Uniek: drie clubleden Nederlands kampioen

Dirty Hill heeft dit seizoen maar liefst drie Nederlands kampioenen mountainbiken! Dat is een goede reden om jullie nader kennis te laten maken met deze clubgenoten: Hannah (18), Bibi (13) en Lauren (12).

Hannah van Boven

Hannah van Boven

Hannah van Boven werd op 16 juli 2017 in Landgraaf Nederlands Kampioene bij de Junioren Dames. Daarnaast is ze dit seizoen als 1e geëindigd in het eindklassement van de Beneluxcup. Een geweldige prestatie!

Als lid van een hele sportieve familie is sporten haar met de paplepel ingegeven. Hannah is begonnen met mountainbiken toen ze 7 jaar was. Sinds 2013 traint ze bij de Youngsters. Naast mountainbiken doet ze ook fanatiek aan veldrijden met de top van Nederland en België.

Bibi Verzijl

Bibi Verzijl

Bibi Verzijl werd op 30 september 2017 in Sittard Nederlands Kampioene in de categorie meisjes 13 jaar. Ze reed een mooie spannende wedstrijd op een zeer modderig en zwaar parcours. Vorig jaar reed ze maar drie wedstrijden en gaf de voorkeur aan veldrijden. Maar dit seizoen is ze ook bij de Youngsters gaan trainen en kreeg het mountainbikevirus te pakken.

Door haar enthousiasme, leergierigheid en doorzettingsvermogen is ze enorm gegroeid de afgelopen maanden met deze bijzondere overwinning als beloning.

Lauren Molengraaf

Lauren Molengraaf

Lauren Molengraaf werd op 30 september 2017 in Sittard Nederlands Kampioene bij de meisjes 12 jaar. Hiermee prolongeerde ze haar titel van vorig jaar. Kampioen worden is een kunst, maar kampioen blijven is extra bijzonder!

Lauren begon op 8-jarige leeftijd met mountainbiken bij Dirty Hill, bij trainer Richard de Haan. Elke woensdagmiddag ging ze met veel plezier naar de training, maar ze wilde graag meer. Sinds juli 2016 traint ze bij de Youngsters, zijn haar prestaties met sprongen vooruit gegaan en maakt ze haar ambities waar.

Twee verenigingen

Bibi en Lauren zijn ook al jarenlang lid van RWC Ahoy, waar ze wielrennen en veldrijden doen. Aangezien je van de KNWU maar voor één vereniging een wedstrijdlicentie krijgt, rijden zij wedstrijden niet in Dirty Hill tenue. Dat maakt hen echter niet minder trots op hun prestatie voor Dirty Hill, want tenslotte is dat dé mountainbike vereniging van Rotterdam!

Youngsters

Hannah, Bibi en Lauren trainen bij MTB CX Offroad Youngsters, onder begeleiding van Robert Huisman. Ze mountainbiken alle drie met veel plezier en enthousiasme. Dit heeft hen in combinatie met ambitie, doorzettingsvermogen en geloof in zichzelf de mooie rood/wit/blauwe trui bezorgd.

Social media

Mocht je onze kampioenen willen volgen via Social media dan kan dat via hun persoonlijke Facebook en Instagram accounts.

» Facebookpagina Hannah » Facebookprofiel Bibi » Facebookprofiel Lauren

» Instagram Hannah » Instagram Bibi » Instagram Lauren

Meer foto’s

Wil je meer foto’s van deze kampioenen bekijken? Ga dan naar het fotoalbum.

» Open fotoalbum

Meer weetjes

Hieronder nog enkele leuke wetenswaardigheden over onze kampioenen:

Naam

Hannah van Boven

Bibi Verzijl

Lauren Molengraaf

Woonplaats

Capelle aan den IJssel

Berkel en Rodenrijs

Capelle aan den IJssel

Geboortedatum

15 april 1999

12 juni 2004

5 oktober 2005

Broers/zussen

Broers: Max (22) en Valentijn (18)

Broer: Sten (16)

Broer: Alain (14)

Huisdieren

Honden: Sam & Toon

Hond: Vip

Katten: Catootje, Sammie en Mac

School

CIOS Breda/Goes, 2e jaar

Melanchton de Blesewick, brugklas mavo/havo

Thorbecke VWO Sportklas+, 1e jaar

Andere hobby’s

Gezellige dingen doen met vriendinnen, winkelen, oppassen en werken bij Euro Funcenter

Knutselen en koken

Voetballen, snowboarden, wakeboarden, hockey, tennis en sport in het algemeen

Lievelingseten

Spaghetti

Lasagne en spaghetti

Tagliatelle met zalmroomsaus

Vies eten

Paella en andere rijstgerechten

Rode kool

Haring

Waar heb je een hekel aan?

Onsportief gedrag

Te laat komen

Verliezen, maar het hoort bij sport

Wat wil je later worden?

Topsportster en werkzaam blijven in sportbranche

Topsportster

Topsportster

Lid van Dirty Hill sinds

2007

2015

2013