4 juli 2021: clubtocht Trans Salland (Holterberg)

Na het succes van de Trans Utrechtse Heuvelrug in 2019, organiseert de toercommissie een nieuwe Trans toertocht. Dit keer verplaatsen we ons één dag naar het Sallandse Heuvelrug.

De tocht bestaat uit 3 afstanden (33km – 58km – 77km). Je kan zelf bepalen welke afstand je wilt rijden. De tocht is geschikt voor jong en oud, fully of hardtail, Fat Albert of Furious Fred, kortom: voor alle Dirty Hill leden!

De Trans Salland vindt plaats op zondag 4 Juli 2021. Meld je s.v.p. via onderstaand formulier aan als je meegaat.

GPS toer

De Trans Salland is een GPS-toer; dat wil zeggen dat je GPS navigatie nodig hebt om de route te kunnen volgen. De benodigde .GPX-bestanden kun je hieronder downloaden. Omdat je navigatie in de war kan raken als je meerdere keren langs dezelfde plek komt, hebben we ook kaartjes van de te volgen route gemaakt.

Heb je (nog) geen GPS? Geen nood, de ervaring leert dat er voldoende mensen zijn die wél een GPS bij zich hebben. Maak dan wel onderling de afspraak dat je bij elkaar blijft.

De routes

De Trans Salland gaat over 3 vaste MTB-routes, namelijk Rijssen – Holten en Hellendoorn. Na iedere route kan je zelf bepalen of je de volgende aansluitende route gaat doen, waardoor je zelf bepaald welke afstand je gaat doen. 

Afstand 1 (Rijssen): 33 km

Vanaf het startpunt op de Holterberg fietsen we naar ons eerste route, die van Rijssen. De route van Rijssen gaat onder andere over de Friezenberg en Rijsserberg. Rondom de beide bergen bevinden zich leuke singletracks die door de bossen en heidegebieden gaan.  

PDF met routes  GPX afstand 1 – 33km

Afstand 2 (Rijssen – Holten): 58 km

Na de route van Rijssen, fietsen we terug naar Holten. Je kan dan kiezen om de route Holten te doen of dat je terug gaat naar de auto. De route van Holten is met blauwe pijlen aangegeven en gaat over diverse paden op de Holterberg. Halverwege de route kan je kiezen of je de route van Hellendoorn (paarse route) wil gaan doen.   

PDF met routes GPX afstand 2 – 58km

Afstand 3 (Rijssen – Holten – Hellendoorn): 77 km

De Route Hellendoorn staat hoog aangeschreven en gaat over het noordelijk deel van Sallandse Heuvelrug. De route is zeer gevarieerd met klimmetje en afdalingen en leuke singletracks

PDF met routes GPX afstand 3 – 77km

Start en finishlocatie

Alle routes starten en eindigen bij:

Restaurant Buitengewoon Holten
Holterbergweg 11A
7451 JL Holten

Bij het restaurant is voldoende parkeergelegenheid.

Na afloop is het natuurlijk leuk om na te praten en wat te drinken bij het restaurant.

Starttijd

We starten om 09.45 uur. Zorg s.v.p. dat je rond 09.15 uur aanwezig bent, zodat je om 09.45 helemaal klaar bent voor vertrek.

Kinderen

De tocht is ook geschikt voor kinderen. Je bent echter zelf verantwoordelijk voor de inschatting van wat je kind aankan en de begeleiding van je kind. Vanuit de toercommissie is er geen begeleiding specifiek voor kinderen.

Vervoer

We gaan ervan uit dat eenieder zelf naar de startlocatie reist. Mocht je nog plek in de auto over hebben óf graag met iemand willen meerijden, dan kun je dat in het inschrijfformulier aangeven. Indien nodig zal de toercommissie hierin bemiddelen.

Vergunning

Voor het mountainbiken op de Sallandse Heuvelrug is geen vignet nodig.

Aanmelden

Graag willen we weten wie er deelnemen aan deze toer. Wil je daarom onderstaand formulier invullen?