Wintertrainingen Furious Freds vanaf 1 oktober

Wintertrainingen Furious Freds

Zondag 1 oktober beginnen de wintertrainingen weer op zondagochtend. De trainingen worden dit seizoen gegeven door Marcel van der Linden, Marcel Verweij, Richard Advocaat, Marco de Wit en Adriaan van der Kooij.

Wat gaan we doen?

De Wintertrainingen hebben als voornaamste doel om je conditie en techniek op peil te blijven gedurende de winterperiode. De focus ligt echter meer op techniek dan op snelheid. Aan het einde van de winterperiode wordt de nadruk weer teruggebracht op snelheid en kracht.

Dirty Hill on Tour

Naast trainingen op ons “eigen” parcours gaan we minimaal 4 keer biken op een andere locatie: “Dirty Hill on Tour“. We gaan dan elders onze heil zoeken, te weten in Dorst, Schoorl, Drunen en Westerschouwen. Hou de website en Facebook hiervoor goed in de gaten.

Er is niet altijd een trainer beschikbaar tijdens een Dirty Hill on Tour.

Slecht weer

Bij slecht weer en/of langdurige regenval kan de trainer beslissen om de training niet door te laten gaan of elders heen te gaan. De training wordt uiterlijk 2 uur van te voren afgelast en uiterlijk de middag ervoor wordt kenbaar gemaakt als we gaan uitwijken.

Het lijkt soms een ad hoc beslissing, maar we willen voorkomen dat een training de dag er voor wordt gecanceld, terwijl het achteraf prima bikeweer was. Daarnaast volgen we  het Trail Respect-advies dat wordt afgegeven op de Facebook pagina van het parcours zelf. Als hier wordt gevraagd het parcours te vermijden, zullen wij dit advies opvolgen.