountainbike. Maar op de weg vond ik al gauw saai en na wat zoeken op internet zag ik dat er een super mooi parcours dicht bij mijn huis was. Na een heerlijk eerste rondje, en een dochter die goed bevriend is met de dochter van Ron, was de weg naar Dirty Hill snel gevonden.  Mountainbiken blijft heerlijk, lekker in de natuur ontspannen en je conditie blijft ook nog eens op peil. Dus wat wil een mens nog meer

Wat mij aan Dirty Hill meteen opviel was de open sfeer, tijdens mijn eerste kennismakingsronde op zondag kreeg ik meteen het gevoel dat ik echt welkom was (terwijl ik er nog niets van maakte). De sfeer dat iedereen welkom is en dat er voor iedereen een plek is om een lekker te mountainbiken, vind ik heel belangrijk. 

Wilko Evers (algemeen bestuurslid)


Na een veel te lange ‘sportpauze’ heb ik rond mijn 40e de stoute schoenen aangetrokken en een mountainbike gekocht. Ruim 15 jaar verder verdeel ik de tijd tussen mtb en racefiets en ligt mijn focus op de langere afstanden. Lekker (up tempo) toeren met fietsvrienden en fit blijven zijn mijn belangrijkste motivaties. 

Na enkele jaren wedstrijdcommissie ben ik een jaar of 5 geleden overgestapt naar de Toercommissie. De informele en ongedwongen sfeer binnen de club spreekt mij erg aan. De lat hoeft niet altijd hoog te liggen (maar mag wel). Als algemeen bestuurslid heb ik de wedstrijdcommissie en toercommissie onder mijn hoede.   

Richard van de Velde (algemeen bestuurslid)


Ik zit al sinds 1991 op een mountainbike, al heette dat toen een ATB. Apetrots op mijn Specialized Rockhopper was ik destijds en al snel zocht ik een club om mijn passie te delen met andere offroad gekkies. Dirty Hill was nog maar net opgericht en al snel zat ik in de toercommissie. Na een paar jaar maakte ik een harde smak met mijn fiets in Frankrijk en moest ik helaas (tijdelijk gelukkig) even mijn hobby onderbreken.

Hoewel ik na ruim anderhalf jaar op een nieuwe mountainbike was gestapt, deze keer met een verende voorvork, had ik niet meer de behoefte aan lid zijn van een club en heb ik een aantal jaar vooral met mooi weer en in vakanties gereden. Daarna kreeg ook nog eens ernstige slijtage aan mijn heup en was gewoon fietsen zelfs lastig. Na een onverwachte optie op een risicovolle operatie in België in 2004 behoorde mountainbiken ineens weer tot de mogelijkheden! Ik besloot na een proefrondje op een geleende fiets direct weer lid te worden en kocht een 29’er hardtail. Binnen enkele weken had ik contact met een groep actieve leden en reed ik met veel plezier mijn toertochten en parcoursen in Nederland met een groep nieuwe vrienden. En als lid van een club denk en doe ik graag mee met organiseren en werd ook lid van de Toercommissie. Ook de oproep van het bestuur om mij daarin nuttig te maken kon ik niet afslaan.

De afgelopen jaren verlegde ik mijn interesse zich steeds meer naar het technischere trailwerk en was ik steeds vaker over de landsgrenzen te vinden, dus kwam er een fiets voor het zwaardere werk en ben ik samen met Ben en Damir begonnen met de Funduro commissie. Dirty Hill is een laagdrempelige, open en zich ontwikkelende club, daar ben ik trots op!

Peter Berger (secretaris)


Als klein jongetje was ik al veel op mijn crossfiets te vinden en toen ik een jaar of veertien was, kocht ik mijn eerste (tweedehands) mountainbike. Nadat ik met vrienden een keer op het parcours in Bergschenhoek was geweest, was ik verkocht. Niet veel later kocht ik mijn eerste (nieuwe) stalen Trek en op mijn zestiende werd ik lid van Dirty Hill, waarna ik af en toe XC-wedstrijden reed. Hoewel ik vanwege andere hobbies en een studie soms meerdere jaren achter elkaar nauwelijks op de mountainbike zat, ben ik altijd lid gebleven en een jaar of 12 geleden weer actief gaan mountainbiken. Inmiddels ben ik meer dan 23 jaar lid.

In de afgelopen jaren heb ik diverse activiteiten uitgevoerd voor de club. Denk hierbij aan de ledenadministratie voeren, de websites van de club (incl. webshop voor clubkleding) bouwen/beheren, training geven en de interne en externe communicatie verzorgen. Vandaar ook dat ik binnen het bestuur het aanspreekpunt ben voor de communicatie, website, social media en de clubkleding.

Van oorsprong ben ik een XC-er die van hard fietsen houdt, maar door de aanschaf van een Enduro-fiets ben ik sinds 2020 ook gek op het rijden van uitdagende Enduro-trails en sluit ik regelmatig met veel plezier aan bij de activiteiten van de Funduro commissie.

Verdeling portefeuilles

Ieder bestuurslid heeft een bepaald aandachtsgebied in zijn portefeuille waarvoor hij het aanspreekpunt is. Hieronder zie je hoe de aandachtsgebieden zijn verdeeld.

 

Aandachtsgebied

Aanspreekpunt binnen bestuur

Trainingen jeugd (incl. wedstrijdkids)

Fred Barendse

Trainingen volwassenen

Richard van de Velde

Wedstrijdcommissie

Wilko Evers

Toercommissie

Wilko Evers

Fundurocommissie

Richard van de Velde

Baancommissie

Richard van de Velde

Jeugdcommissie

Fred Barendse

Off-bike events

Joost Vrancken Peeters

Sponsoring

Joost Vrancken Peeters 

Clubkleding

Peter Berger

Communicatie (incl. Social Media & website)

Peter Berger