UPDATE: MTB-toertocht Texel

Op de eerste zondag van december 2017 kleurt Texel weer geel-blauw. Het is een van de mooiste tradities van Dirty Hill om massaal de mountainbiketoertocht van Texel te rijden.

Vorig jaar hebben we overgeslagen, maar de tochten in de jaren daarvoor waren onvergetelijk. Natuurbeheerders, boeren en andere landeigenaren hebben speciaal hun terreinen opengesteld om Texel op een bijzondere manier te laten zien.

Aparte info jeugd (+ aanmelden)

De jeugdleden (en hun ouders) die deelnemen aan de toertocht, worden begeleid door Ernst Burgers. Voor hen geldt een ander verzamelpunt.

Meer info en aanmelden jeugd

Afstanden

Voor volwassenen zijn er meerdere afstanden, maar we gaan uit van 50 km. Wil je 70 km rijden? Dat kan alleen als je om 8:00 uur start (zie website organisatie).

Tijdens de tocht is er op twee plekken een eenvoudige ravitaillering (drankje/hapje). Alleen bij zeer slecht weer gaat de tocht niet door. We zullen daar, indien nodig, tijdig melding van doen op de website/Facebook-pagina.

Inschrijven toertocht

Inschrijven kan alleen bij het inschrijfpunt van de organisatie.

  • Locatie: kantine van HRTC DOK aan de Guldemondweg in Den Helder
  • Inschrijving is geopend: van 7:00 tot 8:50 uur

Parkeren: je kunt parkeren bij HRTC, maar dan moet je na de tocht vanaf de boot ook weer terugfietsen naar HRTC (+/- 4 km). Het is ook handig om (tijdig) te parkeren bij de boot (meer parkeerruimte) en dan vanaf daar naar HRTC te fietsen. Zorg wel dat je uiterlijk 8:45 bij HRTC bent! 

Startplaats, tijd en kosten

We starten om exact 9:00 uur vanaf de inschrijflocatie (HRTC DOK) in Den Helder. Hier vandaan vertrekken ook andere deelnemers. 

Vanaf het startpunt is het nog een stukje (+/- 4 km) fietsen naar de boot, die om exact 9:30 uur vertrekt.

De kosten (inclusief retourticket boot) bedragen €12,- (mogelijk is het minder op vertoon KNWU-lidmaatschapskaart).

Let op! Vertrek je (na inschrijving bij HRTC) toch vanaf de boot? Ga dan niet zelf de boot op, maar sluit aan bij de groep die vanaf HRTC komt. 

Geen training 3 december

De reguliere training van de jeugd en de Fat Alberts vervalt op zondag 3 december. We hopen op een zo massaal mogelijke deelname. Dat maakt de toertocht leuk en bijzonder.

Geen vervoer?

Wil je mee, maar heb je zelf geen vervoer? Probeer dit dan onderling met andere leden te regelen, bijvoorbeeld via de Facebook-groep of tijdens/na de training.

Meer info

Op de website van de organisatie kun je meer lezen over de toertochtwww.wstexel.nl

Wil je meer weten over de boot naar Texel? Kijk dan op www.teso.nl/nl/

Als je contact op willen nemen met de toercommissie van Dirty Hill, kun je dat doen via het formulier op deze website.


Noteer in je agenda: zondag 3 december – MTB-toertocht Texel