Verslag en uitslagen Dirt Cup #2 Eliminator

Verslag

Op woensdagavond 16 mei is de tweede Dirt Cup wedstrijd verreden op een zeer winderig (en daarmee ijskoude) Middenberg.

Met een klein groepje mensen is het parcours uitgezet en deels nog extra gemaaid. Dank aan deze mannen die de wedstrijdcommissie hebben geholpen, zonder hen zou het niet gelukt zijn!

Rond half 7 kwamen de eerste jeugdleden aan en konden zij het parcours verkennen, net over zevenen startten zij met de wedstrijd, waarbij Harry als voorrijder de kids de weg wees. Harry moest wel even doortrappen ????.

De achterhoede werd geholpen door Fred en Edgar, wat niet helemaal lukte, want we zagen Rosalie en Piers ineens tegen de route in komen… Gelukkig konden zij ook hun weg vervolgen. Het was leuk om te zien dat de verschillende categorieën (Little Alberts, Rocket Ron’s en Racing Ralph) ook elkaar nog uitdaagden!

De volwassenen konden om 20.11 uur starten, de eerste rij startte wat langzaam, waardoor de achtersten nog even moesten wachten, maar toen ze weg waren, toen zat de snelheid er ook echt goed in! Wow, wat een snelheid mannen! En wat maakten jullie het de jury nog lastig door in de eerste en tweede ronden met zo’n 10 tot 15 man als kopgroep langs te razen… Een MyLaps systeem had best handig geweest.

Ondertussen besloot er ook nog iemand om ondersteboven van het talud te schuiven en de flora en fauna te inspecteren. Na een zielige “Help, help me….” heeft er 1 rijder zijn wedstrijd tijdelijk onderbroken om deze Dirty Hiller met fiets weer naar boven te helpen, waarna de EHBO het betere verbandwerk heeft verricht.

Na enkele keren groepjes van laatsten uit de wedstrijd te halen bleef er een kopgroep over van 7 man. Max, Marco, Peter, Richard A., Adriaan, Leon en Dennis. Zij mochten nog 2 ronden rijden. En wat doet Max dan, wanneer hij nog maar 2 rondjes hoeft? Die versnelt nog even flink om Dennis uiteindelijk toch nog even te lappen.

Voor de huldiging van de volwassen rijders heeft Lars nog even op het podium gestaan om zijn project de Alpe d’HuZes met een team van het Grafisch Lyceum Rotterdam onder de aandacht te brengen. Hij gaat 6x de Alpe d’Huez op fietsen om zo veel mogelijk geld op te halen voor het kankerfonds. Hij en zijn mede teamgenoten kunnen elke donatie zeer waarderen en hoopt op nog meer sponsors vanuit Dirty Hill. Het streefdoel als team is om € 22.500,00 op te halen. Via deze link kun je Lars steunen.

Allen bedankt voor de gezellige wedstrijd, de hulp vooraf, maar ook bij het opruimen. Tot Dirt Cup #3 (Enduro) op zondag 3 juni!

Uitslagen

Categorie#Naam
Little Albert1Robin van Bruggen
Little Albert2Xander van Waardenburg
Little Albert3Quino da Encarnacao
Little Albert4Rosalie van Bruggen
Little Albert5Hanna Barendse
Rocket Ron1Björn van Waardenburg
Rocket Ron2Rick Barendse
Rocket Ron3Julian te Winkel
Rocket Ron4Xavier Voogt
Rocket Ron5Luc Jonkers
Rocket Ron6Piers van Vliet
Racing Ralph1Jesse Breestraat
Dirty Dan1Sterrin de Vogel
Fat Albert1Ernst-Jan van der Laan
Fat Albert2Pascal vd Bruggen
Fat Albert3Edgar van Waardenburg
Fat Albert4Ido Bikker
Fat Albert5Richard vd Velde
Fat Albert6Marcel Verweij
Fat Albert7Lars Lopulan
Fat Albert8Richard Bos
Fat Albert9Richard de Haan
Fat Albert10Arno Boer
Furious Fred1Max van Boven
Furious Fred2Marco de Wit
Furious Fred3Peter Berger
Furious Fred4Richard Advocaat
Furious Fred5Adriaan van der Kooij
Furious Fred6Leon van der Ham
Furious Fred7Dennis Zuidmulder
Furious Fred8Patrick de Jong
Furious Fred9Sander Muis
Furious Fred10Harry Gijzen
Furious Fred11Ben Engelberts
Furious Fred12Jan-Diederik Kuiken
Furious Fred13Fred Barendse
Categorie#Naam

Klassement

Download klassement na DC II (PDF)

Foto’s

De foto’s die zijn gemaakt door Mike, vind je in het fotoalbum.

Foto’s Dirt Cup II Eliminator