Wedstrijdtraining voor jeugd

Beste jeugd en ouders,

Via dit bericht willen wij jullie informeren over een nieuwe jeugdtrainingsgroep bij Dirty Hill. Naast de trainingen op zondagmorgen en woensdagmiddag, gaan we starten met een groep op dinsdagavond. Deze training is gericht op een specifieke doelgroep.

Wat?

De bestaande training op zondag en woensdag zijn vooral gericht op het verbeteren van de technische skills. Dat is een belangrijke basis en dit willen we zeker zo laten. Met het groeien van de jeugdgroep, zien we ook een groep ontstaan die naast de trainingen ook veel plezier beleven aan regionale of nationale wedstrijden. Om hen daar in te laten verbeteren, vraagt andere vormen van training. Dat willen we gaan invullen met deze nieuwe groep.

Door wie?

Deze training zal in eerste instantie worden gegeven door Edgar van Waardenburg. Voor diegenen die hem nog niet kennen: Edgar is al geruime tijd lid van Dirty Hill. Een aantal jaar geleden zijn zijn eigen kinderen (Björn en Xander) aangestoken door het MTB-virus en hebben het wedstrijdrijden ontdekt. Om praktische redenen zijn zij begonnen bij RWV De Spartaan in Rijswijk, waar Edgar ook jeugdtrainingen verzorgde. Hierdoor was hij een periode minder actief binnen Dirty Hill, maar nu zijn kinderen de overstap hebben gemaakt naar onze vereniging wil hij zijn tijd en energie graag in onze jeugd steken.

Voor wie? 

De training is bedoeld voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar die wedstrijden (willen gaan) rijden of gewoon graag sneller willen worden. We houden rekening met het verschil in leeftijd, niveau en uithoudingsvermogen. Deze trainingen zijn anders dan de huidige en zullen intensiever zijn dan wat ze gewend zijn. Motivatie en drive vanuit het kind om sneller te willen worden is dan ook het allerbelangrijkste. 

Omwille van de veiligheid moet het kind wel instaat zijn om het parcours in Bergschenhoek zelf te kunnen rijden. 

Wat gaan we zoal doen?

  • Interval trainingen
  • Wedstrijdspecifieke oefeningen zoals ‘starten’, ‘sprinten’, ‘inhalen’, enz.
  • Met elkaar bezig zijn met wedstrijdvoorbereidingen en daarmee elkaar motiveren en uitdagen

Waar en wanneer?

Vanaf dinsdag 17 april starten we met deze training. Start van de training is 19:00u en het duurt tot 20:30u. De eerste trainingen zullen plaatsvinden in Bergschenhoek, later zullen we ook afwisselen met andere parcoursen in de regio zoals Vlaardingen, Zoetermeer, Rozenburg, etc.

Wil je meedoen? 

Neem dan contact op met Edgar. Dit kan door hem via het contactformulier een mailtje te sturen, hem te bellen of een berichtje te sturen (06 34038311).

Met vriendelijke groet,

Jeugdtrainers van Dirty Hill