Clubweekend 2022 voor volwassenen naar Monschau (Eifel). Inschrijving gesloten.

Beste leden,

Na twee geslaagde edities in Winterberg verblijven we dit jaar wederom in het gastvrije und immer gemütliche Duitsland: we gaan naar Monschau in de Eifel!

Het gebied heeft voor elk niveau en voorkeur veel te bieden. Zo kun je er prachtige toertochten maken of een uitstapje maken naar bikepark Hürtgenwald.

De inschrijving is gesloten. De animo is naar verwachting weer groot en we hebben maximaal 45 slaapplaatsen (zie ook onder het kopje “verblijf”). Uiteraard geldt nog steeds dat het doorgaan van dit weekend afhankelijk is van de mogelijkheden en beperkingen i.v.m. corona (zie ook onder “inschrijven”).

 

Wanneer?

Het clubweekend in de Eifel vindt plaats van vrijdag(middag/avond) 20 t/m zondag 22 mei 2022.

Wat gaan we dit jaar doen?

Er wordt – ruim een half jaar na de laatste editie – weer een prachtig clubweekend georganiseerd exclusief voor onze leden. Het weekend vindt plaats op nieuw terrein: Monschau in de Duitse Eifel. Dat is slechts een dikke 250 kilometer en 3 uur rijden vanaf Rotterdam. Het stadje Monschau is zeer pittoresk en de omgeving is wonderschoon en niet in de laatste plaats: er zijn legio MTB routes. 

De komende tijd gaat de ToerCo het weekend weer goed voorbereiden door een mooie selectie van routes paraat te hebben voor alle niveaus en voor alle weersomstandigheden.

Het recept is inmiddels beproefd: Op zaterdag rijden we gezamenlijk in verschillende groepen, opgedeeld naar niveau en niet te groot. We kiezen dan doorgaans op de zaterdag voor een lekker lange route voor de sterke verhalen einde van de middag en de avond. Op vrijdagmiddag en zondagochtend wordt er ook gebiked, maar dat is wat minder strak georganiseerd. Hoewel, vrijdag zijn de meeste deelnemers al rond 12:00 ter plekke voor een rit en zondag is vaak een kleine editie van de zaterdag maar dan zonder de lange napret want we moeten dan allemaal weer naar huis. Zie voor een sfeerimpressie de foto’s van het clubweekend in 2019 en 2021. Verdere details volgen via de nieuwsbrieven die deelnemers ontvangen na de inschrijving.  

Verblijf

Tijdens het clubweekend verblijven we in Hotel De Lange Man, net even buiten Monschau. Dit lijkt ons een prima uitvalsbasis voor een Dirty Hill clubweekend. Het hotel wordt gerund door Nederlanders, er is een flinke stallingsruimte voor de bikes en het terras, de eetzaal, de bar en de pooltafel zijn top. Enkele Dirty Hillers hebben al goede ervaringen met dit hotel.

We verblijven er twee nachten, inclusief ontbijt op zaterdag en zondag en een diner op zaterdagavond.  De ervaring leert dat enkele deelnemers op vrijdag pas laat aankomen. Het diner op die vrijdagavond is daarom voor eigen rekening. Drank buiten het diner om is ook voor eigen rekening.

In het hotel hebben we de beschikking over 2-persoons kamers.  

Wat kost het?

Het wordt steeds lastiger om voor ons geschikte accommodaties te vinden die het mogelijk maken om het clubweekend onder de € 100,- te kunnen aanbieden. Daarbij zoeken we steeds naar een locatie waar uiteraard fijn gebiked kan worden en waar we met een flinke groep welkom zijn.

Dit maakt dat het clubweekend dit keer komt op  €125,- per persoon. Eigenlijk is het duurder, maar Dirty Hill legt nog wat tientjes bij.

Hiervoor krijg je 2 overnachtingen inclusief 2x ontbijt en 1 diner (incl. drank tijdens het diner). Ook de toeristenbelasting is inbegrepen.  

Wat krijg je niet: de reis naar Monschau, eten en drinken buiten het arrangement, kaarten, reisverzekering.

Inschrijven

De inschrijving is mogelijk voor volwassenen en jeugd vanaf 15 jaar. Lidmaatschap van Dirty Hill is een vereiste. De inschrijving sluit op 17 maart 2022. Bij het inschrijven dien je – evenals bij de laatste edities – direct te betalen. Pas na betaling is je inschrijving definitief. Indien het weekend onverhoopt niet kan doorgaan voor de groep door corona, dan retourneren we het inschrijfgeld en biedt het hotel ons een andere datum aan.

Bij individuele annulering na 20 maart en dus na onze aanbetaling, kunnen we nog slechts zo’n 50 euro terugstorten en in de laatste week voor 20 mei niets meer. Wat in zo’n geval natuurlijk wel kan is iemand anders van Dirty Hill jouw plekje op de lijst laten innemen en de financiën onderling regelen.

De inschrijving is gesloten.

Na het inschrijven ontvang je enkele nieuwsbrieven t.b.v. verdere informatie (m.b.t. accommodatie, eten, routes, activiteiten, aankomst, ect.). Zoals gebruikelijk, volgen we de plaatselijke (corona)regels. Mocht je nog een vraag hebben, dan kun je altijd een e-mail sturen naar de toercommissie.

Wij hopen dat ook dit jaar weer veel leden zich aanmelden voor dit grootse mountainbikefeest.

Met sportieve groet,

De Toercommissie

Jaco de Koning, Wilko Evers en Helmut de Hoogh