Inschrijving geopend: clubweekend Winterberg

Clubweekend 2021 voor volwassenen – Wieder Winterberg!

Naar aanleiding van de grote belangstelling voor het clubweekend (o.b.v. de oproep van 29 april meer dan 40x “Ja”) pakken we maar direct door met de echte inschrijving.

Let op: als je in de afgelopen weken jouw interesse al kenbaar had gemaakt, dien je je alsnog in te schrijven d.m.v. het formulier (zie button onderaan deze pagina). 

Wacht niet te lang met inschrijven, de animo is groot en we hebben maximaal 60 slaapplaatsen (zie ook onder het kopje “verblijf”). Uiteraard geldt nog steeds dat het doorgaan van dit weekend afhankelijk is van de mogelijkheden en beperkingen i.v.m. corona (zie ook onder “inschrijven”).

Wat gaan we doen?

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 oktober 2021 wordt er – na een jaar zonder – weer een prachtig clubweekend georganiseerd exclusief voor onze leden. Het weekend vindt plaats op bekend terrein: Winterberg in het Duitse Sauerland. Dat is zo’n 350 kilometer en 3,5 uur rijden vanaf Rotterdam. Het toeristenplaatsje Winterberg is al jaren samen met Willingen het dichtstbijzijnde skigebied voor Nederlanders. En waar je lekker kunt skiën kun je altijd ook prima mountainbiken! Sterker nog, in dit gebied wordt de komende jaren het grootste mtb-routenetwerk van Europa gemaakt. Daarnaast kent Winterberg een serieus bikepark en Willingen hele chique flowy downhill trails.

In 2019 hebben we een heerlijk weekend gehad op de trails, het bikepark, het zomerse weer en het terras van Hotel Altastenberg. De komende tijd gaat de ToerCo het weekend weer goed voorbereiden door een mooie selectie van routes paraat te hebben voor alle niveaus en voor alle weersomstandigheden.

In de omgeving liggen diverse routes die voor iedereen te rijden zijn. Op zaterdag rijden we gezamenlijk in verschillende groepen, opgedeeld naar niveau en niet te groot. We kiezen dan doorgaans voor een lekker lange route voor de sterke verhalen aan het einde van de middag en de avond. Op vrijdagmiddag en zondagochtend wordt er ook gebiked, maar dat is minder strak georganiseerd. Hoewel, zondag is vaak een kleine editie van de zaterdag maar dan zonder de lange napret want we moeten dan allemaal weer naar huis. Vrijdag(middag) zijn het bikepark en het hotel prima plekken om elkaar te vinden en de rest van de dag (fietsend) in te vullen. Zie voor een sfeerimpressie de foto’s van het clubweekend in 2019. Verdere details volgen via de nieuwsbrieven die deelnemers ontvangen na de inschrijving. 

 

Verblijf

Tijdens het clubweekend verblijven we evenals in 2019 in Hotel Altastenberg, enkele kilometers buiten Winterberg. Dit is een prima uitvalsbasis gebleken voor een Dirty Hill clubweekend. Het hotel wordt gerund door Nederlanders, er is een flinke stallingsruimte voor de bikes en het terras, de eetzaal, de bar en de pooltafel zijn top. Ook fijn is het feit dat we er voor een sympathieke prijs kunnen verblijven!

We verblijven er twee nachten, inclusief ontbijt op zaterdag en zondag en een diner op zaterdagavond.  De ervaring leert dat enkele deelnemers op vrijdag pas laat aankomen. Het diner op die vrijdagavond is daarom voor eigen rekening. Drank buiten het diner om is ook voor eigen rekening.

In het hotel hebben we de beschikking over een mix van 1- en 2-persoons kamers met een uitwijk naar familiekamers (3-4 persoons) als we boven de 50 deelnemers zitten.

Wat kost het?

Simpel: € 85,- per persoon.

Hiervoor krijg je 2 overnachtingen inclusief 2x ontbijt en 1 diner (incl. drank tijdens het diner). Ook de toeristenbelasting is inbegrepen.

Wat krijg je niet: de reis naar Winterberg, eten en drinken buiten het arrangement, kaarten, pas skilift, reisverzekering.  

Inschrijven

Door het inschrijfformulier in te vullen, kan je deelnemen aan dit clubweekend. De inschrijving geldt alleen voor volwassenen en met uitzondering jeugd vanaf 15 jaar, die lid zijn van de club. De inschrijving sluit op 30 juni 2021. Bij het inschrijven dien je – evenals bij de laatste editie – direct te betalen. Pas na betaling is je inschrijving definitief. Indien het weekend onverhoopt niet kan doorgaan ontvang je het overgemaakte bedrag snel weer terug. 

Naar formulier

In de periode na het inschrijven ontvang je enkele nieuwbrieven t.b.v. verdere informatie (m.b.t. accommodatie, eten, routes, activiteiten, aankomst, ect.). Mocht je nog een vraag hebben, dan kun je altijd een e-mail sturen naar de toercommissie.

Wij hopen dat veel leden zich aanmelden voor dit grootse mtb-festijn.

Met sportieve groet,

De Toercommissie

Jaco de Koning, Wilko Evers, en Helmut de Hoogh