Marathons rijden met Dirty Hill

Toe aan een nieuwe uitdaging op de mountainbike? Doe mee met de Dirty Hill Marathon Club!

Het doel is om in 2020 met zoveel mogelijk Dirty Hillers marathons te gaan rijden. De Dirty Hill Marathon Club heeft voor 2020 alvast acht leuke marathons geselecteerd, die alle plaatsvinden in de mooiste mountainbikeomgevingen van Nederland.

Een XC-marathon rijden is geen eitje. Je moet er goed voor getraind zijn. Een marathon is minimaal 70 of 100+ km. Een aantal marathons zijn wedstrijden, andere hebben een wat meer recreatief karakter. Vaak gelden er wel tijdslimieten wanneer je binnen moet zijn. 

Je bepaalt uiteraard zelf welke marathon(s) je wilt doen en welke afstand je daarbij wil afleggen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je inschrijving bij de organisatie.

WhatsApp-groep

Voor de Dirty Hill Marathon Club is een WhatsApp-groep opgericht. Daarin kunnen afspraken worden gemaakt om samen te trainen, af te stemmen welke marathons er worden gedaan en om te carpoolen. Je kunt je aanmelden voor de WhatsApp-groep door een mailtje te sturen naar Fred Barendse of hem een appje te sturen (als je zijn telefoonnummer al hebt).

Op de agenda staan de volgende marathons:

7 maart 2020 Bike Marathon Apeldoorn (*)
5 april 2020 Hel van Groesbeek (*). Tickets zijn al uitverkocht, misschien nog op marktplaats.
? mei 2020 MTB Marathon Bergschenhoek. 15 rondjes over parcours Bergschenhoek. Exacte datum is nog niet bekend.
7 juni 2020 Montferland MTB Marathon (*)
20 juni 2020 Hel van Ede – Wageningen
4 juli 2020 Marathon Amerongse Berg (*). Tevens open NK.
6 sept 2020 MCO Marathon Oss (*)
11 okt 2020 Bart Brentjens Challenge

(*) Deze 5 wedstrijden tellen mee voor de MTB Marathon Cup. Als je opgenomen wil worden in het  klassement van de MTB Marathon Cup, kun je je daar kosteloos voor aanmelden via de site www.mtbmarathoncup.nl. Daarnaast dien je je voor elke marathon apart in te schrijven bij de betreffende organisatie.